Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
2
 
! Отговори
Напомнител преди 11 години
"И тъй, от плодовете им ще ги познаете.21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие."
299
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 12 години
Браво на ГЕРБ и на Бойко!
298
0
 
3
 
! Отговори
ив преди 12 години
Хубаво е, че се мисли и за това и че се влагат пари! Браво, партията отново и за пореден път се доказа!
297
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Българската православна църква е супер богата,тя е държава в държавата,но служи за облагодетелсване на група недостойни човеци......
296
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е необходим Бог, за да видим, че Борисов работи!
295
1
 
5
 
! Отговори
имавреме преди 12 години
Началника, той си знае работата: забавя, но не забравя.
294
0
 
4
 
! Отговори
пфу преди 12 години
"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът. Да ги изразходват точно и правилно а ? хаха Дядо владика ще си ги гушне тея 40млн. и ще видим колко 40 манастира ще бъдат реновирани...
293
0
 
4
 
! Отговори
до 293 преди 12 години
точно тея са олигарсите в България, абсолютно си права мими...именно "светите" хора са най-големите грабители... и сега да видим кои ще са богопомазаните манастири....
292
0
 
4
 
! Отговори
мимито преди 12 години
а дали е видял на дядо Николай от пловдивската епархия новото Ауди ?? и мажоретките ?какви пари, те са затънали до гуша в пари !!!
291
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Олеле, мале! Олеле, Боже... Олеле, Началник, вземи си вересиите."Лепа Брена изпя на българския премиер песента "Йовано, Йованке", съобщи агенция Фокус".Днес, по обяд, в Министерски съвет певицата изпя част от песента на Бойко Борисов.С усмивка на лицето Лепа Брена сподели мнението си, че премиерът на България е феноменален. Тя смята, че мандатът на Борисов ще бъде много успешен. Той ще издигне всичко българско на по-добро ниво", допълни певицата."
290
3
 
8
 
! Отговори
На Снимката преди 12 години
Негово Високо Пожарникарско Преосфещенство Бойко Банкянски с митрополитска корона над плешивата си тиква дава следизборно указания на НАЧАЛНИКА за балотажа....
289
0
 
11
 
! Отговори
разпространи преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ БИЛИ НА ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА С ГЕРБ-МЛАДЕЖИ В ЕДНО СЕЛО. ГЕРБАДЖИИТЕ ЕНТЕЛЕГЕНТНИ МОМЧЕТА , ПОПИТАЛИ: - БАТ БОЙКО А БЕ ВСЕ КАЗВАШ АМА КАКВО Е ТУЙ НЕЩО ИНФРАСТРУКТУРА ? БОЙКО ОТГОВАРЯ: - МОМЧЕТА ВИЖТЕ СЕГА , ТО НЕ ВСИЧКО РАЗБИРАМ ОТ ТОВА КОЕТО ПРИКАЗВАМ , АМА ЕТО ОНЗИ ДЕН ЧЕТА : .........И БЕ ВИНЕТУ САМ В ПРЕРИЯТА 3 ДНИ И 2 НОЩИ ........ АМА КОГО ИБЕ , КАК ИБЕ , ПЪК И САМ ...ВЪОБЩЕ НЕ РАЗБРАХ.
288
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър-председателят се обърна към божиите служители с думите: Много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече Началника да ни помага. Това е най-важното, да сме живи и здрави"- рече ОТЕЦ ВИНЕТУ
287
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама той наистина се изцепи "Началника". Ко да го прайш-милиционер.
286
0
 
14
 
! Отговори
Педьо преди 12 години
Утре щял бил да ходи при организацията на Дим Дукова да им реже оная работа ... и били щели да го праат ...почетен
285
0
 
10
 
! Отговори
До Св. Магистралний преди 12 години
Боко никогиш не е бил милиционер или полицай, той си е по образовоние и манталитет пожарникар ..... е за това никой уважаващ себе си полицай не ги обича, него и цвицки
284
0
 
16
 
! Отговори
Мичето преди 12 години
Началнека да си прибира вересиите...
283
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ahahahaa, hubava snimka! Bate ti Boiko glupaka samo pop ne e bil o6te! Vreme mu e ..!
282
0
 
4
 
! Отговори
Св. Магистралний преди 12 години
edna balgarka ползва латиница. Така пишат гражданите на Република Турция. Българските граждани пишем на български език, използваме кирилица! Да, до 1989 някои лидери негласно забраняваха на младежта да се черкува, а не да влиза в храмовете. И то предимно в голямите градове. А някои сегашни лидери, в качеството си на офицери от МВР, прилагаха тези заповеди, особено по време на църковни празници. След като Държавата ще гради църкви, то трабва и синагоги, джамии, както и други християнски храмове.
281
1
 
2
 
! Отговори
edna balgarka преди 12 години
prednite komentari qvno sa pisani ot komynisti,podkrepeni ot tyrcite .ami va6ite lideri zaedno s dogan edva li 6e vi stroqt i restavrirat carkvi.dopredi 22 god daje liderite vi ne ni pozvolqvqha da vlizame v tqh.moje bi dogan sega 6e vi pokani v gjamiite ,a sled vreme 6e vi zapovqdva da vlizate vatre .no jalko ,4e zaradi po neobrazovania i pozastarql elektorat na komynistite 6e izgorim i drygite .jalko .mnogo jalko za decata ni.