Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

Съдът постанови задържане под стража за охранителя милионер
Обновена: 8 юли 2012 17:46 | 8 юли 2012 17:31,
168
Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!
Георги Енев в съдебната зала. Снимка: БТА

„В момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

Още по темата

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
20
 
! Отговори
do 57 преди 11 години
Да де ама нали се сещаш че при 3500 лв. ще имаш достатъчно кандидати за да избереш най-читави :))), а при 350 ще вземеш квото дойде :)))А да не говорим за трудовата дисциплина, защото при 3500 лв. знаеш ли кога другият охранител би си рискувал работата за една баничка :)))
59
5
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
гурбетчия, не им се впрягай, не виждаш ли какво е нивото...:-)дай ние да си гледаме живота в Германия, пък умниците да си мислят, че всеки българин в чужбина слугува - ама те само такова ходене в чужбина знаят ;-)--Дреме ми на мене от коя държава ми е прислугата!Светът се дели на бели хора и на служители! Май още ни си го разбрал?! И в Германия има бели хора, но за тях вие сте просто прислуга/служители/компаньонки...
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 години за милион и половина това не е ли много2 години най-много
57
0
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 11 години
Абе смелчага, да не би ти да си писал сценария на историятя? Дай малко повече факти,че тук простолюдието ни е интересно!
56
1
 
18
 
! Отговори
34 преди 11 години
Амнистия от президентаХора откраднали много повече никои не ги наказва
55
2
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
да, и в България живеех прекрасно и взимах отлични пари! а май някои забравят, че днес не се бяга - живеем в глобален свят, а не в капсулирана среда, годината е 2012 ;-)
54
5
 
7
 
! Отговори
до смелия преди 11 години
То4но страхливците първи бягат :),нали знаеш като потъва кораба първо мишките бягат
53
12
 
9
 
! Отговори
гурбетчия до 41 преди 11 години
слушай брато , на някои хора не 350 лв. ,ако ще и 3500 лв. заплата да им дадат ,те пак ще крадат ! На някои хора кражбата им е в кръвта ! Това ,че не е бил съден до момента ,не означава ,че не е вършил някакви други по-дребни кражби /не от банката де / ! Представи си какъв тепегьозин трябва да е човек ,който да си прави дни наред планове за кражба на милиони ,а в същото време нито е гладен ,нито на улицата ?
52
7
 
7
 
! Отговори
48 преди 11 години
Господин високо ниво,ако беше наистина добър кадър най-лесно в България щеше да си намериш добра работа и живот,а не да бягате.Стоите си в Германия или където сте в изкривен за вас свят
51
6
 
3
 
! Отговори
SMELCHAGA преди 11 години
TE STRAHLIVCITE I BABITE SA V BG!NE TI HARESVA-GRABASH SI PARCALITE I BQGASH!KATO SEDITE V BG BE NEUDACHNICI I NQMATE KURAJ DA DUHNETE NE SE OPLAKVAITE!KAKVO OPQVATE POD VSQKA STATIQ!A PICHA NE GO OPREDELQITE KATO GLUPAV....ZNAE KAKVO PRAVI,SHTE VIDITE KRAQ I TOGAVA SHTE GOVORITE,VSICHKO E PO PROGRAMA!AIDE STQGAITE KUFARI PAZLIVCI!
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NIKOGA V BULGARIA SLED NESHTO?
49
1
 
5
 
! Отговори
ДО45 преди 11 години
ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ,ЯВНО ТИ СИ ОТ ТЕЗИ.
48
5
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
tozi *** ako ima6e mozakl nema6e da e oxrana,,ov4ar,,sega da go dyxa selenina nedodelan
47
3
 
10
 
! Отговори
гурбетчия до 44 преди 11 години
абе стига с тези *** п*далски въпроси бе ! Положението ми в милата ми родина беше много по-зле от положението на този крадлив българин ! Но въпреки всичко не съм си и мислил да крада !
46
3
 
8
 
! Отговори
Мисля преди 11 години
,че това момче излезе голям селски бек! (Бек -***,бел. на ред.)
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"НЕ КРАДИ!"
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гурбетчия, не им се впрягай, не виждаш ли какво е нивото...:-)дай ние да си гледаме живота в Германия, пък умниците да си мислят, че всеки българин в чужбина слугува - ама те само такова ходене в чужбина знаят ;-)
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За длъжностно присвояване наказанието е до 8 години, в случай обаче че не е извършил и друго престъпление.Обче за да е длъжностно присвояване в конкретния случай съшия следва да се води охрана на инкасото, но ако се води шофьор неможе да се третира като длъжностно присвояване.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PAK SAM AZ Picha sam se predade sega iako mo dupe.Edva li shte izdarji na tormoza!Nai-malkoto shte iska da se utrepa AZ SAM GO PREJIVIAL ZATOVA VI PISHA NA LATINICA
41
7
 
7
 
! Отговори
гурбетчия до 43 преди 11 години
Не , разбира се ! Навсякъде си има проблеми и бедност ,но тук хората като си имат що-годе някакво препитание ,не тръгват да крадат ! А при вас ,работа си имате ,долу-горе сте добре ,но пак очите ви в кражбата ! Аз не съм чул още българин да е умрял от глад !