Районната кметица от Пловдив си подаде оставката

Обвинената, че е блъснала две деца Кацарова не искала спекулации
6 юли 2012 21:30,
80
Районната кметица от Пловдив си подаде оставката
Павлинка Кацарова. Снимка: Община Пловдив

"С оглед на създалото се напрежение и тиражираните публикации взех решение да не изпълнявам функциите на районен кмет". Това заявява в писмо до медиите кметът на пловдивския район „Южен” Павлинка Кацарова, която бе обвинена, че е блъснала две деца и е избягала от мястото на произшествието.

Още по темата

"С цел да не се предизвикват спекулации и това да не се отрази негативно върху авторитета на ПП ГЕРБ и на Община Пловдив, подавам оставка, която ще депозирам в понеделник в деловодството на Общински съвет.”, казва още Кацарова.

Кметицата отрича да е блъснала децата.

Чрез официалния бюлетин на дирекцията на МВР в Пловдив бе разпространена информация, че 51-годишната Павлинка Кацарова е излязла със служебния си автомобил от паркинга на кметството в четвъртък около 18 часа с несъобразена скорост, качила е колата на тротоара и в гръб е блъснала две момичета на 12 години. По данни на МВР едното дете е с леки контузии и е изписано от болница.

По-късно Кацарова отрече обвиненията като заяви, че е била засечена от автобус, но премълча факта, че излиза от паркинг на улица без предимство. Тя твърди, че не е блъснала никого и е останала на място 15 минути, като не е видяла видими наранявания по децата, нито пък те да са паднали на земята.

Ако бъде доказана вината й, Кацарова ще плати глоба до 200 лева. Тя обжалва акта на КАТ. В разпространеното писмо тя заявява, че с обжалването тя ще докаже правотата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
7
 
! Отговори
Баба преди 11 години
НЕ САМО НЕЩАСТНАТА КМЕТИЦА, ПЛОВДИВСКИЯ КМЕТ, А И ЦЕЛИЯ ГЕРБ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА. ШИМПАНЗЕТА КАТО ТЯХ ЕДВА ЛИ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ ТОВА, АКО НЕ ГИ УДАРИШ ПО КАНЧЕТО. ОЩЕ МАЛКО ИМ ОСТАВА.
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМУНИСТИТЕ ГИ НАПЕЧЕ МНОГО СЛЪНЦЕТО И ЗАПОЧНАХА ДА "ЗАБИВАТ" НЕАДЕКВАТНО .... НОРМАЛНО Е ЗА 90 ГОДИШНИ ...
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАБО , А ОНЯ КОМУНИСТ ,ПРЕДИШНИЯТ ДЕТО НАТОВАРИ ОБЩИНА ПЛОВДИВ С 700 000 ЛЕВА ЗА МЕТЛИ МНОГО ЧЕСТЕН ЛИ БЕШЕ ????
64
3
 
6
 
! Отговори
ала -бала преди 11 години
*** сред цветя .Браво на наглостта.
63
4
 
8
 
! Отговори
Баба преди 11 години
НЕ САМО ТЯ, А И ПЛОВДИВСКИЯ КМЕТ, КОЙТО "СПЕЧЕЛИ" НЕЧЕСТНО ИЗБОРИТЕ И ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ПОКРИВАШЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА ТАЗИ "ДАМА"
62
1
 
8
 
! Отговори
Разпутин преди 11 години
И в понеделник кмета ще каже: Аааа тя много добре работи, няма да и приема оставката!В най лошия случай ще я спуснат на някой друг сладък пост.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотев я защити...сега пък оставка!? Нещо се разшумя повече, а Тотко? Гербаджийски ***, знайте че помним като слонове
60
2
 
1
 
! Отговори
Nd преди 11 години
И сега какво, накрая ще излезе герой ... Пфууууу :(((
59
5
 
