Депутатите на ГЕРБ изпушиха от пренатоварване

Преглед на печата за днес, 25 юни 2012 година
25 юни 2012 07:14,
50
Депутатите на ГЕРБ изпушиха от пренатоварване
Властта нароила закони, които няма кога да гласува. Снимка: Булфото

Парламентарната група на ГЕРБ е в паника от невиждано досега натоварване. Депутатите не знаят кой закон от многото, които изведнъж са постъпили в парламента, да гласуват по-напред и кой да отложат за след ваканцията си през август.

Депутат от ръководството на групата разказа пред "Сега", че е спешно разпоредено на парламентарните секретари на министерствата да изготвят списък с приоритетните закони, като например такива, по които има заплаха от наказателна процедура от ЕК или пък се гонят някакви срокове.

Причината е, че многото внесени закони, част от които големи и по обем, няма как да бъдат приети преди лятната почивка, макар вече парламентът да заседава извънредно всеки вторник.

Само допреди около половин година депутатите редовно прекратяваха заседанията си поради изчерпване на дневния ред и поради липсата на проекти, които да обсъждат в пленарната зала.

"Няма добри експерти с ниски заплати", заявява Томислав Дончев, министър на управлението на средствата от ЕС, пред "Труд".

"Първият болезнен урок, който научи България, беше как трябва да се харчат европейски пари прозрачно и без злоупотреби. Вторият урок беше как парите трябва да се харчат бързо. Третият урок, който все още учим, е как от всяка инвестиция да се гарантира максимална полза.

Работещите, добре обучени специалисти, трябва да имат достойни възнаграждения и е необходимо те да бъдат изведени от администрацията, да не са държавни служители, така ще изчезнат голяма част от противоречията", разяснява тезата си министър Дончев.

"Парен чук за властта подготвя движение "Модерна България", информира "24 часа". Представители на над 70 граждански организации решиха да се обединят в движение, което да работи за смяна на досегашната порочна система за управление на държавата.

Новата формация ще бъде учередена наесен. "Не искаме самоцелна смяна на едни с други във властта, а смяна на правилата на играта", е една от основните идеи на "Модерна България".

Цените на вилните имоти по морето в Гърция са същите като тези по родното Черноморие - показва проверка на "Телеграф" в сайтовете за продажба на недвижими имоти. 1000 евро на квадрат искат за студио в Халкидики - 850 евро излиза квадратът в Несебър.

Българите масово търсят имоти в южната ни съседка - курортни жилища с малка площ и гледка към Егейско море. Богатите нашенци имат предпочитания към Солун - там се купуват къщи на цени от 200 хил. до 500 хил. евро.

Има и много български компании, които инвестират в парцели в Гърция - с цел след това да изградят вилни селища и комплекси.

Здравната тема на "Труд" представя становището на доц. Здравка Валерианова, директор на Националната онкологична болница, която обяснява, че в страната ни липсва програма за контрол на раковите заболявания.

Писани са няколко такива, но не е ясно какво се е случило с тях. Зам.-председателят на Българския фармацевтичен съюз Габриела Любенова разяснява позицията на съюза да се открива не повече от една аптека на 10 000 души, а когато един собственик има повече от една аптека, втората да бъде в нежеланите райони - гранични и селски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
Тук на снимката не виждам депутати.Тези са дошли между две мачлета да се посмеят в НС.
42
1
 
8
 
! Отговори
men преди 11 години
Да решенията са : замразени заплати (със закон) до края на кризата от 2009г насам, на всеки 3 месеца нова цена на тока и парното, газта, всекидневно вариране в цените на горивата (без да има увеличение на световните борсови пазари) в google много лесно може да се провери, съсипване на родното производсво във всички сектори, скок на хляба със 100% в рамките само на една седмица от 60 ст на 1.20 лв и тн...честито на печелившите .... и как да остане някой къдърен младеж да работи за 200 евро тук
41
1
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Най- важния болезнен урок , който България трябва да научи след управлението на Борисов , е че не може да пуснеш във власта човек който си е вадил прехраната като е разбивал глави и е рекетирал и ограбвал хората преди 15 години и да не направи същото със държавата. Никой никъде по-света не допуска до власта мутри и рекетьори
40
2
 
7
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Какви уроци, какви пет лева? Какво по-точно научихте вие, от партия ГЕРБ, през последните 3 години? Като ви гледам решенията и законите, които взимате и прокарвате, сте се научили само да крадете и да обслужвате интересите на тоя и ония. Като се научили нещо защо се отказахте от един проект като АЕЦ ''Белене''? Или пък си оставихте вратичка за добиването на шистов газ? Да не говорим за безумните закони, които прокарвате и ощетяването на държавата във всички възможни сфери. Айде стига манипулации
39
1
 
