Министерството на транспорта брои различно от синдикатите

Спрените влакове заради стачката били 59, а не 110
Обновена: 24 ное 2011 17:36 | 24 ное 2011 17:36,
47
Министерството на транспорта брои различно от синдикатите
Снимка: БТА

Спрените влакове заради стачката в БДЖ са 59 от общо 130, съобщиха от министерство на транспорта.

Данните на ведомството се разминават от обявената по-рано информация от КНСБ и КТ „Подкрепа“. 

Според синдикатите от 123 влака в цялата страна, които по разписание е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 110.

В съобщението на транспортното ведомство се посочва, че работниците на голяма част от тези 59 композиции не подкрепят стачката и са били принудени да спрат, тъй като не работят обслужващите курса по трасето.

Въпреки това равносметката е, че под 50 на сто от влаковете стоят на гари или не са тръгнали. От тях 29 са по вина на превозните бригади и 30 - по вина на ръководител движение.

Още по темата
Четири международни композиции също са спрени от движение  и въпреки призивите, синдикатите отказаха да ги пропуснат.

Влакът от Белград за София престоява на гара Волуяк, а от Москва за София - на гара Роман. Композицията от Истанбул за София е спряна в Пловдив, а тази от Истанбул за Букурещ престоява в Стара Загора.

На обяд от Централна гара в столицата не е заминал и влакът от София за Белград с вагон за Виена.

Почти всички влакове от Товарни превози се движат, стачката е предимно при Пътнически превози, посочват още от транспортното министерство.

В Национална компания "Железопътна инфраструктура" от 13 хиляди служители са заявили, че стачкуват едва 563, като само 61 души от тях са свързани с движението на влаковете.

Това представлява под четири процента от общия брой служители. В БДЖ стачкуват 350 души от общо 13 000 или 2,5 на сто от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако можеха така и заплатите си да броят, колко ли пари щяха да спестят на данъкоплатеца.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, ЕС отпуска заем за оздравяване на БДЖ. Част от парите се отклоняват за метрото, а другата как е похарчена се вижда от плачевните оздравителни резултати. Но съм сигурен, че не са похарчени от машинистите и стрелочниците. И някой заявява: "Като взехте заем, оправихте ли се? Сега какво недоволствате, че ще бъдете съкратини?" Но на тоя "някой" децата няма да си лягат гладни. Той е НЕДОСЕГАЕМ.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В министерството не могат и да броят, защото са ги събирали от кол и въже, батко и братко!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
влаковете са спряли! Каква по-ясна индикация за стачката искат от смахнатото министерство? На хартия може и никой да не стачкува, но влаковете не вървят! Това е успех за синдикатите.
21
0
 
3
 
! Отговори
Ivanov,Sliven, преди 12 години
Ostavete prikazkite.Ste imali promeni.Ste ima.Eto,tova e vajno.23.1.2012 idva.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки стачен ден БДЖ губи по 600 000лв. А сега кажете, че няма пари за заплати. Не че няма, не им ги дават...
19
4
 
11
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
българина е готов майка си да продаде за стотинки/винаги всяко въстание е било провалено / и защо /защото има предателство/ така си искарвах 3ка по история/ПРЕДАТЕЛСТВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО НЯМАМ ДУМИ / А ЧЕСТИТОВИ ИЗБОРИ
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се създаде министерство на броенето!Кандидтства се със завършен втори клас!Може и задочно!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и "винкел щрасе" /магистралата до Перник/ не е 15 км, а 150 :)))
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Броенето на дивите зайци започна
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министерство на пропагандата в транспорта!
14
6
 
1
 
! Отговори
до 13 румен преди 12 години
Румене, няма такова нещо, целевото използване на средствата води до иновация. В случая с тезисите на твоят коментар се разграничава една брутна структура излязла от възможността за бъдещо преструктуриране на ресурси имагинерно погледнато, това би придизвикало монополна ограниченост на доинтуктивните структури вътре в самата систематика на биполяризма !!!дано ме разбираш !
13
3
 
18
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПОРЕДНИЯ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ...Дори и баба Глупла, от Горно Уино разбра, че БДЖ умишлено се водият към фалит, за да се "купят" ЗА 1 ЛЕВ, ОТ ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЕН"ЧЕСТЕН ЧАСТНИК"...- Разбра се, че най-новите 500 вагона са продадени С НОМЕРА, което означава, че НЕ СА БРАКУВАНИ и то на цена 1/3 от цената им като скраб..!!!, а други 1 000 са ОТКРОВЕННО ОТКРАДНАТИ и чакат да се пуснат в оборот от "СЛУЧАЙНИЯ ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК"...!!!- БДЖ-то НЕ МОЖЕ да поема пътниците и товарите..., и губи дневно по 350-300 000 лева, а НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ НЯМА ПРИХОДИ...!!!- НАРОЧНО са спрени 140 милиона "оборотни" средства за БДЖ, ГЛАСУВАНИ ЦЕЛЕВО ОТ ПАРЛАМЕНТА...!!!ЯВНО ГРАБЕЖА НА БГА-"Балкан", Е ДЕТСКА ИГРА, СПЯМО ГРАБЕЖА КОЙТО СЕ ПРАВИ В МОМЕНТА...!!!" НАРОДЕ!!!! "
12
13
 
