Служителите на природен парк "Витоша" си искат Тома Белев

Твърдят, че планината е обект на огромни икономически интереси
27 фев 2012 20:14,
26
Служителите на природен парк "Витоша" си искат Тома Белев
Директорът на парк "Витоша" Тома Белев. Снимка: Булфото

Служителите на природен парк "Витоша" се обявиха в защита на отстранения си директор Тома Белев.

В писмо до медиите те твърдят, че не са против новия директор, защото не го познават.

Още по темата
"Заставаме изцяло в защита на инж. Белев, доказал през годините своя професионализъм, компетентност и умения да ръководи най-стария и сложен за управление парк на Балканите", пишат служителите.

В края на миналата седмица от Изпълнителната агенция по горите обявиха, че за директор на парка е избрана Снежана Петрова.

В писмото си служителите пишат още, че парк "Витоша" е най-посещаваната защитена територия в България. И в същото време е обект на огромни икономически интереси.

"Тези интереси изцяло противоречат на целите и режимите на Плана за управление на Природния парк", отбелязват те.

"Считаме за абсолютно нелогично и необосновано ИАГ да се лиши от такъв опитен професионалист, доказал своите умения през годините", посочват още служителите.

Веднага след отстраняването му, екозащитници също застанаха в защита на Тома Белев, който по думите им е станал неудобен на властта след скандалите около узаконяването на горските терени под ски зоните на Витоша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
влади преди 12 години
планината трябва да е достъпна, да има еко пътеки, места за отдих, кошчета за ***, за да може да й се радваме, а не само да я гледаме по снимките.
22
0
 
6
 
! Отговори
Алеко преди 12 години
И какво трябва да се направи в планината, за да бъде тя добре стопанисвана? Нека се сетя:Първо, много асфалт, за да не си чупят токчетата посетителите. После паркинги, много паркинги. После кръчми, какво ще правят хората в планината, ако няма къде да седнат и да се отпуснат?! После Хотели, басейни към тях, спа, лифтове, много лифтове! Там, където няма асфалтирани алеи, няма да се ходи пеша, я!После писти, много писти! Дърветата и тревата не носят кинти! Да се знае, че планината има стопанин!
21
6
 
2
 
! Отговори
St. преди 12 години
Добре че го махнаха този талибан.Незнам за какъв професионализъм става въпрос ама за 13 години не е направил нищо за планината освен че е оставил всичко да се разруши и съсипе.Той допусна стотоци декари иглолисна гора да изсъхне нападната от корояд без да вземе каквото и да е мерки. Нормално е слжителите му да милеят за него след като 13 години за седяли по бюрата си без да прявт нищо и за вимали заплати.България няма нужда от такива професионалисти.
20
5
 
2
 
! Отговори
Мария преди 12 години
айде стига бе, само Белев ли е компетентен да управлява парка, надявам се, с новия избор да си проличи, че този парк действително се управлява ,че да заприлича на такъв.
19
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
И като направят писти, като направят лифтове,хотели само....дето ще има планина ,без гора.А не. Предпочитам дива планина вместо грозна красота. А мръсотията си е правиме ние.
18
5
 
2
 
! Отговори
първо помислете! преди 12 години
Много правилно е отстранен. От години се търпи конфликтът на интереси - от една страна Белев е държавен служител, а от друга - се изявява като лидер на НПО. Що за птица е тогава? Защо подминавате с лека ръка този факт? Задава ли си някой от подкрепящите го тоза въпрос? Аман от празнодумци и празноглавци! А вижте в какво състояние е парк Витоша - никаква поддръжка, мърсотия .... Къде отиват парите? Къде е отговорността на ръководството на парка? Има много въпроси, които следва да бъдат поставени
17
5
 
1
 
! Отговори
Огнянчо преди 12 години
Все ми е тая дали директор на парка ще е Тома Белев или някой друг. Така или иначе не съм забелязал да е направил кой знае какво за парка за толкова време. Даже напротив лифтовете са в окаяно състояние - стари, амортизирани, ръждясали и кога ли ще падне някоя кабинка с хора на нея, за да ви дойде акъла...
16
4
 
1
 
! Отговори
цецка преди 12 години
Витоша е в такова мизерно състояние, че не знам този човек какво е работил толкова години. Според мен всяка смяна е за добро.
15
1
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО ! ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ТОМА БЕЛЕВ И ВИТОША !
14
1
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
до 4: Прав си. Много сериозен човек (говорил съм с него на живо). Трябва да се вдигнем и да го защитим. Такива хора трябват на България, а не платени к***и като 7,8 и 10, на които 1989 са пълнили гащите ден и нощ. Цеко не се хаби да плащаш по 2лв на ден на такива ***. България не е населена с американци без мозъчни гънки. 13, при соц-а еколозите спряха Батето да реже гората, като до колкото зная въпросът е бил повдигнат от най-големите авторитети и е стигнал до Живков.
13
1
 
10
 
! Отговори
стефанова преди 12 години
Подкрепям Тома Белев Витоша е все още эапаэена от мутри благодарение на него. Витоша е на всички софиянци а не на цеко миневци и техните офшорки.
12
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
13,човекът си го е написал ясно.На Славков първи му хрумна да прави Олимпиада в България и наистина имаше подобни идеи.Тогава бяха само Боровец и София.Олимпиадата отиде другаде.Имаме достаръчно ски курорти и не е необходимо да изсечеме Витоша.Направеното досега другаде ,стига.Неа и там да живнат хората.Стига само в София.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за дядо ПетърСпоред написаното от тебе значи, че ония "лошите" са били по-принципни и са мислили за природата. Иначе какво би им попречило да напълнят Витоша с лифтове и писти?
10
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Преди много години Батето, столичен бонвиван и зет на шута от Правец, се пънеше да направи зимна Олимпияда в София, като нареже цяла Витоша (най-вече бистришкия резерват) с писти.Слава Богу, не успя.Сега нови бонвивани (разбирай: мутри) се опитват да направят нещо подобно.Е, щом правешкият зет не успя, ТРЯБВА ЛИ ДА УСПЕЯТ НОВИТЕ РАЗБОЙНИЦИ?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато ни баламосват с дребни риби и рейтинги, големите акули досъсипват и крадат България.
8
2
 
32
 
! Отговори
загрижен преди 12 години
Подкрпям Тома Белев, долу ръцете от Витоша , Герб= СИК=мутри Хора осъзнайте се ,оправляват ни скапани бандити
7
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам да карам ски на витоша и ми е през оная работа кой е шефа!
6
3
 
24
 
! Отговори
777 преди 12 години
Да си сложим съвременни строители за съсипване на държавата.
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Бойко не случайно беше в Банско.Всичко е договорено за години напред.Ще има и на Боровец и на Витоша,ама трябват инвестиции.Та който пречи го маха и това е.
4
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слушах Белев в интервюта как говори,ерудирано и обосновано,явно човекът е твърде интелигентен,за да го оставят на тази длъжност.Жалко.