Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

Съдът постанови задържане под стража за охранителя милионер
Обновена: 8 юли 2012 17:46 | 8 юли 2012 17:31,
168
Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!
Георги Енев в съдебната зала. Снимка: БТА

„В момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

Още по темата

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Колкото и да ти говори кешовицата, ако недай си боже стане нещо ....................... ще си чакаш като пич линейката поне 1 час, колкото и пари да имаш, после ще те закарат в най-близката мизерна болница, където вероятноста да оцелееш е 1/10.................
79
0
 
18
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Ама то при тоя пич, до голяма степен случая е сходен ...............Бил кадрови войник, изкарал 2 мисии, вероятно е получавал прилични пари, ама в един момент го съкратили ............. и какво може да си намери един бивш кадрови войник дето държавата му е била шута ???Щом е изкарал 2 мисии, значи е кораво момче, не е някой мързелив лигльо..............
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
момчето изглежда много отчаяно, но това според мен не е заради съда, а заради някого, който го е изоставил. който е патил заради любовна драма и е виснал с пари, да сложи плюс.
77
2
 
18
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
Хитър е нашия лирически герой.Пази пари да подкупи нашите съдии и да е с чисто минало като Валю Топлото,Мургина,Маргините,Ковачки и други светии на нашата правосъдна система.С 500 000 бонуси за съдии и прокурори човека ще се освободи.Така смятам , а Вие.........
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TI SI *** BE TAPANAR TRQBVA DA SE KRADE OT BANKITE OT DARJAVTA SASHTO VSEKI KOITO MOJE DA KRADE OT DARJAVTA DA GO PRAVI ZASHTOTO TAZI SKAPANA DARJAVA DAVA SAMO NA *** I NA 4INOVNICITE ETO TOVA E BALGARIQ .SAMO CIGANIQ I DARJAVNI BOKLUCI
75
3
 
9
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
пука ми за стандарта в 4ужда страна цял живот ще си останеш 4ужд,а когато кешовицата ми говори в джоба и красивите българки са навсякъде какво пове4е да искам :).
74
0
 
7
 
! Отговори
гурбетчия 77 преди 11 години
имах впредвид ,ако кражбата е вследствие на мързел ,не я оправдавам ,а е оправдана само ако не ти плащат заплатата или наистина не можеш да си намериш работа и държавата не ти предлага работа !
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
super nie sme s teb mainata im na policiqta i na vsi4ki da go duhat tapanarite i nai ve43e gerb kakto galevi pravete gi barlivi da vidqt 4e samo laqt
72
0
 
22
 
! Отговори
вуйчо преди 11 години
Мълчи Жоро и нищо не казвай ако искаш след три четири години да си харчиш паричките с кеф прокурорите само те плашат да им кажеш къде си ги скрил за да си ги гушнат за твоя сметка само инкяр му е майката тия пари са на крадци и ти си им ги взел нищо друго
71
2
 
12
 
! Отговори
гурбетчия до 64 преди 11 години
Абе аз пак казвам ,на някои хора кражбата и измамата са в кръвта им ,независимо дали са финансово добре или зле. Батето пари ли нямаше ,че поиска 1 млн. долара рушвет за олимпийските игри ,и направи България за резил пред света ?!А сега паметник му издигнаха! Боевски гладен ли е ,че се лута из Бразилия с 9 кг. наркотици?!Оправдавам само кражба на пари колкото да си купиш кисело мляко и хляб или директно да ги откраднеш от магазина, но ако това е вследствие на мързел ,а не платена заплата или
70
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
xa,xa naro4no go pla6at ,toi ne e obiral banka tova se vodi prisvoqvane toi e dlajnostno lice vse edno kasier da si prisvoi pari,i zakona predvijda po malko nakazanie 20 godini davat za ubiistvo,az ako sam nqma da im kaja kade sa parite
69
0
 
22
 
! Отговори
23 преди 11 години
А колко години получават хората които крадат от пенсионерите
68
4
 
16
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Да бе да :))) колкото и пари да имаш в България никога неможеш да постигнеш стандарта и сигурнста, която има средния германец, датчанин, швед и т.н. и т.н.
67
0
 
13
 
! Отговори
34 преди 11 години
Орден за храброст даите на момчето
66
9
 
5
 
! Отговори
Рецедивист преди 11 години
*** е този Енев ! Заслужил кЕневв за затвора !
65
1
 
5
 
! Отговори
DO 61 преди 11 години
ABE NE SAM SCENARIST NA TAKIVANESHTA ,AMA E MNOGO BLUDKAVO DETO SE PREDADE,TO DOSEGS TAKOVA NESHTO NE SE E SLUCHVALO!SHT VIDITE NAKRAQ,CHE VSICHKO TOVA E BILO ZAMISLENO/VKLIUCHITELNO I PREDAVANETO MU/!
64
3
 
9
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
дрън,дрън с добри пари най-добре се живее в България,при всички твои близки и приятели и най-важното,българките най-красивите жени
63
1
 
9
 
! Отговори
23 преди 11 години
Герб оставкаОбеща че ще вкараш Доган в затвора но нищо не направи
62
0
 
10
 
! Отговори
32 преди 11 години
Банкерите да засилят охранатаДа го назначат да следи за слабост в системата
61
5
 
3
 
! Отговори
TS,TS,TS преди 11 години
SHTO PAK DA SEDQ DA SE DAVQ S NISHTOJESTVA....SHTE E UNIZITELNO ZA MEN!STOITE V BG I PLACHETE KATO VDOVICI ZA H.I,AMA NAGOTOVO NESTAVA,TRQBVA DUPETO DA SE IZPOTI ,S HLENCHENE NISHTO NE SE POSTIGA!AIDE NE SE PRAVI NA PATRIOT/KA!