Шефът на БДЖ е подал оставка

Йордан Недев се отказал от поста по лични причини
Обновена: 22 авг 2012 14:59 | 22 авг 2012 10:28, Миглена Иванова
130
Шефът на БДЖ е подал оставка
Йордан Недев. Снимка: Личен архив

Йордан Недев е подал оставка като изпълнителен директор на БДЖ. Това съобщи лично министърът на транспорта Ивайло Московски днес. Като мотив за оставката според Московски Недев е посочил лични причини.

За момента длъжността изпълнителен директор на холдинга ще бъде изпълнявана от финансовия директор Велик Занчев.

Йордан Недев стана изпълнителен директор на БДЖ преди малко повече от година – на 1 юли 2011 година. Той замени на поста Пенчо Попов, като според мотивите на транспортното министерство смяната трябваше да доведе до подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт.

Недев пое курс към освобождаване на железопътната компания от несвойствени дейности, каквито са почистването на вагоните, охраната на обектите и други странични активности. Важно направление в опитите за стабилизиране на железницата бе програмата за съкращение на разходите, заради която в края на миналата година имаше сериозни протести и стачки.

Сериозен проблем, с който Йордан Недев трябваше да се справи, бе спирането на държавната субсидия за железниците заради кредита от 150 млн. лв. към Световната банка.

До стопиране се стигна и при приватизацията на „Товарни превози“ заради липса на сериозен инвеститорски интерес.

В крайна сметка в началото на този месец стана ясно, че държавната субсидия за железниците няма да бъде спирана и ще бъде преведена. Транспортният министър Московски обаче обяви, че няма да има съкращения в персонала на БДЖ, както и няма да бъдат спирани влакове.

Това противоречи на намеренията на подалия оставка Недев, според когото трябваше да се направи анализ на рентабилността и да се прибегне до нови съкращения и закриване на неефективни линии.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: директороставкаБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
българка преди 11 години
Ами човека бяга на време после да няма проблеми.Иначе какво да кажа,возим се като сърдини в претъпкани влакове,чакаме по два часа за локомотиви.Купуваме билети а наглите ни съграждани се возят с левче по линията София -Мездра всеки ден.Няма как да се управи БДЖ.
113
1
 
6
 
! Отговори
1-ва класа преди 11 години
Познавам го, Данчо е професионалист е не прави компромиси нито в работата си, нито в принципите си. За да се откаже, значи няма начин да се оправят нещата в БДЖ и всичко е нагласено за фалит ... разграбване. Явно човекът не иска да е част от поредната свинщина.
112
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 11 години
Браво! Достойна постъпка! Нека сега синдикалистите и плъховете /някъде прочетох, че плъховете бягат/ да започнат да управляват и да изкарат БДЖ от фалит. То не само да протестираме, да не работим, да крадем в огромни количества и да искаме достойни заплати. Наистина трябва реформа, колкото тежка и болезнена да е тя, но явно управляващите /верни на себе си/ говорят едно, а и през ум не им минава да го направят. Нищо не е както преди, нужна е промяна, данъкоплатците останаха без гръб от товарене.
111
1
 
5
 
! Отговори
обичахме влаковете преди 11 години
Вместо да се изнасят по медиите всички проблеми от БДЖ,по-добре ще е да пуснат климатиците във влаковете,да осигурят комфорт на хората,а те покрай кавгите и глупостите им забравиха основните си задължения-да превозват хората удобно,а не като ***.
110
1
 
6
 
! Отговори
йоцо преди 11 години
Къде е Петър Бунев сега,да каже какво още иска,защото той е истинския виновник,троянския кон в железниците.Москов да го назначи него за директор,за да го "сгази"последния влак.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много късно се усети, че го използват за ниждите на кукловодите
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Hmmm, mnogo e sladuk
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то вече се разчу за нафтата ,какво да прави там вече?
106
1
 
