Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа

"По-добре сега, отколкото в бъдеще да се налагат по-тежки промени"
10 дек 2011 18:36,
140
Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа
Снимка: архив Булфото

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Още по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, ЧИЙТО ГОВОРИТЕЛ Е ДЯНКОВ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... - Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТАБОКО, Никакви сътресения няма да има, ако разбереш или някой да ти обясни, че Свръх-либералният бюджет на Дянков е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН В ПРИХОДНАТА СИ ЧАСТ, а от там и в разходната!!! Затова, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ТРЯБВА ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега ДАНЪК ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!
128
0
 
11
 
! Отговори
Работодатели преди 12 години
Работодатели златни, а ще сте доволни ли, да се въведе в бг минимална работна заплата в Европейските норми, а не в средно африкански?
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чЧе как няма да са доволни, като осигуряват работнеците си на минимална заплата,а усно договореното-под масата. Това е голям резерв господа управляващи.Ама работодателите са мутрите, вашите приятели и самите вие.
126
2
 
2
 
! Отговори
За Дянков преди 12 години
Абе будала Дянков. Ако искаш пари за хазната и НОИ много добре знаеш, че всяка червена бяабичка и член от управляващите най-малко 3 апартамента дават под наем без да плащят данъци за получените средно по 600 лв. пари. Това са хиляди случаи. Или се правиш на будала или и ти си от тях. Ако направиш една ревизия и обходиш жилище по жилище ще напълниш хазната с достатъчно пари за да увеличиш доходите на всички българи не само на самозваните софиянци. Това е истината, А за ТЕЛК е известо на посл.пр.
125
0
 
3
 
! Отговори
АЗ СЪМ КАТО ВАС преди 12 години
Я МИ КАЖЕТЕ, КОЛКО % ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕ НАЕМАТ РАБОТНИК НАД 50-55 ГОДИНИ???- НА 133 ЩЕ КАЖА, ЧЕ И ТУК ИМА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ, САМО, ЧЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ТЯХ???- ХОРАТА НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ СА СВИКНАЛИ НА ТРУД И ДЕЙСТВИТЕЛНО РАБОТЯТ... ТЕЖКО ВИ И ГОРКО МЛАДИ ХОРА, КОИТО НЕ СТЕ СВИКНАЛИ ДА РАБОТИТЕ, ВЪРТИТЕ РАЗНИ ДАЛАВЕРКИ И Т. Н. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТИГНЕТЕ ТАЗИ ТЪЙ БЛЕНУВАНА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ, ЧЕ ТОГАВА ДА ВИ ВИДЯ?
124
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Никой не съм упълномощавал да се разбира от мое име до кога ще работя,я ги виж,седнали да умуват и мъдруват,като имате работа та работете си я!
123
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Всичко се връща,ще дойде време и днешната младеж да остарее,да видим кой ще я осигурява,ще умира от глад и мизерия и на бунището!Приказката от училището нали я знаете.То нашето се видя вече,че няма да доживеем до пенсия,ами язък за децата ни,трябва да бягат от тук ако искат да оцелеят ,колкото по-скоро разберат това имат по-голям шанс!
122
1
 
9
 
! Отговори
СИК преди 12 години
На запад от сто години вече имат частни пенсионни фондове във които си внасят осигуровки и като минат 55 години и спрат да работят от там им изплащат пенсия а ако дочакат 65 години започват да получават и от държавата.При нас на този етап това е невъзможно и така обричат възрастни хора останали без работа на глад.
121
0
 
13
 
! Отговори
BIX преди 12 години
Много се мъчих ама много в България просто нищо не става....шуробаджанащината е навсякаде работодателите не дават кокала така.Бях свидетел как няколко фирми които се броят на едната ми ръка -най големите в един бранш-да се събират и определят заплатите на работниците и да се скъсаш гъзът от работа определения таван не можеш да минеш.За това съм в чужбина.Тук те оценяват по това како можеш да правиш и дали си полезен за тях.Парите които взимам ако ви кажа ще се разплачете!!!!!!
120
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На практика никой не назначава човек над 50 години, освен по изключение и то на нископлатена, черна работа. А при "оптимизиране" на фирмите първо изхвърлят на улицата точно тях!!! А младите пък даже и не започват работа на тези смешни заплати. Постоят, постоят и... емигрират.
119
0
 
14
 
! Отговори
до любо преди 12 години
Доволни са от това, че дупката в бюджета отново беше запълнена за сметка на редовия данъкоплатец, а те минават метър. Отново успяха да отклонят вниманието от себе си.
118
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
те работодателите иначе как ще си карат луксозните коли ако не сме им роби доживот .стачка .до гроб ли ще работим на капиталистите.
117
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли ревете бе мързели и пияници!Пак ли някои да ви дава или изкарва парите!Я се хващаите на работа ,та да имате сносна пенсия ,а не да работите и след пенсиониране.
116
1
 
4
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Каква майка ми е Турция, ***? Ако я припознаваш, ами ей на къде е, никой не те спира, бЕгай!!!
115
0
 
3
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Грешиш, не стават...Дори за донори на органи не стават, организма е увреден и е "брак"
114
1
 
17
 
! Отговори
любо преди 12 години
няма работодател който да назначи на работа човек над 60 години. Не разбирам от какво са доволни.
113
1
 
16
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Дават ни за пример че пенсионната възраст в Европа била с 2 години по висока от тази в България. Да ама средната продължителност на живота в развитите евродържави е с 10 години по висока от тази в България Или какво следва че те 10 години по дълго от българина ще получават пенсия и то с пъти по висока. Господа упраляващи направете така че да живеем по дълго па тогава вдигайте възрастта за пенсия Сега излиза че целта е колкото се може по малко време да получаваме пенсия.
112
1
 
17
 
! Отговори
Eмигрант преди 12 години
Призовавам всички читави българи да се изнасят в чужбина ! Там и най-голямата мизерия е по добра от нормалния ви живот в *** ***
111
3
 
5
 
! Отговори
60 годишен преди 12 години
20-25 годините дрого-чалгари стават само за донори на органи...не и за работа!!
110
1
 
13
 
! Отговори
Комунист-ленинец преди 12 години
Ще плачете за социализма,*** седерастични!!! Искахте демокрация-имате я...барабар със работата до гроб!!!