Нека някой със свеж мозък ръководи БДЖ, отсече Недев

Той не подал оставка по лични причини, а заради финансовото ведомство
Обновена: 22 авг 2012 15:03 | 22 авг 2012 15:02,
73
Нека някой със свеж мозък ръководи БДЖ, отсече Недев
Снимка: Impact Press Group

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев не е подал оставка по лични причини, както обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, а заради бездействието на финансовото министерство.

„Не са лични причините. Причините са изцяло свързани с последните неща, които се случиха покрай бездействието на Министерството на финансите. Първо ни спряха субсидията, което аз дълго време не можах да разбера защо и каква точно е мотивацията. Субсидията беше възстановена само за единия месец.

След това зам.-министър Горанов даде доста ясна оценка за качеството на управление на Холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите, е нямало да се състои никаква реформа. Оттам насетне мисля, че това еднозначно означава, че професионалист, за какъвто се имам, трябва моментално да подаде оставка“, мотивира действията си Недев пред БНР.

Той уточни, че е депозирал оставката си още в петък.

Недев подчерта, че доскоро е имал прекрасни отношения с Министерството на финансите и затова зачестилите напоследък забележки за начина, по който се провежда реформата в БДЖ, той възприема като лична негативна оценка за неговата компетентност.

„Нека някой със свеж мозък, по-можещ и знаещ да ръководи дружеството, каза Недев и завърши: Моята голяма болка е, че оставих много неща незавършени, но не мога да позволя, когато атестацията за мен е за недобре свършена работа, да продължи тази агония“.

Още по темата
Йордан Недев управляваше железниците повече от година. Този период ще се запомни с близо едномесечната стачка на служителите на компанията заради вече извършените масови съкращения на близо 2000 железничари, което се случи в края на миналата година.

Амбициите на Недев тогава бяха да направи железниците печелившо дружество, което до този момент не се е случило. Ръководството на БДЖ, начело с Йордан Недев, ще запомним с неуспешния пит за приватизацията на дружеството "Товарни превози".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
e преди 11 години
Абе, вие охранени българи стига с тези пържоли,да вземете пак ви казвам да сеете Ламбени шишета АКО НЕЩЕТЕ КАТРОФИТЕ ЗА ПОРАСТВАНЕ ПО СХЕМАТА НА БОРИСОВ,та да оправиме България,поради неенергийното и бъдеще.Защо се заблуждавате,че Борисов е нещо различо от саСакскобурготски и Тройната коалиция.Ами ако не занеете кой го направи вижте сега как преяждате с Пържоли и как в медиите се обявява средна работна заплата от 800 лв.А дали и безработицата,която се обявява е в реални стойности ?
31
2
 
4
 
! Отговори
мяо преди 11 години
Тоя е поредната салфетка на Боко, свърши си работата - уволнение на 2000 души и дим да го няма. Парцалите се сменят като се изхабят. Такъв бе случаят с Цвети Йовчев ДАНС. Уволни 50% от служители и дава мъдри съвети за съществуващи проблеми в системата на национална сигурност. И на тоя ще му измислят топла хралупа като на Цвети Йовчев.
30
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОСПОДА БЪЛГАРИ, ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ПРЕКАЛЕНО ДОБРО ЗА ВАС, ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ПРЕДИШНОТО И ПО ПРЕДИШНИТЕ, ПОНЕ 60 ГОДИНИ НАЗАД. НЯМА ПО "ПРОСПЕРИРАЩА" НАГЛАСА ОТ ВАШАТА, МРЪНКАНЕ, НЕДОВОЛСТВО, ОМРАЗА, ЗЛОБА И ЗАВИСТ. ВСИЧКО ВИ Е КРИВО, КАКВОТО И ДА НАПРАВИ НЯКОЙ ОТГОРЕ ВСЕ НЕ Е ХУБАВО, НАЙ ХУБАВОТО ЩЕ Е ДА ВЗИМАТЕ ПО 1500 ЕВРО ЗАПЛАТА И ДА РАБОТИТЕ КАТО ГЪРЦИТЕ. И СИГУРНО ПАК ЩЕ СТЕ НЕДОВОЛНИ ОТ ДЯНКОВЦИ, БОРИСОВЦИ, ЦВЕТАНОВЦИ, ДОКАТО НЕ СТАНЕТЕ ВИЕ НЯКОЙ ВЦИ ЗА ДА ПОНАПРАВИТЕ НЯКОЙ ЛЕВ.
29
2
 
