Наследникът на Кушлев спипан за конфликт на интереси

Тодор Коларов помагал на снахата, взел евтино компютър и телефон
7 юни 2012 19:35,
44
Наследникът на Кушлев спипан за конфликт на интереси
Тодор Коларов. Снимка: Society.actualno

Наследникът на Стоян Кушлев като председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), беше уличен,  в конфликт на интереси.

Още по темата

Срещу Тодор Коларов са подадени два сигнала. Те са проверени от комисията и са подписани от трима от общо петимата й членове.

Подателят на един от сигналите твърди, че Коларов в качеството си на хоноруван асистент и докторант във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ) е бил във финансова зависимост за лекторски часове.

Посочва още, че той е прекрачил границата за конфликт на интереси и при издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация на ниво „Строго секретно“ на неговата снаха.

При назначаването на родата за служител по сигурността на информацията в КУИППД, той е прикрил връзката си с нея. Не бил си е направил отвод при гласуването.

Конфликтът на интереси е установен и за това, че Коларов е придобил движими вещи - преносим компютър (на стойност 1429,58 лв.) без ДДС и мобилен телефон на стойност 213,90 лв.

Коларов смени на поста Стоян Кушлев, който беше освободен от премиера Бойко Борисов.

Той бе назначен за председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, на 20 април миналата година.

През февруари Коларов подаде оставка, като посочи като причина липсата на реформаторско мнозинство.

Това предизвика гнева на премиера, който коментира, че председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност оправдава неспособността си да работи добре в съответния екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ДЕ ДА БЯХА ТОЛКОВА ОСЪРДНИ И, КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВНИ ПРАСЕТА .. ШЕФОВЕ :)
37
4
 
2
 
! Отговори
гошо преди 11 години
Лаптопа и телефона са били нови, купени специално за него през декември 2011г. а той ги е купил февруари 2012 г.,с голяма отстъпка, принудил служители да си ги вземе по доставни цени, то както е тръгнало по неговата логика аз утре мога да си прибера новия служебен автомобил и да го платя по доставна остатъчна стойност. Не е важна стойноста и вещите, постъпката му на ръководител е пошла. Борец за правда, а се оказва мишок на дребно. Що за специалист не знам, но само той се хвали колко е велик.
36
3
 
4
 
! Отговори
Mirko преди 11 години
" Коларов е придобил движими вещи - преносим компютър (на стойност 1429,58 лв.) без ДДС и мобилен телефон на стойност 213,90 лв." Ами така е, като се зъбиш на Бойко. Утре ще се разбере че си откраднал четка за зъби от Била. Телефон за 200 лв. Този ли е корумпираният човек бе гербери. Няма толкова смешни милиционери,няма. Човекът даде интервю в 168 часа и каза нещата в прав текст. Имаше и доблестта и смелостта да си подаде оставката. Лично аз очаквах по рано да го омаскарят. Много се забавиха.
35
1
 
11
 
! Отговори
Да бе преди 11 години
По добре да е купувал апартаменти по занижени цени - Цецо - там доказаха че няма проблем. А той на дребно да игра...А и 'занижените' цени на лаптопа се оказаха по високи от пазарната в момента!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смях в залата... Какви са тези смешни "сигнали" - направо изсмукани от пръстите :)
33
1
 
7
 
! Отговори
Поназнайващ преди 11 години
Смешници , за компютър и телефон един *** ще си го премести от единия джоб в другия ! Доколкото за сигурността на информацията ,41 % от кметовете на ГЕРБ нямат достъп до такава вече / някои / 5 години , защото лично Борисов е наредил да не се подчиняват на ДАНС- да не говорим за комисията на Цвета Маркова ,която някъде се губи!
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го познавам, но този тип е свестен !Самият факт, че се опитват да го очернят е елементарно "активно" мероприятие Цвъцко и Боко не спят, мръсни комунистическо ченгеджийски номера !Долу Герб, Долу Диктатурата !
31
1
 
24
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
Така описаните 'конфликти' си изглеждат като чисто очерняне. Покрай тая комисия се въртят толкова много пари, че един лаптоп за хиляда лева изглежда смешен.Май този Коларов наистина се е опитал да си свърши работата като хората..
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В един друг сайт пише, че той си е заплатил и лаптопа и телефона, ама важното е да се очерни човека, щото не е играл по свирката на Боко!
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Седларов, Седларов
28
2
 
18
 
! Отговори
коко преди 11 години
До33Цецо е праведен!!!Цецо е безгрешен!!!Цецо знае как се прави челна стойка!!!Цецо знае да говори,но забравя началото на изречението,преди да е стигнал до края!!!ЦЕЦО Е ВОЖД!!!ЦЕЦО МОЖЕ ДА ТЕ НАПРАВИ ПО ГРЕШЕН ОТ ДЯВОЛА,ЗАЩОТО Е НА ВЛАСТ. Все пак не е лошо да не забравяш това.След изборите не се знае дали ще имаш щастието спокойно да го хулиш,защото един друг човек се нуждае от него.Твой приятел-коко
27
3
 
22
 
! Отговори
Che преди 11 години
ЩЕ МУ НАМЕРЯТ ЦАКАТА на Цветанов и Ко.Тия спортисти история учили ли са?Ако са учили никога няма да правят такива евтини номера.Как си представяте мулти милионера/така си мисля/ Гриша Ганчев да изпрати детето си да граби ДДС.Утре ще ви смаже.Ти Цветанов падаш от власт, но парите на Гришата оставатПрочити историята Цветанов- Днеска си някой- утре не,утре те захващат теб за 6 апартамента, ще те смажат.За съжаление, голямо така е в тая просташка държава наречена България, за голямо съжаление.
26
3
 
18
 
! Отговори
коко преди 11 години
Някои хора в България се правят на по-праведни от ПАПАТА.Защо ядат човека за стар лаптоп който щеше да е хвърлен на ***?Така поне държавата взима някой лев,защото той не краде,а КУПУВА!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков иска да го орезели !
24
2
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Той лаптопа го е купил, нали? Не го е крал! А тези, които крадоха милиони, никой не ги пипа! Явно искат да омаскарят момчето за нищо! Не им върви по водата!Срамота!
23
2
 
26
 
! Отговори
koi4o преди 11 години
не ви ли е срам бе цецо и боко тиквата? оставете човека ... толко сте жалки и смешни
22
5
 
2
 
! Отговори
kritik преди 11 години
da se kastrira i da si izqde madete!
21
3
 
29
 
! Отговори
ужассс преди 11 години
Малииии кви престъпления срещу човечеството:))))))
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mykaaaaaaaa!!!!
19
0
 
32
 
! Отговори
Бг преди 11 години
Моето дете сеир не яде, другари гербери!