1
 
! Отговори
Какво става! преди 11 години
Още един министър е оставка!
105
1
 
5
 
! Отговори
бд преди 11 години
достоен и явно принципен човек
104
1
 
6
 
! Отговори
бд преди 11 години
достоен и явно принципен човек
103
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Приятно съм изненадан, че в управлението на държавна фирма има и хора, които когато не са съгласни с това което им се налага по политическа линия, решават да си тръгнат запазвайки някакво достойнство. Човекът им е казал ясно и точно, че нерентабилни и губещи дейности трябва да се закриват, както и да се освобождава излишен и ненужен персонал (безбройните братовчеди на властта "заети" в администрацията). Отговорили са му, че трябва да "слушка" за да си е добре, само, че той взел, че излязъл читав
102
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прочетох оставка и се зарадвах,помислих си,че *** се е маханал.!*** е!
101
2
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Hmmmm, kolko e sladuk :*
100
3
 
3
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
Какво ще им се случи!? Ще си нагласят изборните резултати както го направиха на местния и президентския вот!
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой беше написал, че влаковете са празни, а това изобщо не е вярно. Влаковете на БДЖ са пълни до горе и даже не достигат влакове и вагони до поберат всички пътници. БДЖ са поставени в унизителното положение да съкращават пълни влакове, защото нямат достатъчно вагони, локомотиви и персонал и пътниците са принудени да пътуват с автобуси, където цените са няколко пъти по-високи и ще растат заради бензина.
98
1
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Този беше от добрите управленци ! Поздравления за постъпката !
97
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОСТО МОМЧЕТО СЕ СРАМУВА ОТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ НАПРАВЯТ С БДЖ И ГАРИТЕ ГЕРБ
96
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Не мога да разбера политиката на министрите, високопоставените чиновници и ръководството на ГЕРБ: винаги, когато възникне сериозно търкане на синдикатите с отговорните хора в даден ресор, се жертват кадърните личности за затихване на скандала. 1.Миналата година стана наводнението на с.Бисер, Харманли, Свиленград. Зам.директорът на Напоителни системи направи щателна проверка и установи сериозни нарушения в посочения район: пробити диги, използуване на водите на напоителните канали нелегално за напояване, неангажираност на кметските наместници, кметовете и обл.управители за съдбата на населението при евентуално наводнения и още много примери на фрапираща небрежност. Упоменатият зам.шеф беше изкаран за потенциален убиец, едър криминален престъпник и какво ли още не и съответно беше освободен от поста си, за да бъде съден. Посочените престъпления не се доказаха, момчето не беше съдено, но целта беше постигната: друг, по-послушен кадър, зае поста му. 2. Министър Цецо Ц. е събрал 56-хилядна армия полицаи, които не вършат почти нищо, скривайки се зад колективната отговорност. Тази работа може да се изпълнява от 27-30 хил.полицаи, които първо ще получават поне 25-30% по-висока заплата и второ, оставайки по-малко, ще си имат достатъчно работа, за да не излизат на протести. Само че Цецо иска да бъде генерал на поне две мирновременни армии, та ако може -и маршал на полицията. И той си държи на армиите, а полицейския синдикат на по-високата заплата и протестите. Цецо, имай поне малко акъл: намали си броя на тези с пагоните! 3. Чета: в районния софийски съд СРС работят над 1100 съдии ако това е вярно, около 1/3 от съдиите в БГ са на работа в СРС! Само че мин.Ковачева и кадровикът на Темида проф. Груев Груйо не намаляват щата на съдиите в РС , а им осигуряват нова сграда. Аман бре, омръзнаха ни тези съдии, чийто ефект от работата им я го има, я го няма, ама разхождат черните пижами и протестират пред сградата на ВСС в полза на колежката им Тодорова! Ама и тя е шеф на ССБ и затова чернодрешковците стоят зад нея! Само че посочените железничари, полицаи, съдии протестират, а ние им плащаме заплатите! Ами вече наближава времето и ние да излезем на протест, та белким като напълним още веднаж улиците и площадите, изпълнителната, законодателната и съдебната власт се стреснат! То бива простотия и наглост , ама тяхната отдавна премина всякакви граници!
95
6
 
6
 
! Отговори
?????? преди 11 години
Само ГЕРБ ли ви е виновен ? А другите правителства ?Показвате пълна некомпетентност по проблемите в БДЖ.Тези проблеми не са от година една или две,те са отлагани с години наред затова се стига до сегашното положение.