6 часа преговори и нищо. Влаковете остават на перона

Ръководство и синдикати в БДЖ не постигнаха споразумение
7 дек 2011 20:20,
52
6 часа преговори и нищо. Влаковете остават на перона
Снимка: Булфото

Стачката в БДЖ продължава и утре. След шест часа преговори ръководството на железницата и синдикатите не стигнаха до окончателно споразумение и се разбраха утре в 15.00 часа отново да се съберат.

През това време синдикалните лидери ще съгласуват направените от мениджмънта предложения по колективния трудов договор със структурите си по места.

Председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров обобщи пред журналисти основните искания на ръководството.

Още по темата

Те са - отпуските на служителите в БДЖ да бъдат приведени до законовите, обезщетенията за напускане, сложени в разумни граници, социалните плащания да бъдат обвързани с финансовите резултати на трите дружества - Холдинг БДЖ, "Пътнически превози БДЖ" и "Товарни превози БДЖ", както и да отпаднат всички синдикални привилегии.

Друго искане на мениджмънта е бонусната система да бъде разработена до 1 април 2012 г., до 1 юни да бъде тествана и тогава да влезе в сила.

Утре двете страни трябва да се уточнят и за продължителността на колективния трудов договор.

Според изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев загубите от стачката досега възлизат на близо 2 млн. лева.

"Всеки ден те са около 300 хил. лева дневно с пропуснати ползи", пресметна той.

От ръководството на холдинга са категорични, че не се върви към фалит на железницата, а точно обратното - към финансовото й стабилизиране.

"Стачката утре продължава, защото все още имаме разногласия", каза на отделен брифинг председателят на Синдиката на железничарите в България към КНСБ Петър Бунев.

Според него синдикатите са приели бонусната система, която трябва да замени част от сегашните социални придобивки на железничарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да видим сега - 300 хиляди лева на ден губят от стачката, 365 дена в годината това са над 100 милиона лева само от 8 от 16 часа..... И били на загуба? Друг път - причината е некадърно управление и едва след това са кражбите!
6
5
 
7
 
! Отговори
към е.т. преди 12 години
Един татар-пишман търговец, по-малко или повече не е загуба за никого. Ама единственото голямо ДЪРЖАВНО предприятие на държавата България , каквото е БДЖ, ако бъде изгубено за държавата, то наистина какъв е смисълът да съществува държава без собственост. !?
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така!Никакво огъване пред гнусните гербаджии!
4
4
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Не бе, пич, отиваш в банката и казваш "отказвам се от подписа си - берете си лайката" - щом финансовия министър може да го каже - защо не можеш и ти?
3
10
 
8
 
! Отговори
е.т. преди 12 години
ами и аз фалирах и сега започвам стачка и искам пари от държавата да ми покрие заплатата и осигуровките.........стачкувам.............ама на кой ли му пука нали съм Е.Т.и отговарям с цялото си движимо и недвижимо имущество
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И КАКВО ГЕРБ ЩЕ ПОДПИШАТ НЕЩО И СЛЕД 2 МЕСЕЦА ЩЕ СЕ ОТРЕКАТ ОТ ПОДПИСИТЕ СИ!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поред изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев загубите от стачката досега възлизат на близо 2 млн. лева."Всеки ден те са около 300 хил. лева дневно с пропуснати ползи", пресметна той. Нали твърдяхте че печелите по 140 хиляди лева на ден от стачката бе, ***?