Нека някой със свеж мозък ръководи БДЖ, отсече Недев

Той не подал оставка по лични причини, а заради финансовото ведомство
Обновена: 22 авг 2012 15:03 | 22 авг 2012 15:02,
73
Нека някой със свеж мозък ръководи БДЖ, отсече Недев
Снимка: Impact Press Group

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев не е подал оставка по лични причини, както обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, а заради бездействието на финансовото министерство.

„Не са лични причините. Причините са изцяло свързани с последните неща, които се случиха покрай бездействието на Министерството на финансите. Първо ни спряха субсидията, което аз дълго време не можах да разбера защо и каква точно е мотивацията. Субсидията беше възстановена само за единия месец.

След това зам.-министър Горанов даде доста ясна оценка за качеството на управление на Холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите, е нямало да се състои никаква реформа. Оттам насетне мисля, че това еднозначно означава, че професионалист, за какъвто се имам, трябва моментално да подаде оставка“, мотивира действията си Недев пред БНР.

Той уточни, че е депозирал оставката си още в петък.

Недев подчерта, че доскоро е имал прекрасни отношения с Министерството на финансите и затова зачестилите напоследък забележки за начина, по който се провежда реформата в БДЖ, той възприема като лична негативна оценка за неговата компетентност.

„Нека някой със свеж мозък, по-можещ и знаещ да ръководи дружеството, каза Недев и завърши: Моята голяма болка е, че оставих много неща незавършени, но не мога да позволя, когато атестацията за мен е за недобре свършена работа, да продължи тази агония“.

Още по темата
Йордан Недев управляваше железниците повече от година. Този период ще се запомни с близо едномесечната стачка на служителите на компанията заради вече извършените масови съкращения на близо 2000 железничари, което се случи в края на миналата година.

Амбициите на Недев тогава бяха да направи железниците печелившо дружество, което до този момент не се е случило. Ръководството на БДЖ, начело с Йордан Недев, ще запомним с неуспешния пит за приватизацията на дружеството "Товарни превози".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо си мисля, че и Трайчо Трайков уж беше подал оставка, пък после се оказа не съвсем така. Тия *** даже не могат за ено уволнение/напускане да се разберат какви нелепици да измислят.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да сложат Мукаддес Налбант
10
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се потърси отговорност на финансовия министър.
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествен монополист да фалира - мда, всички е възможно в страната на неограничените възможности!
8
5
 
53
 
! Отговори
333 преди 11 години
Това момче е свестно на фона на тъпите гербари, опита се да направи нещо, но.............Дянков - мръстнико долен, ще бъдеш възмезден за гадостите си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
1
 
33
 
! Отговори
Тотлебан преди 11 години
Този сега ли се усети, че го пуснаха да избърше пързалката? Sorry брато! Алчните икономистчета нямат застраховка човекоядство. Ако целият цирк не е част от сценария, на което бих заложил.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За три години БДЖ с нищо не се промени-остана си мизерията, мангасарщината, закъсненията, правото на определени групи и тунеядци да пътуват гратис, необоснованото вдигане на цените.
5
5
 
45
 
! Отговори
$ преди 11 години
Чест му прави, че назовава нещата с истинските им имена. А не както ни спускат медиите- "по лични причини"Ясна е причината- некадърността на герб!
4
4
 
35
 
! Отговори
Stas преди 11 години
Постъпка на един достоен човек, който не приема гербавото комунистическо управление не само в БДЖ, но и навсякъде.
3
5
 
34
 
! Отговори
иван преди 11 години
беше удобна пионка,която уволни 2000 работника и вече по-лесно можем да затрием ЖП-то и да го приватизираме за стотинки.Да живее МАФИЯТА и неиния министър-председател другаря бойко от банкя!
2
2
 
42
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Правилна постъпка на човек, който си знае възможностите и ги цени. Достойно...
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде в герб да се уточни какво са точно причините за оставката, не че има значение, но както обикновено - през два часа се сменя припева. Да се чуди човек на кого да вярва :)