Нормализират се доставките на онкологични лекарства

Редовен внос на продуктите на австрийска компания започва от другата седмица
29 сеп 2012 13:35,
37
Нормализират се доставките на онкологични лекарства
Снимка: БТА

През следващата седмица ще бъде нормализиран процесът с доставките на лекарства за онкологични заболявания, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

По думите на Атанасова от април са били преустановени доставките на лекарства за онкологични заболявания от австрийска компания поради проблеми със завод в централноевропейската държава.

Спирането на доставките бе не само за България, а за почти цяла Европа, и дори се наложи да направим конферентна връзка заедно с другите държави и с ЕК за този проблем, посочи тя.

Проведени разговори с бъларска фирма, която е представител на австрийската компания, и започват доставки на тези медикаменти, които липсват. В рамките на следващата седмица вече ще бъде нормализиран процесът, каза министърът на здравеопазването.

През април изпратихме на всички директори на лечебни заведения указания как да действат в тези ситуации, да поискат от Изпълнителната агенция по лекарства да им разреши внос на забранени за употреба в България лекарствени продукти, така че  да няма хората проблеми с достъпа до медикаменти, припомни тя.

На въпрос дали ще има увеличение на заплатите в сектора здравеопазване Атанасова подчерта, че за следващата година ще има увеличения в бюджета в няколко сектора. "Нека с точна цифра да не се ангажираме. В момента все още тече анализът", добави тя..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
до 32 до смърт преди 11 години
Леле това гербаджиите настина сте много "интелигентни ". Тъй де те онкоболните така и така ще си *** защо "тежката артилерия" трябва да я интересува за тях.
22
1
 
6
 
! Отговори
Мързел преди 11 години
Колко хора измряха заради вашите игрички и забавяне на лекарствата, вашта майка!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо в България има толкова много частни болници и всичките свързани с здравната каса ,за да може бялата мафия да източва здравната каса .Затова здравната каса пари няма за нищо ,всичко е мафия и корупция в България.Докога тази алчност ,всеки краде кой как може ,спрете се и помислете за народа .
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В дясно където са блоговете вече наблюдаваме и турски такива. БРАВО НА ДНЕС.БГБРАВО И НА ТОЗИ СМОТАН НАРОД !БРАВО ЗА ТОЛЕРАСТИЯТА !
19
2
 
5
 
! Отговори
смърт преди 11 години
Направихте ли сметка г-жо министър, колко души умряха по време на вашата конферентна връзка? Заради европейските шушумушунгери хората ***! Права, договорки, конференциики, миризливи бюрократи, ОХ НА БАТИ, кой, кога и зле ще пати!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази лъжи та се къса "така че да няма хората проблеми с достъпа до медикаменти, припомни тя". Първо хората трябваше да ги купуват със свои средства,и то ако мажеха от някъде да ги купят защото в повечето страни на Европа те са безплатни и не се продават в аптеките.Тази вместо да се скрие си преписва заслуги , че на хората дали право да ги купуват.Защо не каже колко онкоболни умряха от липсата на лекарствата.Лекарствата липсват от април а сега е края на септември.Какво правиха толкова месеца/6 м/
17
1
 
8
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
Планът--Ран Ът!"Българите трябва да се докарат ,само до --БИОЛОГИЧЕСКОТО ИМ ОЦЕЛЯВАНЕ"!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо вярваме на тази статия?99% от приказките на министрите и треньора им са лъжи!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ОТ ЕВРОПА ЗОРНА ЩЕ НИ ИЗБИЯТ ЕЙ,АМА ВИЙ СПЕТЕ , ВИЖДАТЕ КАК ПОСТЪПВАТ СЪС ГЪРЦИЯ И ИСПАНИЯ,ВСИЧКО Е ОБРЕЧЕНО НА ГЛАД И ПОДЧИНЕНИЕ,КОЙТО НЕ ТЕГЛИ КРЕДИТ УМИРААА,НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД Е ФАКТ ,ВЕЧЕ ВСИЧКИ СМЕ НАБАЛБУКАНИ СЪС КРЕДИТИ,ДА ЖИВЕЯТ ЧАСТНИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ И ФЕД
14
0
 
8
 
! Отговори
ПИСНА МИ ЕЙ преди 11 години
ПРЕДИ ВРЕМЕ РУСИЯ НИ СПРЯ ГАЗТА ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ УКРАЙНА КРАДЕ ,ПОКАЗАХА НИ ЧЕ СМЕ ЗАВИСИМИ И СЕ НАЛАГА ДА СЛУШКАМЕ ,СЕГА ПЪК ЗАВОДА В АВСТРИЯ СЕ ПРЕЦАКАЛ,БЛА,БЛА ГЛУПОСТИ,ТВА СИ Е ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ И ОГРОМНА ДАЛАВЕРА
13
0
 
9
 
! Отговори
ДО 13 преди 11 години
Ти пък ,къде видя ---държава?
12
4
 
5
 
! Отговори
Шаман преди 11 години
Българи, времето ви на тази територия изтича. Процесът е необратим. Ще ви избият бавно и тихо.
11
0
 
12
 
! Отговори
до МинистЕрката преди 11 години
Искаме ,цените на лекарствата да се съобразят със ,....цените на съседните държави ,..3 пъти по-ниски ,... А НЕ С НЯКАКВИ СИ ---3%!Предполагам ,че ме разбрахте....,ако трябва ще го повтарям всеки ден!----------МЕРСИ!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13, има, има ! Това е Първа частна държава България !
9
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 11 години
Коя е тая да разпорежда внос на "забранени за употреба в България" лекарства?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма такава държава
7
1
 
8
 
! Отговори
Алов преди 11 години
А доставките на онкоболни как са? Вървят ли?
6
1
 
8
 
! Отговори
Хурахай преди 11 години
***.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле, ама Деси *** било и много гроззззно бе...
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера как едно недоразумение като тази, има смелостта и самочувствието да ръководи такова тежко министерство като здравното ! Тая освен да продава билети на някоя гара за друго май не става !Трябва или да си много *** или да си много тепегьоз или и двете ! Диагнозата за цялото правителство е - наглост и тепегьозлък !