3
 
! Отговори
прозорлив преди 12 години
Абе направо ги съкращават без да им казват. После какво като стачкуват, те са сакратени, а тия дето не са, няма да стачкуват, щото не ги грози уволнение !!!ама човек трябва да е умен за да го измисли !
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че повечето служители от министерството на транспорта не знаят какво е това влак. Може би са броили трамваите.
10
2
 
8
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ !!!! преди 12 години
ИЗГУБЕН Е ХИПОПОТАМ В РАЙОНА НА ЕЗЕРОТО ПАНЧАРЕВО !!! ЖИВОТНОТО НЕ Е ОБЯДВАЛО И ТОВА ГО ПРАВИ АГРЕСИВНО. ОБЛЕЧЕНО Е СЪС ЧЕРВЕН СЛИТЧЕР И ГУМЕНКИ !!! НЕКА КОЙТО ГО ВИДИ ДА ГО ЗАБАЛАМОСА С ВАЛФЛА "БОРОВЕЦ" И ПОСЛЕ ДА ГО ИЗПРАСКА С ВИНКЕЛ ПО ГЛАВАТА !!! ПОСЛЕ ГО ХВЪРЛЕТЕ В ЕЗЕРОТО !!!ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ !
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политиците броят парите в повече от колкото трябва, а всички останало- в по- малко. Така че сметките от тяхна гледна точка са точни.
8
2
 
28
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Ще стачкуват, за да върнат 800 милиона на държавата? - така реагира Бойко Борисов на обявената стачка от работниците в БДЖ. Той каза още, че те са изхарчили 800 милиона през годините от всички пари на българите. И заплаши, че всичките ще останат без работа, ако стачкуват.Нещо смущаващо има в тоя тон. Сякаш БДЖ и работниците там не са част от държавата. Сякаш държавата не е плащала на държавната си компания да се движат влаковете, а е пиляла пари, които сега стачкуващите трябва да връщат. За премиера те са някакви вредители и тунеядци, както учените от БАН. И за тях така говори. Така както ЕК работи с нас, ние ще работим с БАН, казва той. Все едно става дума за чужда държава, а не за българска академия.Стачката е неотменим елемент от всяка демократична държава. С безпрецедентното си отношение към нея Борисов се разконспирира като антидемократ. Той има нужда от врагове, за да се утвърждава политически и затова постоянно очерня всеки, който се изпречи на пътя му, било партия, било железничари, лекари, които също харчат парите на Здравната каса.Проблемите на БДЖ са проблеми на ръководството му и на правителството, а не на стачниците. Правителството не е изплащало дотациите на БДЖ, а ръководствата години наред са въртели далавери и не са правили нужните реформи. Сега ще го отнесат стачниците. Да връщат 800 милиона или да си ходятНавремето при социализма един кмет на София казваше на кметовете на райони и хората от общината - Стига сте се оправдавали, че няма пари. Ако има пари, и един ученик вместо вас ще може да управлява. Въпросът е да можеш и с недостиг.Борисов е в същото положение. Постоянно се оправдава, че няма пари, а малкото, които има, ги харчи както той си знае. Както се вижда, най-малко засегнати от кризата са структури като МВР, където работят много повече хора от БДЖ. А ефективността от работата им е никаква.Но не се чува и дума за реформа и съкращения там. Дори вицепремиерът Цветанов заплашва, че ако му намалят парите, ще закрива РПУ-та.Това правителство е доминирано от милиционери - няма друго определение за хора, обучени и научени като младши офицери в МВР при социализма. От тях не може да се очаква адекватно отношение към стачки и реформи. Тяхното управление не е демократично управление. Не е и интелигентно управление - действията му създават криза в България, вместо да облекчат влиянието на световната криза.Всеки, който се занимава с бизнес, знае, че условията са влошени, че има диктат, схеми, рекет, контрабанда и икономиката затъва. Който си затваря очите за това, споделя вината на Борисов за положението, в което вкарва България.
7
1
 
10
 
! Отговори
до мойте приятели преди 12 години
приятели, утре се събираме на Попа от 14.00 часа да пием по бира. Елате и вие да пием ракия, носете вино, аз ще взема водка. като изпиеме мастиката, почваме уискито !!!ЖИВОТА Е УЛАВ !!!
6
2
 
22
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Ама то според министерството стачка въобще няма! Някой да е чул железничарите да стачкуват? Няма такова нещо, всички са щастливи, доволни и усмихнати! Това в кръга на шегата, въпреки че положението изобщо не е за шега. Ей на това му казвам дезинформация, хвърляне прах в очите и опит да се заблуди народа. Но вече е късно, всички проумяха що за стока за управляващите и колко са некадърни!!!