110 влака замръзнаха по гарите на България

Синдикатите предупредиха за масови нарушения в деня на стачката
24 ное 2011 13:16,
313
110 влака замръзнаха по гарите на България
Снимка: Impact Press Group

Към 10.30 часа от 123 влака в цялата страна, които по разписание е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 110, съобщиха от стачния комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа".

В 8 часа днес започна безсрочната ефективна стачка на работниците и служителите от българските железници. Нито един влак не е тръгнал от Централната гара в София от началото на стачката. От 78 влака, които са били в движение преди 8.00 ч., са спрели 74.

Във Варна шест превозни бригади са били подменени с резервни. Началници на гарите са поели функциите на ръководители движение, пише в съобщението.

Синдикатите алармираха, че се нарушават нормативните актове на БДЖ, както и правилата за безопасност на движение.

Например влакът "Чайка експрес" от Бургас за София се движи от началника на влака, въпреки че бригадата кондуктори са обявили, че стачкуват.

В драстично противоречие с правилата за безопасност на движението директорът на НК "Железопътна инфраструктура" е разпоредил в Горна Оряховица стачкуващият ел. диспечер да бъде заменен с друг служител без необходимата квалификация и правомощия по организация на движението.

Още по темата
24 ное 2011 07:00
246

Стачкуващият служител остро се е възпротивил, че тези действия застрашават живота и сигурността на пътниците, което принудило директора да отмени своята заповед. В Плевен стачкуващи служители също са заменени с други. Те добавят, че същият натиск и закононарушения са приложени и в Пловдив.

На гара Костенец началник влака на експреса Пловдив-Враца е заявил, че стачкува, но машинистът е потеглил, въпреки че не му е подаден сигнал "готово".

Синдикатите съобщиха още, че в цялата страна са изпратени заплашителни писма с обратни разписки до членове на стачните комитети, в които се твърди, че стачката е "незаконна" и има заплахи за дисциплинарно уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: стачкавлакове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 12 години
Точно така, номер 310, да закрием не само правителството, но и Народното Събрание, депутатите да ги изгоним на улицата и да си направим племенен съвет.Защото сме племе ... не сме държава. Макар че от правителството имат друго мнение по въпроса.
307
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Тези хора трябва масово да се подкрепят! Във всички сфери е пълна каша и незаинтересованост от страна на държавата!
306
0
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Най-добре да закрием правителството, следвайки техния собствен пример на масово закриване и разпродаване. Щом са неспособни да се справят с управлението на държавата, а само гледат какво да разпродават, за да има как да крадат, за какво изобщо ни е подобно правителство? Закривай!!!!
305
0
 
10
 
! Отговори
БГА,,БАЛКАН,, преди 12 години
БРАВО НА КОРАВИТЕ ЖЕПЕЙЦИ .БРАВО И УСПЕХ,спорите с *** ,НО ДАНО ВИ РАЗБЕРАТ ,ВИЕ СТЕ ПРАВИТЕ
304
0
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
кои са виновниците довели БДЖ до колапсзащо не са в затвораще има ли някога виновни за батака в Българияборд на директорите министри на транспорта къде е вашата отговорност нали вие чертаете плановете за развитието на един отрасъл само оставки нестигатхиляди човешки съдби се почернят
303
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не те ли е срам да се изходиш върху цялата гилдия, герберче безпринципно? Ноер 301!
302
0
 
3
 
! Отговори
До 304 преди 12 години
Каквото си си ***,това ще миришеш!
301
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Разделяй и владей...обещано от ГЕРБда дойдат електронните куки и манипулаторите ревящи срещу доктори миньори учители,,,срещу всички надигнали глас срещу системата!видяхме как кадафито садам чаушешко използват народната си милиция за потушаване на народното недоволство, но в крайна сметка народната любов как ги измита от политическата сцена
300
12
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
за кво да ги подкрепям- за тая смрад и мръсотия която ми предлагат ли- не благодаря.
299
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ОРГАНИЗИРА СТАЧКИ ЧРЕЗ СВОИТЕ ***---СИНДИКАТИТЕ
298
0
 
17
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Браво на жепейците.
297
16
 
0
 
! Отговори
Дизелов преди 12 години
Машинист съм. И аз самия не знам, колко нафта и масла съм ,,приватизирал'', но през декември ставам на 52г. и се пенсионирам. Най-после БДЖ ще си отдъхне от мен, ... но дали този, който ме замести няма да ги върши същите.
296
1
 
21
 
! Отговори
Усмивката преди 12 години
Браво колеги! Позволявам си тази дума, понеже съм бил в тази система. Вие единствени сте извън "овчето стадо" наречено ГЕРБ. Както пише Шилер във "Вилхелм Тел" - " Когато бремето непоносимо стане, тогаз народът посяга към небето, към неписаните свои правдини. ... Едничко средство мечът му остава..." Цитирам по памет. Дано и автобусните превозвачи последват примера ви, а не да се нагушват за ваша сметка, понеже и техният ред ще дойде. Желая ви успех!
295
10
 
5
 
! Отговори
да да да,... преди 12 години
Само ---ЗАКРИВАНЕ ---,ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ !САМО КОРУПЦИЯ ---НАВСЯКЪДЕ ----ФАКТ!
294
2
 
2
 
! Отговори
ИМА И ИЗХОД преди 12 години
Всички роми и селяни ,....на село !Те не са за този стандарт!
293
0
 
2
 
! Отговори
до 294 преди 12 години
На практика ще се получи ----ОБРАТНО ,....гарантирано от 20г,----- ПРЕХОД !ФАКТ!
292
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БДЖ работят като Лукойл и закрития комбинат Кремиковци на загуба и източване на средства.
291
4
 
24
 
! Отговори
Браво, жепейци преди 12 години
Бой по герберастите, докато тръгнат на заден !!!
290
1
 
6
 
! Отговори
до 289 преди 12 години
стига пуска едно и също бе, дотягаш вече. Ходи си прибери парите и лягай да спиш
289
1
 
3
 
! Отговори
до дедото преди 12 години
с малко закъснение, защото не седя по цял ден тука да ви чета глупостите.3000 км натам и обратно, и това съм го правил, пътем имах работа и в Унгария и Австрия. Някои хора работят и се налага и да пътуват, ама ти си бил зает да се учиш и не си го разбрал. Втроро,оня път като наблюдавах локалния транспорт, дотам летях с Луфтханза, а на място ни дадоха служебен автомобил. Само че ти тая песен не си я и сънувал даже, ясно е колко си се изучил и докъде си стигнал, щом Германия=гастарбайтер за теб