Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
9
 
! Отговори
llilli преди 12 години
"Началника помага на Бойко"?????? Няма ли поне едно изречение написано правилно?
259
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво !!! Пък за Октомврийската революция ще го провъзгласят за "Почетен председател на Светия Синод" .
258
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Началникът трябва да слезне, да си прибере вересийте.
257
3
 
20
 
! Отговори
123 преди 12 години
Този *** ни смачка всичко сега призовавал поповете да ни вдигат духа с няколко думи ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ
256
1
 
13
 
! Отговори
До Борисов преди 12 години
"Боже, помилуй - грешен съм азе" думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... " Хр. Ботев
255
1
 
32
 
! Отговори
Кой е ТОЙ ??? преди 12 години
По прякора ще го познаете:Магистралмен, Асфалт ефенди, Рапона ,Страшилището за слънчогледите, Символът на Хелойин, Бабаита в Армани , ТикватаАко се сещате, моля сложете " + " ако не питайте човекът до Вас и той ще ви каже! :)
254
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще бъде интронизацията на Тиквата за почетен член на" "Светия Синод"
253
2
 
17
 
! Отговори
КАСАПИТЕ преди 12 години
Помним заменките на цървуланковците и подвизите на Гоце. Помним кражбите на Иван Костов участвал в Ран-Ът. Помним как Костов продаде на един другар целия Кремиковци за 1 лев и подари Лукойл на руснаците. Помним лъжите на царя. Помним крадливото му правителсто. Помним откраднатите имоти собственост на държавното военно интенданство. Помним усърдието, с което БСП унищожи българските производители. Помним турцизирането на българина, кражбите, заменките на Доган и ДПС. Помним и как Бойко щеше да върне на държавата заменките, и да вкара крадците от БСП, ДПС, СДС и НДСВ в затвора. Помним как щеше да премахва новините на турски. Помним как щеше да спира руските проекти, как щеше уж да затваря топлото местенце на осветени бивши агенти на ДС БАН. Помним как уж щеше да изпълнява едни 60 антикризисни мерки, а вече година не е започнал още нищо да прави. Помним как унижи Дянков. Как подслушваше Ваньо Танов. Как изведнъж започна да говори като Първанов и Станишев. Да помним и как народа му вярваше............ Ех помним, колко още много помним. Не си мислете, че сте ни промили мозъците!Просто и вашият ред скоро ще дойде. ВСЯКО ПРАСЕ СИ ИМА СВОЯТА КОЛЕДА!
252
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
"Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони ".Само не ми стана ясно с църкви ли Тиквата ще ги развива тия пусти райони? Щото аз си мислех, че тия пари трябваше да отиват за изграждане на инфраструктура, за създаване на работни места и т.н. Явно човекът инвестира в бъдещето им чрез повече църкви и попове. Всъщност последните май ще са доста нужни, че няма да има кой да отслужва опалата - резултат от мъдрата политика на Тиквуняка.
251
1
 
10
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Снимката е уникална хахахахах
250
2
 
9
 
! Отговори
до Тина преди 12 години
Днес *** на Америка са: Калфин, Кунева, Плевнелиев, Яне Янев, Бойко Борисов, Цвеатанов, Иван Костов, Доган Дон Цеци-Цветелин Кънчев....отворено общество...??? А Мургавей Костов е най-големият Български КРАДЕЦ на прехода, който трябваше да е в затвора отдавна вече! Костов може да бъде признат за реформатор само при условие че на криминалните престъпления им се вика реформи!!! Всички са едно цяло-един октопод! Няма сини, няма, червени, нито зелени......22 години са едни същи мафиоти. Партиите са само мъгла за овцете. Овцете се карат.......Плевнелиев....не Калфин, Царя, Доган, Станишев......не....Бойко.......без да се опита да проумее глупавото стадо......че те винаги са крадяли заедно, и всичките ТЕ, са виновни за геноцида спрямо българина! Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било пазвантинът Бойко, било Кунева, било Калфин, било Царя, било Сидеров, Цветанов, Станишев, Иван Костов, Доган, Царя, Милен Велчев, Орешарски, Яне Янев, Плевнелиев......който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.........ДОКОГА???
249
9
 
4
 
! Отговори
Тина преди 12 години
Това е едно успешно и правилно управление.
248
0
 
5
 
! Отговори
Moлитва на Св. Ефрем преди 12 години
Господи и Владико на моя живот,не ми давай дух на безделие, униние, властолюбие и празнословие.Но дух на целомъдрие, смиреномъдрие, търпение и любов дарувай на мене,Твоя раб. ПоклонЕй, Господи Царю!дарувай ми да виждам моите прегрешенияи да не осъждам моя брат,защото си благословен во веки веков.Амин. Поклон
247
1
 
13
 
! Отговори
стоянов преди 12 години
този *** боко нямали пиари до себе си че да не му дават да дрънка простащини.
246
1
 
11
 
! Отговори
Богохул Богохулов ББ преди 12 години
Ваша работа, но според библията е богохулство да се нарича Господа Бог "началник".
245
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не разбрах от тази статия...За кой началник на Бойко става дума?За Уорлик ли или за Обама?
244
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
фотото кърти мивки
243
2
 
17
 
! Отговори
Superstitious преди 12 години
Да замесваш Църквата и да я поставяш в положение на параван, за да прикриват предишните си, настоящи и бъдещи кражди е крайно долнопробен политически ход. Вашият морал е на доста по-ниско ниво, Премиере.
242
1
 
17
 
! Отговори
Прибирай го Шефе преди 12 години
Абе да си го прибира Шефа Му, не става и за лула тутун...
241
0
 
24
 
! Отговори
почетен поп преди 12 години
Тоя освен почетен художник, ша го прават и почетен поп