Съд отне четири деца от майка им, обричала ги на глад

Вече три от децата били починали, живите ще бъдат дадени за осиновяване
Обновена: 3 юли 2012 15:08 | 3 юли 2012 12:58,
48
Съд отне четири деца от майка им, обричала ги на глад
Снимка: архив, Булфото

Районният съд в Лом отне родителските права на многодетната 38-годишна Наталия Спасова, която оставила три от децата си да починат в глад и мизерия.

Тя не е полагала никакви грижи за останалите живи четири деца.

Магистратите постановиха Спасова да може да вижда децата си по веднъж месечно.

Те били отглеждани в изоставени полуразрушени къщи в ломското село Сливата и били хранени само с вода и брашно. Спасова нямала съпруг, работа и жилище. Въпреки това раждала почти всяка година.

След решението на съда четирите живи деца на Наталия Спасова, които са на 10, 8, 5 и 3 години, са настанени в приемни семейства и социални домове.

Те ще бъдат вписани в регистъра за осиновяване и ще им се търсят нови семейства. Засега децата са добре здравословно, обявиха от социалната служба в Лом.

Наталия Спасова не се яви на съдебното заседание. Според нейни познати сега тя живее във видинско село и отново е бременна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
.................... преди 11 години
В подобни случаи се пристъпва към вазактомия.Тази жена да не е фабрика за деца.
39
0
 
11
 
! Отговори
! преди 11 години
Кастрация за такива. Звучи нечовешки, но и тази явно не е човек.
38
3
 
12
 
! Отговори
мак преди 11 години
Къде бяха социалните, когато децата си отиваха едно след друго? За какво са социалните служби, ако не за да помагат на такива семейства? 3 деца да умориш от глад е престъпление, тая защо не е в затвора?
37
0
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Ако беше БЪЛГАРКА, трябва да е ненормална да роди в бедност 7 деца.Няма такава!Българите УМНО преценяват колко деца могат да ОТГЛЕДАТ, ВЪЗПИТАТ и ОБРАЗОВАТ.Има ПРЕЗЕРВАТИВИ.А и ако НЕ ПРАВИ секс, нито ще погрознее, нито ще умре.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4udesno dobre sa spravili
35
2
 
13
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Ако беше българка, щеше ли да може да си изхрани децата? Коя жена може да изхрани сама 7 деца? И здраво семейство да е, може ли да ги изхрани? Защо нашите баби и дядовци са можели? Хайде да обсъдим, какъв избор имат работещите и отговорни родители. Могат ли почтени и съвестни родители да отгледат деца с 300-500 лева заплата? Колко деца? Редно ли е семействата да се лишават от второ, трето, четвърто дете, защото не могат да го издържат? Тук, в родината си.Емиграцията или бездетството изход ли са?
34
0
 
26
 
! Отговори
НЯКОЙ СИ преди 11 години
България губи средно по 10 милиарда/годишно заради ***. Тези пари можеха да отидат за пенсии на нашите родители, за нашите деца, за нас самите. Пари, които ние сме изкарали и ни се полагат, чрез уродливата ни социална система (уродлива и при ББ, Тотю Вие еничър ли сте или да?)?Когато някои ми окрадва парите под иначе красивия лозунг ,,да помагаме на по-слабите", аз не мога и никога няма да бъда толерантен срещу *** и политиците, които им позволяват този грабеж. НЕ ЖЕЛАЯ ДА ХРАНЯ ***
33
1
 
14
 
! Отговори
докога? преди 11 години
Просто решение: За 3-то и нагоре дете, пари от данъкоплатеца (детски и прочие) само за родители с мин. средно образование и с навършени 18г. В противен случай, бясна ***, резултат срив на социалната система и свръх-битова престъпност. Което неминуемо ще доведе до обединяване на българи, турци, арменци (гледай ти :)) )и други срещу *** и война (но не гражданска, защото 99% от тях не са граждани, а маргинали). Това трябва да е за всички етноси, за да няма обвинения в дискриминация...
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственият начин за предотвратяване на подобни ситуации е задължително образование до 18 години. Ако някое дете не посещава училище, да се настанява в интернат, а родителите му да плащат издръжка. Който не плаща да полага обществено-полезен труд. Ако не може - затвор. В затвора пак ще ги храним, но поне няма да се плодят.
31
1
 
24
 
! Отговори
кастриране преди 11 години
Президент, Премиер, Председател на НС, 240 депутати, ИМА ЛЛИ полза за РБЪЛГАРИЯ хора като ГОРЕПОСОЧЕНАТА Наталия да ражда деца както *** ражда кученца. И?...Да се приеме ЗАКОН, че РАЖДАНЕТО на деца е свързано С ОБЕЗПЕЧАВАНЕ на ДОМ, ИЗХРАНВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, ВЪЗПИТАНИЕ, за което създаващите деца ТРЯБВА да имат ПАРИ и необходими условия!Има разлика между секс и създаване на деца.ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ, на ВАС ясна ли ВИ е РАЗЛИКАТА?
30
9
 
3
 
! Отговори
майка преди 11 години
аз съм майка на малко кученце, щото някой прецени, че не ставам за истинска майка и ме кастрираха ! По безхаберна от мене нема !
29
3
 
25
 
! Отговори
майка преди 11 години
Кастрация за безхаберни "майки"!Защо трябва да се пръкват деца без бъдеще?
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради *** не просто няма да излезем от кризата, ами в момента се градят непреодолими предпоставки за гражданска война в бъдещето. Чували ли сте за Ливанския синдром? Тая *** се множи в геометрична прогресия и неминуемо ще почнат да искат все повече и повече, въпреки че нищо не дават за обществото.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kastracia za *** do wtoro dete,izhranwat se ot pomosti , aposle giostawat po domowe ili po zle kakto w sluchaia.Naistina triabwa da se izmisli zakon za ezrazbornota rajdane na ***,a ne da se prawim na mnogo demokratichni.
26
1
 
40
 
! Отговори
Yonex преди 11 години
Големият процент на *** в БГ е една от основните причини да не можем да излезем от кризата, в която сме. Те не работят, получават помощи и раждат деца, които ще получават помощи. Лекуват се напълно безплатно - болниците са пълни с тях. Крадат, мамят, придобиват фалирали фирми, убиват - полиция, правосъдна система, служебни адвокати...всичко това струва маса пари на данъкоплатците. И за капак като се появи някой като Цар Киро...българите са много толерантен народ..
25
8
 
12
 
! Отговори
май май преди 11 години
май май са ромчета...така, че ми е все едно за съдбата им !!!
24
1
 
41
 
! Отговори
буболечка преди 11 години
Не желая вече да изхранвам "родители" ,намерили начин да се изхранват на гърба ни децата си! Закон и то веднага за безразборно раждане и за помощите ,които получават. Без детски и помощи за родилите преди 18 години,за всяко следващо след второ дете. А не да се лишават от детски работещите родители. България няма нужда от храненици , домове и деца на улицата.Дайте възможност всеки да отглежда дете според възможностите си , а не с помощи.
23
3
 
30
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ами какво чакат да я скопят!
22
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И са изчакали три от децата й да починат, за да й вземат останалите??? Това не е държава, убеждавам се за пореден път...
21
0
 
12
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Мила родна картинка.