Багата: Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време

Очаква се да бъде изписан от болница до седмица
Обновена: 19 май 2012 13:17 | 19 май 2012 13:17, Елка Василева
152
Багата: Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време
Благой Иванов-Багата 85 дни, след като беше намушкан с нож. Снимка: Булфото

Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време. Това каза Благой Иванов-Багата, който застана за пръв път пред журналисти, откакто преди 85 дни беше намушкан с нож в сърцето при инцидент в столично заведение

Иванов отказа всякакъв коментар за това какво точно се е случило в фаталната за него нощ.

Състезателят по свободни боеве благодари на приятелите си, които са неотлъчно до него, благодари и на реанимацията в “Пирогов” и на феновете си, като даде заявка, че ще се върне на ринга и ще побеждава.

Според лекуващите лекари Иванов ще бъде изписан до една седмица. Медиците описаха колко тежко е било състоянието на спортиста, тъй като ножът е преминал през белия му дроб, проникнал е и в лявата камера на сърцето. В дните, в които Иванов се е борел за живота си, е загубил една трета от теглото си. Лекарите бяха категорични, че възстановяването от подобна травма е много трудно и обикновено трае от шест месеца до една година.

Спортистът е бил с постоянна опасност за живота до преди седмица, заяви д-р Стоян Миланов – шеф на шоковата зала в „Пирогов”. На няколко пъти лекарите буквално са го връщали от смъртта, тъй като всичките му органи са отказвали. Сега пред Багата предстои дълъг възстановителен период между шест месеца и година.

Разследването все още изяснява дали Благой Иванов е провокирал конфликта или е бил ранен безпричинно. В ареста в момента е Даниел Стефанов – Дъмпела, който е обвинен в опит за убийство. Преди дни съдът потвърди постоянния му арест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудех се що му се отделя толкоз внимание, а то има си причини:1. Чингене.2. Бандит.3. Господин никой.Ако беше някой известен писател едва ли и една статия щчха да напишат за него.
36
11
 
8
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Добре е, че се нахъсва, че не се предава. За съжаление връщането към активна спортна дейност е НЕВЪЗМОЖНО. След такива поражения в сърдечния мускул, инфаркта ще го тресне ако се изкачи пеш до 5-тия етаж, а какво остава за максимални натоварвания. Да си гледа годинките, които му остават в спокойствие.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ку*вите се въртят около биячите. Светът и обществото се въртят около учените. Сори, ама факт. Дали съм комплексиран, ами - не! Гордея се от това, което съм ;)
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше съвестен гражданин дали щяха да го дундуркат толкова?Или сега като е *** и трябва да се отделят специални грижи.Дано всички бандити като него в тази държава да умрат.За да има живот за другите.
33
0
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 38: Не съм лекар, но по пътя на логиката, по-голямата мускулатура изисква повече захранване с кръв, при намушкванията се губи много кръв, и в резултат и мускулите, и мозъка страдат по-силно от кислороден глад, което е причина за това, с колкото по-голяма мускулна маса си, толкова по-зле да ти се отрази едно такова намушкване.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя верно си е ***.Е защо не го оставиха ***.
31
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Само истински мъж и колега като Кубрат Пулев има доблестта да защити спортиста.Комплексираните мъжленца джавкат като палета.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, приятел, ако беше пианист или цигулар, нямаше да влиза в мутро-борчески побоища, а щеше в това време да аранжира някоя пиеса. Да, нямаше да издържи един музикант на подобно нараняване, но той, така или иначе, няма как да го получи:) И предпочитам България като страна на пианисти, отколкото побойници, пък колкото и да са достойни на официалния ринг. Да би мирно седяло...сещате се! Защо до сега даже шамар не са ми удряли?! И какво, като музицирам, по-недостоен от този ли съм?! Криворазбрана БГ
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставаше сега да съм загрижен и за бандитите.Трепете се там, избивайте се едни други.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека тренира.Следващият път ще го убият.То с тренировки от смъртта човек не се спасява.Мафиотите умират млади.
27
3
 
2
 
! Отговори
turist преди 12 години
...e kakva e polzata ot ot tova da gleda6 lo6o...da se zaqjda6 i pravi6 bitkajiyski izpalneniq po kra4mite...kakvo to4no iskat da pokajat i dokajat...6TO NE SA PRAY NA PI4 SEGA
26
1
 
6
 
! Отговори
Бравооо преди 12 години
Едно голямо браво на него , и още едно по-голямо на лекарите!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До Parcus: Ами, точно за това не е умрял на място, когато е намушкан...
24
2
 
10
 
! Отговори
Несъгласен преди 12 години
Хубаво е,че се оправи,да е жив и здрав.Защо обаче ще се връща?! Хиляди левове отидоха за лечението му,лекарите още в началото го предупредиха,че на ринга няма да може да се върне-той пак,ще се връща.Лично на мен а предполагам и на вас,ще ни е много по-полезен като здрав и не харчещ пари от здравната каса пациент,отколкото като най-добрия ММА боец.Прескочи трапа,оцеля...седи си кротко и не се занимавай с глупости,че този път по който искаш да хванеш,пак до Пирогов ще те отведе.
23
6
 
5
 
! Отговори
валтер преди 12 години
браво момче-ти си велик боец,дано се върнеш към нормалния живот по скоро за спорта тренираи с мярка-да си жив и здрав-,а тези които ти направиха това да се мъчат 2 пъти повече...за да видят какво е-с теб съм.....
22
2
 
14
 
! Отговори
ясен преди 12 години
Другият път на дискотека - с рицарски доспехи!!!!
21
1
 
18
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
От хирург, работещ в Пирогов, разбрах, че е бил яко наплющян с кока като са го приемали. Факт.
20
7
 
27
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Е, вие след 3 месечна борба м/у живота и смъртта, как очаквахте да изглежда? Цяло чудо е, че се е изправил на крака! Стига сте го хулили! И, да си е изпросил това, което му се случи цената, която плати беше огромна! Дано се възстанови напълно!
19
7
 
17
 
! Отговори
дедо преди 12 години
В тая наща държава от 3/три/години са на мода мутрите.Все за тях са новините.Ама нали един от тях стана и министър-председател.Багата,шкафа,трактора,крушата,тиквата... аман бре!!!
18
7
 
23
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 12 години
Хайде стига сте плюли по 4овека ве!!! Много жалко за станалото.....много кофти наистина, но най-важното е 4е са го спасили! Браво на екипите от Питогов и на Багата 4е се е държал и сега се връща отново към нормалния си на4ин на живот! Ще мине време докато се възстанови, но се кефя на волята и характера му 4е е решен да се върне на ринга! Стискам му палци да се възстанови по-бързо и да се бие пак! Не мога да разбера що за злоба имат някой хора коментиращи тука! Лек ден от мене!