9
 
! Отговори
димо преди 11 години
излезе достоен и съвестен човек!
28
1
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Аве, пухльо 90-а година Луканов излизаше с твоя номер, разпродадоха България и какво стана? Оставиха си я, за да я разграбят, защото ако беше разпродадена, все някой лев щеше да дойде.
27
1
 
4
 
! Отговори
ДО 28 преди 11 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ СА СКРОМНИ, С ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА РЕШАТ, СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, ПЪК КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВАТ, ИЗБЕРЕТЕ СИ ОНИЯ, КОИТО ВСЕКИ ПЪТ ВИ ОШУШКВАТ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е, НЕ СА КРАЛИ ОТ 3 ГОДИНИ, УЖАС, НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ!
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта е до изборите да разпродадат окончателно България и ние да сме граждани на чужда държава.Защото вече всичко е в чужди ръце-и ерепетата, и петрола,тецове,златото,цимента,азотноторовия завод,желязото,веиката, бетека,булгартабак....Всички печалби се изнасят навън.Националното продажничество стана най-доходоносният бизнес.
25
3
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 11 години
Ти очевидно си червен ***, защото само ти и станишев го вярвате това. Ще изберем по-малкото зло. По голямото е това, червеното, крадливото, което само за 20 години фалира държавата два пъти, а когато течеше рога на изобилието и нямаше криза, то течеше в червените джобове. Никога повече червени ***, които и каквито искат да идват, само не крадците на България!
24
7
 
11
 
! Отговори
Иконома преди 11 години
Първите мишки напускат кораба.Малко им остана .Още 10месеца.Никога повече ГЕРБ/ГРОБ/.
23
6
 
18
 
! Отговори
e преди 11 години
На Симеон Дянков ХАРАКТЕРИСТИКАТА и CV-то му са от Световната банка.Стига сте го обиждали човека,той е на издръжка от жена си,засрамете се! А пък Цветанов са го лишавали от закуски и банички да му купят жилище/а/.Засрамете се вие охранени българи,та сте се заяли с тези скромни хора,я престанете !!! Какво сте завиждали,да сеете и вие картофи та да станете големи и като Борисов,въпрос на Картофи е.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега какво ще работи този човек?
21
2
 
21
 
! Отговори
Пламен Джуров преди 11 години
Ръководството на БДЖ е начело с Владимир Владимиров, а не с Йордан недев. Владимиров е гробокопача на БДЖ. Владимир Владимиров-КАЛИНКАТА с псевдо дипломите е този, който реално управляваше БДЖ. Той сложи навсякъде фигуранти, които да изпълняват капризите и далаверите му. ВЛАДИМИРОВ-КАЛИНКАТА Е ВИНОВЕН! Дянков трябва да уволни Владимиров незабавно! Владимиров направи далаверите с джипиесите, с електромерите, с външните консултанти за щяло и нещяло, с опорочените обществени поръчки.
20
1
 
8
 
! Отговори
КОКО преди 11 години
Ами още като обяви , че ще става директор му казахме , че е луд да се хваща с това . Така или иначе още отначало се знаеше , че ще управлява една година и ще напусне .
19
3
 
28
 
! Отговори
велик занчев преди 11 години
Това че Недев подаде оставка е достойна постъпка. Разбра, че не става за изпълнителен директор на БДЖ. Защо обаче Владимиров-КАЛИНКАТА не подава оставка? Защо Дянков не уволни Владимиров-КАЛИНКАТА, истинския виновник за фалита на БДЖ? Владимир Владимиров няма никакви магистратури от Великобритания и САЩ. Този е обикновен лъжец и мошеник. Този е уволняван от Кълвача Газ и от ДЕлта Хил поради некадърност, а 3 години правеше далаверите си в БДЖ. Как може Дянков и Борисов да допуснат такова недоразумение като Владимир Владимиров? Вън от БДЖ Владимиров.
18
4
 
45
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Това е нечувано!!! За първи път от 22 години някой да си подаде сам оставката поради несъгласие с линията на партията!!! Не мога да повярвам. Този мъж явно е честен, тоест не е за политик!!!
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До М, да....Краят е когато ние кажем, а не когато на вас ви се иска, другарю, :-), нали сме едно цяло.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГРОБ най-накрая ще ни погуби всичките !
15
3
 
6
 
! Отговори
e преди 11 години
Za da razberete koi e mutrata Borisov
14
2
 
9
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
и какъв точно естествен монополист е БДЖ. Я дай един товар за който БДЖ има монопол и го вози само той. БДЖ си влачи един дълг от 800 милиона в последните десет години и този дълг постоянно расте. За къде да го чакат, а уж златната кокошка "Товарни превози" се оказа, че никой не я иска.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едно, не "ено" извинявам се