2
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Някои твърди.. бил блъснал.. то така всеки .. подлежи .. :) ама щом е герб ..
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не е тествана за алкохол
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.. Какво може да прави герберската *** -- да лъже и да назначава всякакви верни некадърници .А, сега - оставка - нямаше достойнството да си признае веднага !!! Типично по гербаджийски !!!
56
3
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Гербавите *** са си такива газят деца и бягат,на тех им дай магистрали,лъскави ламарини,простотия и високи скорости!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От местопроизшествието, когато няма сериозно пострадали, обикновено бягат употребилите алкохол. След това не може да се докаже кога са употребили.Тая работа понамирисва.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя не отрича, че е имало произшествие. Децата са блъснати на тротоара. Дори и да е имало автобус, той е бил с предимство и е смешно да се каже "засече ме". И дори и да не е избягала веднага, тя не е дочакала идването на КАТ.Виновна ли е тая жена? Разбира се ДА.Какво има да се казва "С оглед на създалото се напрежение и тиражираните публикации взех решение да не изпълнявам функциите на районен кмет". Жертва на медиите ли иска да се изкара?
53
1
 
26
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Аз имам няколко простички въпроса...1. Защо е седяла 15 минути там, след като не е ударила никого и нищо?2. Как така е била "засечена" от автобус, който е с предимство?3. От какво са получили нараняванията момиченцата?4. Защо МВР излиза с официален бюлетин, който според нея е абсолютна лъжа? Оправданието й е, че е базиран на разказа на децата. А защо тя не е изслушана?5. Защо Тотев не е подал още оставката си? Все пак той усърдно я защитаваше вчера, че за малко май обвини децата, че лъжат..
52
0
 
15
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
Мисля, че щеше да бъде по-добре, ако статията с мнението на блъснатите от кметицата деца, които заявиха,че нищо казано от нея за ПТП-то не е вярно и тя направо е помела едното дете с предницата на автомобила, беше включена като коментар на статията за подадената от кметицата оставка така тя щеше да бъде като естествено продължение на първия материал. По отношение лъжата на районната кметица: това си е "в реда на нещата": следствие, прокуратура и съд са сплетени като свински черва, така че първите две служби щяха да положат усилия да замажат ПТП-то, а ако това не станеше , винаги се намират поръчкови съдии в готовност да "смачкат" делото. Уволниха ли съдийката от пазарджишкия РС, снаха на кмета на града, затова че е карала кола с над 4 промила алкохол? Не, и тя продължава да съди такива като нея. А тази кметица е накарана да си подаде оставката от ръководството на ГЕРБ. Както виждате, градоначалникът е застанал зад нея, т.е. и той разсъжждава като типичен чиновник - при нужда правоохранителните и правораздавателните органи ще я отърват, а нищо чудно да изкарат и децата виновни...
51
11
 
2
 
! Отговори
Мани преди 11 години
Някой от долу пишещите бил ли е там?
50
5
 
0
 
! Отговори
Към andrei преди 11 години
Не, не е била една жена, а три и всяка е имала по едно бебе в скута. Скрили са и това, че е убил при карате битка един и двама при футбулен мач. Най лошото, че е дал шмайзера си на български войници в Авганистан и с него убиват невинни. А пък за личните му банковите сметки да не говорим, до онзи ден бяха 2 милиарда, днес вече разбрахме, че са 4. Направил ги е за два дни, ама мислел да почне да прави по милиард на ден.
49
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка друга синя, червена и жълта *** нямаше да си подаде оставката, то е ясно. За първи път от началото на демокрацията, политици напускат след такива скандали и това се случва не за първи път в тая "диктаторска" власт, без станишевски, догановски и куневски мазни оправдания и интелектуални врътки. За първи път се сменя закон заради 2000 рипнали на протест хора. Това е факт! Другото са злобни крясъци на озверели от глад за крадене и ядене.
48
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
"Да не изпълнява функциите на кмет" не е едно и също с "подаване на оставка". Женицата просто няма да ходи на работа извество време, с надеждата дотогава в полицията да потулят случая. Да кажат, че даже не се е качвала на тротоара, а той се прострял под колата й. След това ще се върне в кметството.