10
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Те тези главочи работа неса виждали , я ги пратете при мен да им изпотя задниците,били изпушили много бързо ще им оправя центровката.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатите от ГЕРБ изпушиха от пренатоварване. Знаете ли защо? Защото за първи път в живота си им се наложи да работят повече от 2 часа и да свършат нещо полезно вместо да четата вестници и да решават кръстословици по време на заседанията! И на горките хора, това им е е сторило като някакво невероятно усилие!
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма добри закони без добри експерти ,но вие изгонихте всички независими експерти, когато взехте властта и назначихте свой любители на правото.Имаше и такива, които питаха какво ще правят в НС и се учудваха ,че това ще са закони. Няма конкурс ,няма подбор......Това е! И резултатите са ясни.
36
0
 
11
 
! Отговори
баба Джеврие преди 11 години
Ейваааа, чок зор, чок зор ,ама ...чок айдутлук и чок пишманлък!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви експерти какви заплати бе. няма добри експерти, защото всичко е с ВРЪЗКИ! Няма един конкурс не нагласен! А заплатите от къде ще дойдат. Кой ще ги изработи? Как става така, че в държавните организации да се взима повече от частните?!
34
0
 
12
 
! Отговори
баба Ванга преди 11 години
Ами вместо да си гласуват безкрайни ваканции по всеки повод и без такъв,да бяха работили.Безсрамие е да имат ваканции по-дълги от тия на първолаците,безсрамие е да не ходят на пленарни заседания,защото са заети с далаверинг, да няма кворум и да си ходят,да няма подготвени за гласуване закони и да си ходят,да тежат с 240 бройки бройки на хазната.И за награда да си сменят автопарка,че колите били стари,а те ценни,да сменят мебели на наш гръб.
33
0
 
18
 
! Отговори
пират преди 11 години
Това АЛИ БАБА и неговите разбойници ли са???
32
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 11 години
Eeй толкова дремещи Другари на едно място...
31
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
твоето и моето социологиеско проуване - съвпадат на 100 процента
30
0
 
7
 
! Отговори
gtf преди 11 години
до 26 - прав си, грешката е моя - това е стойността на целия проект включващ няколко обекта.Това на оправдава факта, че някой е приел работата на строителя, явно без дори да е стъпвал там, което поражда най-малкото съмнения за корупция...
29
0
 
12
 
! Отговори
защо не? преди 11 години
Работата отива ,..."Всеки град ,собствена КОМУНА",..МНОГО ПО-ДОБРЕ ЩЕ СИ СЕ УПРАВЛЯВАТ !До кога българите ще работят само за политици и *** в Бг...?
28
0
 
14
 
! Отговори
ДА ТРУДНО Е! преди 11 години
Трудно е да имаш много кинти ,.................не можеш да спиш !
27
0
 
12
 
! Отговори
Банички да ядете! преди 11 години
Докога тия ще ви пращат за банички и ще ви отмъкват цяла България изпод носа? Не ви трябват депутати! Управлявайте децентрализирано държавата си!Събирайте се масово по площадите в свободното си време, и си гласувайте местни закони, налагайте си местни вета, съгласувайте си решенията с останалите градове, относно въпроси от национално значение. Нека волята на мнозинството надделее над интересите на олигарсите! Да живее демокрацията!
26
0
 
17
 
! Отговори
nali! преди 11 години
Ох,....завалиите!Голема пот ,големо нещо ....,и накрая големо ----НИЩО,...........ВЕЧЕ 23г.!?
25
1
 
20
 
! Отговори
калугер преди 11 години
Как няма да изпушат,малко им остава,а не са успели да объркат всичко в своя полза!Дано този загубен народ проумее колко милионери е направил с телешкия си възторг от здравата ръка на управлявящия!
24
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Оооооо дааа.... Не само ДУПЕтатите от ГЕРБ.... а ВСИЧКИ ДУПЕтати според мен са "изпушили" от "ПРЕНАТОВАРВАНЕ"... :) ;) :) Лесно ли е според вас Дами и Господа всеки ден да мислиш СХЕМИ и КОНФИГУРАЦИИ за източване на държавни средства и евро фондове за да НЕ те хванат по бели ***?!?... Според мен НЕ Е НИКАК ЛЕСНО... и затова сигурно здраво се "ПРЕНАТОВАРВАТ"... :) ! После ходете гласувайте за който и да е.... Щото всички са "един дол дренки".... !!!!!