Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна

14% от сънародниците ни готови да напуснат родината и да не се върнат никога
Обновена: 4 окт 2012 20:05 | 4 окт 2012 20:05, Красимир Ангелов
850
Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна
Все повече българи гледам към чужбина. Снимка: Булфото

Всеки трети българин признава, че би насърчил децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Това сочат данни от изследване на НЦИОМ, според което 36% от сънародниците ни са категорични, че биха подкрепили наследниците си да напуснат родината и да заживеят в чужда страна.

За сравнение през 2009 г. делът им е бил с 6 процента по-малко.

Всеки седми (14%) от анкетираните пък заявява, че желае да напусне България още сега и никога да не се върне повече.

Най-много желаещи да емигрират има сред хората на възраст между 30 и 39 години, като всеки четвърти от тях мисли за подобна възможност.

Намерение да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги, декларират 28 на сто от участвалите в изследването. Най-голямо желание за това има сред младите хора до 29 години, като 63% от тях изразяват подобно желание.

Според изследването 67 на сто от анкетираните заявяват, че биха насърчили децата си да отидат да учат в чужбина, което е с 3 процента повече в сравнение с 2009 г. 71% пък отговарят, че биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време.

Като цяло родителите в активна възраст са по-склонни да подкрепят емиграционните нагласи на децата си, докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите.

НЦИОМ регистрира и по-високо от средното желание за миграция и сред представителите на ромския и турския етноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба, вярно ли, че е "всеки трети"? То у нас сме двама само и съставляваме 100% от възрастното население на дома, отправяме такива слова към синовете.
600
0
 
1
 
! Отговори
do 745 преди 11 години
Да евреин, да бягат, бързо, за да дойдете вие. За това е този геноцид на българите, за да се махнат. Защото в Израел е сложно да се живее и искате да се преселвате.Геноцид за 23 години е дело на евреи и американци, с цел.Но България ще устои. Нородът е корав. Чест и почитания на тези, които остават и въпреки всичко оцеляват. Писано е България пак да възкръсне, въпреки терора. И жалкия антибългарски пиар. България е уникално място, каквито са малко по света. Всичко преминава, терора също.
599
0
 
0
 
! Отговори
в България преди 11 години
можеш да видиш как всички политици крадоха 22 години, как Герб управлява чрез мошеници били във всички партии и чрез слабо образовани хора.Герб е конгломерат от *** и хит-реци, БСП крадяха винаги, също беше и при СДС, ДПС са турска партия и гледат България дазагине, НДСВ продаде неща за цена четири пъти по-малка и облагодетелдтвува депутатите сии министри с милиони, тук няма живот, затова младите бягат, нямаме бъдеще.
598
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като четох коментарите, видях, че върви агресивна реклама българите да напускат България. Рекламните коментари си личат и са общо 3-4 модела, които практически се повтарят с малки изменения. Досадно става да се четат.Стигаме до въпроса, на кого е нужно да се махаме от България и да освободим терена. За 23 години, стана ясно, че над нас се извършва целенасочен икономически геноцид. За това и повечето имигранти са икономически. Значи някой действа в тази посока.
597
0
 
5
 
! Отговори
Някоя си преди 11 години
До 742Благодаря :) И аз Ви желая успех от все сърце. Късмет и не се предавайте :) Носим България в сърцата си, но живеем тук и сега.Каквото можем - направихме за нея, но както казах - с гол патриотизъм не се живее.Всички абсурди в собствената ни държава ме накараха да си тръгна.Ходила съм на протести, но ефект нямаше. За какво ми е гражданско съзнание в една страна, която болшинството от хората са готови да чакат да ги "Оправят".Е,оправят ги.Аз не искам повече да ме "оправят":)Късмет на всички
596
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Някоя сиМного съжалявам, че трябва да го кажа, но толкова сте права! Тук вече няма и надежда!
595
1
 
4
 
! Отговори
ve4e v 4ujbina преди 11 години
Kazvam vi go ot opit , niama takova ne6to : otivam v 4ujbina za malko i sled niakolko godini 6te se varna !!! Na hubavoto se svikva lesno i re6ava6 da ostane6 za vinagi , kakto napravih az !! Vra6tat se samo nekadarnicite ,koito ne mogat da se ustroyat v 4ujbina !!!
594
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С удоволствие ще духна от тая герберастка помийна яма,особеноако тия налапат кокала за втори път.Не мога повече да им слушам и търпя издевателствата ,да имгледам мазните и грозни самодоволни муцуни.Това вече не е моята Родина която някога безкрайно обичах. Тиянагли управници направиха мащеха България за народа и.
593
0
 
