Хиляди българи изкачиха връх Шипка

Състоя се митинг по случай 134 години от Освобождението
3 мар 2012 17:09, Елка Василева
65
Хиляди българи изкачиха връх Шипка
Хиляди българи изкачиха връх Шипка. Снимка: БТА

Хиляди българи въпреки силния снеговалеж и виелицата се изкачиха днес връх Шипка, за да се поклонят пред подвига на българските опълченци и на руските воини, загинали за свободата на България.

На връх Шипка бяха дошли и децата от клуб "Родолюбие" към основното училище "Ран Босилек" в Габрово. Почетен караул станаха представители на клуб "Традиция".

Митинг по случай 134 години от Освобождението се състоя в подножието на върха.

"Изключително съм радостна и щастлива, че виждам толкова млади хора, дошли да почетат празника на българското освобождение", заяви вицепрезидентът Маргарита Попова. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, депутати, дипломати и представители на местната власт в Стара Загора и Габрово също бяха сред изкачилите историческия връх.

Пред Паметника на свободата на Шипка гостите и жители от двете страни на Балкана положиха венци и цветя на признателност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
12
 
! Отговори
от 63 преди 12 години
Поклон и пред тези хиляди българи, които въпреки вятъра, студа и снега отидоха там на върха, който е свят за всеки истински българин.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не можахме да отидем до Шипка, заради скъпият бензин, но отидохме до по-близка дестинация Копривщица и там поднесохме цветя на нашите герои. Поклон пред всички тези честни хора дали живота си за Освобождението на България, руси, румънци, финландци и българи.
48
4
 
6
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 12 години
cestit 3 mart bulgari komsii
47
5
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
"Някой хора"А има фесове по-гратотни от теб! Не се научихте кога се пише "й" и кога "и", неграмотна ***.
46
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Честит празник,и какво стана освободихме се от какво,пак сме под робство само че наше,няма народ толкова изтормозен от собственото си иго, гледайте филма капитан Петко Войвода и решете сами какво става с България.
45
1
 
8
 
! Отговори
Aпеl do 56 преди 12 години
Хитлер рскаше да уничтожи всички СлавНе защото не сме Арийци, сега не се знае дали Бэлгария и всички други славянски деожави би щи дищи на карта на света,. Руснаци са спечелели война за всички нас славяни!!! Аз съм Сърбин, но много благодаря братушки за освобождения поне 2 пъти
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До dali:Каква вина имат руснаците ,че западняците немогат да се мерят с тях в много отношения.Русия в момента с много бързи темпове се вдига на крака.А какво е трябвало да направят руснаците през 1944г. след като западняците са приели без всякакви преговори Гърция за тях ,а България за Русия.....А ние къде сме били тогава,какво сме решавали?Нали сме имали правителство ,което не е било комунистическо...то какво е направило по това време за България?Не Русия е виновна за това!Всеки гради сам съдба
43
4
 
6
 
! Отговори
dali преди 12 години
Ako rusnasite ne byaha ni" osvobodili"sega minimalnite pensii i zaplati styaha da bidat po 700 lv .Umenieto da zablujdavas e umenie da rikovodis.Komunyagite ni zablujdavat i plasat s tursite za da mogat spokoyno da kradat i oglozgat dirjavata.Skoro vsicki ste sme prinudeni da si tirsim prepitanieto v cujdi dirjavi kato robi.
42
2
 
16
 
! Отговори
Радостина преди 12 години
Да живее България!Поклон пред загиналите български патриоти в тази свещена война!Поклон и на руските,финландските и румънски воини загинали по бойните полета на България през далечната1878!Мир вам и ние днешното поколение българи благодарим!
41
2
 
8
 
! Отговори
Alок преди 12 години
Българи са добър, нормален славянски народ..... Обаче има толкова не благодарни *** със къса памет при вас, че просто думи няма....,. Българи ви сте славяне!!!! Помните ли това нещо????PS. Честит празник!!!!!
40
1
 
20
 
! Отговори
3 преди 12 години
Не ми харесва, че официалните лица от речите си почти не споменават за загиналите руски войници за освобождението ни? Грозно и непочтенно от страна на властта!
39
3
 
15
 
! Отговори
До Патриот преди 12 години
Гръмни се - никой нама да съжалява за теб, не се притеснявай...
38
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой хора дотолкова са се увлекли, да отричат ролята на Русия в нашето освобождение, че още малко и фесове ще си нахлупят!!!! А може и да са фесове....
37
29
 
8
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 12 години
ВСЯКА САМОУВАЖАВАЩА СЕ НАЦИЯ ЧЕСТВА НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ПРАЗНИК НА ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА , А НЕ ДЕНЯТ НА ЗАВИСИМОСТТА ! ИСТИНСКИЯТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ Е 22 СЕПТЕМВРИ - ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ !
36
2
 
13
 
! Отговори
Александър Йорданов преди 12 години
Имам още само това да кажа: свободата не се изчерпва със знамето развято на балкона или на оградата, но свободата започва именно с това знаме. Обичайте България! Пазете я и бъдете готови да умрете за нея, ако това е неизбежно!
35
2
 
4
 
! Отговори
boza преди 12 години
Hubavo che si pochitame praznika ,ama may drugi stupala trjabva da izkachim ?!
34
3
 
22
 
! Отговори
1 преди 12 години
ДА ЖИВЕЕ бЪЛГАРИЯ!!! Поздрав към всички българи! България е била, е и ще бъде винаги!!! Когато след превземането на Одринската крепост попитали един български войник с отрязана ръка защо е така радостен, той отговорил - да, ръката ми сега е по-къса, но България сега е по-голяма! Поклон!
33
4
 
16
 
! Отговори
Браво бе преди 12 години
да сте виждали ромът АХМЕТ ДОГАН -НА ТРЕТИ МАРТ???еми няма го щото краде или се е напил като римлянин над бакър....къде го протоколът да каже какво е НАЦИОНЕЛЕН ПРАЗНИК И тоя и турското разузнаване в СОФИЯ дето му плащаше да развива пробългарска дейност да изеснят проблемите . ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА -БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
32
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееее,ЩЕ СЪБАРЯМЕ ЛИ руските паметници в България? Вече сме свободни и не ни трябват.
31
1
 
8
 
! Отговори
Александър Йорданов преди 12 години
Нека пребъде България! Ние всички сме без самостоятелно значение!