12 задържани на протеста на Орлов мост

Ще им бъде наложена глоба от 100 лева
Обновена: 14 юни 2012 22:30 | 14 юни 2012 22:14,
569

Снимка: Булфото

12 души са задържани по време на днешния протест на еколози срещу приетите промени в Закона за горите в центъра на София.

На всички тях е наложена минимална глоба в размер от 100 лв. за неспазване на полицейските разпореждания. Протестиращите отново блокираха за около час Орлов мост.  

Още по темата
Промените в закона улесняват строежа на ски комплекси на територии от горския фонд без промяна в предназначението на земите.  

Еколозите твърдят, че с приетия окончателно закон ще се увеличи значително изсечената и застроена площ в защитените територии и горите. Те призоваха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на закона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още по темата: протестгориеколози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бат Бойко не му харесва че хората протестират а? защото това не говори добре за управлението му и законите които силово налагат търтеите в народното събрание..но това е положението Бойко..хората имат право да ви напътстват когато не сте на прав път,,а вие си отваряйте ушите
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
М@#$#@$% ДНЕС.БГ, НИЕ НЕ СМЕ ЕКОЛОЗИ, А ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ И ИМАМЕ ПРАВО НА ГЛАС И ПРИРОДА! ПИСНА НИ ПО ТОЗИ НАЧИН ДА УМАЛОВАЖАВАТЕ КАУЗАТА И ПРОБЛЕМА КАТО ЦЯЛО!
145
5
 
16
 
! Отговори
Poema преди 11 години
Боко Тиквата нагло ни гази родната полиция нежно го пази, заедно крадат с *** и Пашата и във мизерия тъне страната !!! Боко Тиквата е страшен лицемер, "мръсни комунисти" на Съселовите и Гоцевите вика, а той самият е отроче на същата тази комунистическо-номенклатурна престъпна клика !!! За Тиквата гласуват само *** те крадат по селата и Шестака ги жали, държавата е станала мафиотско-*** гето а Боко Тиквата със Златев на Обзор преяждат с кюфтета . Боко контролира всякакви контрабадни канали стоки от Азия, наркотици, алкохол и цигари, пие уиски, пуши пури и го боли шнура, а парите ги пере банкерката Цура ! Боко Тиквата краде и деребейства, обрекъл е на глад хиляди български семейства, Тиквата дребния и средния бизнес иска да изчисти, Боко е на хранилка при всички монополисти !!! Тиквата прави всички хора на будали залъгва баламите овце с некви магистрали, но някой ден ще се събуди народа и Боко Тиквата ще гние в ЗАТВОРА.
144
8
 
3
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Интересен е поводът за протеста.Явно има основание.Хайде да разсъждаваме:Официално обявена над 50% младежка безработица,официално обявена безработица 12% а неофициално над 20%ниски доходи,нарастваща битова престъпност,ограбени пенсионни и здравно-осигорителни фондове,източен фискален резерв,лошо медицинско обслужване,загиване на образователната система.Протести йок.Явно протестите са тематични ,екологично чисти,дали обаче са политическо чисти.
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Naglost GERBESKAA.Ostanalite derzaite,
142
2
 
6
 
! Отговори
роб преди 11 години
братя роби, тоталитарната власт не е отминала, а дори е в по- пълен възход сега. Все пак не забравяйте, че наш вожд сега е ученика на Тодор Живков!
141
18
 
5
 
! Отговори
mm преди 11 години
Абе пак се радвайте, че изобщо правителството показва толерантност към незаконните ви протести. В нормалните държави щяха да ви разпръснат с вода и гранати със сълзотворен газ....може би просто в случая на полицаите не им се хабят консумативи за 50 човека :)
140
12
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Погледнете сн. 1 - един татуиран, дрогиран, с бира в ръка, двама полицаи и всички наоколо с фотоапарати и камери. Други протестиращи не се забелязват.
139
2
 
8
 
! Отговори
роб преди 11 години
ей Живко, знаем те че си ченге, което пише по форумите за да настройва хората
138
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това е бъдещето на България!? Като ги гледам тия снимки ми се плаче направо! Айде не се излагайте :D
137
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бойко мутрата смаза всякакъв възможен протест , много тъжно за бъдещето на България !
136
2
 
2
 
! Отговори
Курцио преди 11 години
Абе, некой да ми каже откаде ше минава гейпарада.
135
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
де**а и прошляците смотани! Само бой по тъпите кратуни на тия ***...Не ги жалете така наречената "Зелена мафия". Нещастници!
134
1
 
8
 
! Отговори
От Елада преди 11 години
А в Елада и по-точни в Атина съм бил свидетел на голям цирк от страна на протестиращите и местната жандармерия. Протестиращите нападат с маски и щитове и джандарите започват да отстъпват назад. След няколко минути решават да обърнат тактиката участниците в този цирк и снимайки ги камери и телевизии...униформените тръгват в нападение.....Това всичкото е цирк за пред Европа да види уж че положението е критично в Гърция и хората са готови на едва ли не военно положение. Най-големите тарикати!
133
24
 
9
 
! Отговори
Живко преди 11 години
Честито на печелившите!!!! Седнахте на асфалта! Да сте ми живи и здрави. Изкривени хора без цел и идея. А след това, защо има безработица при младите?... Ако не ви харесва правителството, ходете учете, станете политици, направете си партия. Стига си търсихте повод да пиете бири и да си изкарвате агресията на полицията. Все правителството ви е виновно - ми махнете го тогаз. Ама жалкото е, че макар да не са най-интелигентните там (в парламента), те изглеждат като каймака на обществото пред вас.
132
4
 
10
 
! Отговори
роб преди 11 години
уважаеми другарю Тодор Живков, благодаря ви, че се завърнахте в нашата България! Вие правите такива неща за социализъма и градите магистрали. Щастлив съм, че прерязвате всеки ден нови ленти с българския трикольор. Да, режете знамето на България.... Но най-вече ви благодаря за това, че като отворя хладилника и в тази жега ще ме отвее само студ и мраз
131
2
 
19
 
! Отговори
Andreshko преди 11 години
През Тодор Живковото време,като те вкарат в отрезвителя ти вземаха само 10 лева такса,а сега Герб много са огладнели и са вдигнали таксата на 100 лева...
130
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрата прилага стандартните методи на другаря Путин ...........как така ще протестират, пък и ще издигат плакати "Мухобойко"
129
2
 
22
 
! Отговори
Действителност преди 11 години
ББ и останалите от хунтата Герб трябва да са много доволни от тоталното промиване на мозъци в страната. Както всяка една диктатура освен армия и полиция те вече са завербували почти всички медии. Повечето от телевизионите канали и вестници услужливо слугуват на режима. Всекидневно бълват всевъзможни необосновани лъжи срещу всеки който е против Герб. Разбира се ниско интелигентната аудитория поглъщат тази помия като шарани и после я повтаря като папагали. Кратките клишета на необразованите герберисти се повтарят във всеки форум:"Бойко е пич""Няма алтернатива""Строим магистрали""Мръсни ***""Червени платени драскачи"Просто цирк с главен клоун Борисов и маса от ръкопляскащи *** палячовци.
128
2
 
0
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 249 Лека нощ.