6
 
! Отговори
авитохол преди 11 години
те и това от нас искат,нас да ни няма,да измрем ако може или поне да се изнесем
592
9
 
5
 
! Отговори
нямаОмесен пъкОбесен преди 11 години
Всички са мрънкачи и мърлячи,които пишат тука и се заблуждават,че в емиграция ще живеят по добре,защото в БГ не били достатъчно оценени за труда или заплатите им били малки за високите образования които имат,като се надяват че в чужбина,непознати хора ще им плащат повече,НО ИСТИНАТА Е,че за да успеят да забогатеят на запад както те си мечтаят и оценят свободата,си заслужава само ако са пожертвали години за по солидно образование и задължително условие е да са преминали през Висшата Академия Затвора с дългогодишен курс на обучение !
591
0
 
8
 
! Отговори
Johnny Cage преди 11 години
До 741искам да те поздравя от все сърце. От 3г и половина съм в Испания и януари ще целуна австралийска земя. Изучих се Българияи си събрах куфарите. продължих да уча в Испания и само за 3,5г постигнах повече, отколкото си мислех. За критикуващите ще уточня, че съм винен технолог. 741 желая ти искрено щастие и успех от все сърце!
590
0
 
12
 
! Отговори
Някоя си преди 11 години
До 737В Австралия съм. И ми харесва, но непрекъснато ми е мъчно за България. Само преди година не мислех, че някога ще си стегна багажа и ще замина. Но сега съм тук и мисля да остана. И се чудя защо не тръгнах по-рано. Аз съм на 40 години и не мисля, че в България ще ми е добре след 10 години, но тук мога да планирам и по-далечно бъдеще. В България нещата стават все по-зле и затова сме виновни всички ние.Каквото успях -направих там, но не смятам да се мъча,защото само с гол патриотизъм не може
589
0
 
3
 
! Отговори
МОЙ преди 11 години
Още един П.С.Правописните ми грешки са от докосването на тъчпада. Извинете за което!
588
0
 
3
 
! Отговори
МОЙ преди 11 години
П.С.Знам, че НОВОТО ГРОБИЩЕ НАД СЛИВНИЦА отэ Иван Вазов не се отнася за Балканската война, но смилала важи с пълна сила за всички знайни и незнайни войни дали живота си за изстрадалото ни отечество.
587
6
 
4
 
! Отговори
МОЙ преди 11 години
Хора не бягайте, борете се за страна та си. Не позволявайте "Плана Ран-Ът" да успее. Колкото и трудно да е, помислете си през какво са минали предшествениците ни преди 100, 200, 300 и повече години.Аз ще остана, напук на всичко, "НА ИНАТ" за други.алканската война100 години от Балканската война. Вечна им памет на всички загинали за идеята БЪЛГАРИЯ, за обединението на всички българи. slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=1428&Level=2България е била и ще пребъде, с божията помощ.
586
0
 
0
 
! Отговори
до 736 преди 11 години
а ти в коя държава си?
585
1
 
8
 
! Отговори
Някоя си преди 11 години
Истината е, че загубихме вярата в държавата! Както писах - имаме прекрасна страна, но ужасна държава. Аз работя в момента, за да дойде при мен дъщеря ми от България. Странно е, когато можеш да планираш. В България бях на висока позиция и имах добри доходи, но тук се чувствам добре. И знаете ли - хората по улиците изглеждат доволни. Не че си нямат проблеми, но е различно. Дори и поздравите са различни-неприемливо е да кажеш, че си зле.Отговорът е:Добре съм,благодаря!Но не е лесно да си емигрант
584
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също искам да си заминем с детето ми оттук, и то не заради държавата, не и заради финансови проблеми. Просто обикновените българи, сред които живеем са ужасно озлобени и оскотели вече. Хората ужасно се изродиха в последните 10-на години, това вече не са хора... Много трудно се живее без човещина, а само със злоба, завист и толкова душевна мръсотия около теб. Човек се демотивира и обезверява напълно...Само близките са ми скъпи вече...Не са ни на нас политицеите виновни. Каквито ние,такива и те
583
2
 
15
 
! Отговори
<----> преди 11 години
Въпрос:Кой е най-правилния път за справяне със ситуацията?Отговор:През Терминал1 или Терминал2 в зависимост от дестинацията и то само с еднопосочен билет !
582
0
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 11 години
VIVA MANGALIA !VIVA CIGANIA! I NE SE NAREJDAITE PO PATRIOTIZAM DO BOTEV I LEVSKI !PRO4ETE ISTORIATA OT PREDI KOMUNIZMA I OTKRIITE ISTINSKITE PATRIOTI NA BALGARIA !

Спонсорирани публикации