Отмениха присъда на Вальо Топлото

СГС върна на прокуратурата делото за недекларирани 10 млн. лв.
Обновена: 23 дек 2011 08:30 | 22 дек 2011 21:40,
105
Отмениха присъда на Вальо Топлото
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд отмени присъдата от пет години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. 

Димитров беше осъден от Софийския районен съд през 2008 г. за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

СГС връща делото на Софийската районна прокуратура заради допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт.

СГС смята също, че Районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокуратурата.

Още по темата

През 2009 г. СГС осъди Вальо Топлото на 14 години затвор за длъжностно присвояване на 6 млн. лева и разпореди да се конфискува имуществото му. Той обаче обжалва.

В края на 2010 г. Димитров получи нови 3 години затвор по обвинението в безстопанственост. 

Още няма присъда по делото, по което е подсъдим за пране на пари в размер на 10 милиона лева. По него подсъдима беше и майка му Цеца Димитрова, която почина.

Върховният административен съд пък задължи Валентин Димитров да плати 1,4 млн лв. данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: присъдаВальо Топлото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
.........и баба Цеца , оти се гътна за нема нищо !
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, браво! Сега остава и да му се извините на човека! И да му върнете и яхтата и джакузито и всичко останало! Е, нема такава държава, честно!!!!
97
0
 
6
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ето за такава правова държава мечтая! Десет милиона гиделкаме с "независимите"магистрати и ни лук ял,ни мирисал-емигрирал !!!!!!!!!!!!!!
96
0
 
4
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ето за такава правова държава мечтая! Десет милиона гиделкаме с "независимите"магистрати и ни лук ял,ни мирисал-емигрирал !!!!!!!!!!!!!!
95
3
 
6
 
! Отговори
Импулсивно преди 12 години
Борисов се " изходил ", извинете, казал:" Археолозите, знам им номерата"!!! - По повод протест срещу УНИЩОЖАВАНЕТО на исторически ценности при строеж на МАГИСТРАЛИ.САМОВЛЮБЕНИЯ *** е готов да ЗАТРИЕ историята ни, в името на построяване на ВТОРОКАЧЕСТВЕНИ пътища. / Па били те наречени магистрали - както ГЕРБ ги разбира. /В сайта някой го нарече ***. ПОТВЪРЖДАВАМ! ПРЪСТА ГОРЕ!Българи, децата ни ще се чудят що за народ сме-без история, без минало.Отговор ще очакват от ***
94
0
 
5
 
! Отговори
EMIGRANT преди 12 години
XILIADA PATI SAM VI KAZAL MAXNETE SE OT TAZI 6IBANA DARZAVA I OSTAVETE MUTRI , POLITICI I *** DA SE RAZBERAT KOI 6TE PLA6TA DANACI NA BALGARIA...........
93
5
 
2
 
! Отговори
op преди 12 години
В България ИМА правосъдие !
92
0
 
6
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
През турско ..." СТАР КАДИЯ, КРИВО СЕДИ (от ишиаса - б.а.) - ПРАВО СЪДИ "При демо-краците ..." МЛАД СЪДИЯ, ПРАВО СЕДИ - КРИВО СЪДИ "
91
0
 
10
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Още Фердинанд е написал на сина си Борис :" НАЙ-ВАЖНОТО Е ... НЕ БИВА ДА СЕ КРАДЕ, ОСВЕН МНОГО "
90
0
 
9
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Беше през 2006 г. - преди 5 годиниТогава бях нов начинаещ форумен писач в "Медиапул" с ник " НАБЛЮДАТЕЛ"Когато Вальо заяви че милионите му във Виена не са негови, а са му били дадени "да ги управлява", аз написах емблематичното изречение, че ..." ЩЕ ГО ХВАНАТ ЗА ДЯДОВИЯ "И ... доживях, да се сбъдне пророчеството ми ...
89
1
 
5
 
! Отговори
Lambo преди 12 години
Навремето някакъв руски император, се видял в чудо от кражбите на корабните артелчици, във военния флотИ издал заповед :" Корабен артелчик, като изкара повече от 2 години на тази служба, да го бесят"Същата заповед трябва да се издаде и за българските съдии
88
1
 
7
 
! Отговори
OTГОВОРНОСТА - ?!? преди 12 години
"СГС връща делото на Софийската районна прокуратура заради допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт.СГС смята също, че Районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокуратурата."АЗ ПИТАМ : - КОЙ НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА "допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт". ???? ПРОКУРОРИТЕ ЛИ >??? А СЪДИЯТА *** ЛИ МИ Е ГЛЕДАЛ?
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българското правосъдие- "най-неподкупното в света"!!!Ще гледате Шенген през крив макарон, господа политици.
86
0
 
10
 
! Отговори
Магистратчо преди 12 години
Айде на 13-та и 14-та заплата !!!
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е да,Топлото това и чакаше,да излезе от затвора и да започне да си харчи милионите.правосъдието пак ще го ду-а.
84
0
 
14
 
! Отговори
продължава ....! преди 12 години
А народа ....,*** ли *** ----мухи!Много сладки тия ---мухи!
83
0
 
19
 
! Отговори
Киро слепото! преди 12 години
Чак вече и АЗ започвам да се срамувам ,че съм ----българин !Доста чаках ....!
82
0
 
11
 
! Отговори
СРАМ преди 12 години
И коя е съдийката оправдала човека на Р.Овч. - същата която оправда двойния убиец от Перник синът на комуниста приятел на Гоце . Сега става ли ви ясно кой командва съда и че всъщност това Първи Частен Партиен Съд- ПЧПС !!!
81
0
 
13
 
! Отговори
боже преди 12 години
Ама и той ли е невинен? Браво на СГС За сетен път доказва,че големите крадци излизат кристално чисти и публично могат да се гаврят съдебната власт като Софиянски,който весело заявява "Аз съм единственият доказано честен човек"Сега оневинете и Киро ***,Мургина,Трактора и всички знакови фигури от прехода и българите да си ходят от страната,че много им дойде
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добро утро, граждани! Весела Коледа! Почитаемия съд и днес ви поднесе "подарък" за празника:)