Събраха над 12 000 подписа за "Стара планина" на ген. Делов

Внасят ги утре в Националния комитет за честванията на Балканската война
Обновена: 29 окт 2012 22:39 | 29 окт 2012 22:38, Красимир Ангелов
100
Събраха над 12 000 подписа за "Стара планина" на ген. Делов
За седмица бяха събрани над 12 000 подписа. Снимка: БТА

Повече от 12 хиляди души са се включили в националната подписка на инициативен комитет от Кърджали за удостояване ген.Васил Делов с орден "Стара планина" - първа степен, с мечове, обяви председателят на инициативния комитет Цвета Караянчева.

В подписката са се включили над 10 града от цялата страна. Събраните подписи само от Кърджали надхвърлят 7000 хиляди, уточни народният представител.

Караянчева допълни, че продължават да пристигат допълнителни екземпляри от подписката, която ще се събира до края на деня. Утре всички събрани подписи ще бъдат внесени в Националния комитет за честванията по случай 100-годишнината от Балканската война.

Dnes.bg припомня, че подписката стартира преди седмица в Кърджали. Акцията е дело на инициативен комитет, сформиран след отказа на Общинския съвет на Кърджали да удостои със званието "почетен гражданин" освободителя на Кърджали ген. Делов, навръх 100-годишнината от Освобождението на града.

Още по темата

Председател на инициативния комитет е народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, а сред членовете са областният управител Иванка Таушанова, общественикът Георги Акабалиев и художникът Джемал Емурлов.

Скандалът се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като освободителят на града - генерал Васил Делов, не беше обявен за почетен гражданин.

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали.

От ГЕРБ и БСП отговориха с бойкот на тържествата по повод 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
12
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Ястреба винаги прави опит за интелектуално изповръщане.На какъв език пише, мисли и говори?На български.Да пишеш против един език на същият този език е върха на глупостта.
59
5
 
26
 
! Отговори
das преди 11 години
Ястреб, турчин заспал, ходи си гледай мохамед и си е*и майката. ***, защо пишеш в български форум на български? ходи пиши на турски в турските си форуми, много си остроумен по форумите, кой знае каква мишка си в действителност... Кърджали няма да се предаде, колкото и да е наводнен с турци, не всички турци са като Ястреба, има и хубави хора и то много, само дето такива като Ястреба ги заплашват и им диктуват кво да говорят и как да се държат. Жал ме е за тях. Кърджали е БЪЛГАРСКИ град!
58
2
 
9
 
! Отговори
ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;) преди 11 години
До : 43) 9667 >>> ТИ НАПРАВО ЩЕ ЗАДМИНЕШ И МАКЕДОНЦИТЕ С ТЕХНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ,ЧЕ ВСИКО ПО СВЕТА Е С МАКЕДОНСКА КРЬВ,НЕ УСЕЩЕШ ЛИ!?!ПО СКОРО,ПОВЕЧЕТО ТУРЦИ,КОИТО СА ОСТАНАЛИ ДА ЖИВЕЯТ НЯКОГА В БГ,А ПОТОМЦИ НА ЕНИЧРИТЕ(ОТВЛЕЧЕНИ БГ ДЕЦА ОТ БАШИБОЗУКА),ЗА ТУРСКИЯ АСКЕР! КАЖИ МИ,КАДЕ В ГЕНА НА ТУРЦИЯ ИМА РУСИ СЬС СИНИ ОЧИ ? ;)АЙДЕ СЬС ЗДРАВЕ !
57
3
 
21
 
! Отговори
Кокошка преди 11 години
Винаги, когато замирише на фес или на потури, пернатото "Ястреб" писука. Или е човек на Днес.бг, или е банален провокатор. Най добре е да се заеме със собствения си произход а нашия да остави на нас. А бъркоча в главата му по история е пълен! Българският език /както и да го нарича/ е официален език в ЕС.
56
2
 
19
 
! Отговори
домуз кочина преди 11 години
Километрични опашки от туpци са задръстили снощи граничния пункт Капитан Андреево от българската страна на границата. Причината е напливът от изселници, които масово се връщат за Курбан Байрам и носят месо от Бългаpия. От Капъкуле съобщили, че разрешеното количество е 5 кг на пътник и всички количества над това се конфискуват. Оказва се, че повето от месото е свинско...
55
2
 
7
 
! Отговори
плевенчанин преди 11 години
мухахаааха....Е, що се учудваш? Това е интелектуалния потенциал на дупещите се задpъстеняци...
54
3
 
5
 
! Отговори
ген. ДЕЛОВ преди 11 години
Вижте какво пише един потуpнак-ибpик по повод pазмиpиците в Туpция от вчеpа:ISLAMA E BADEShtETO NE SAMO NA EVROPA,NO I NA SVETA ! NAMA DA SE YADE MRASNOTO SVINSKO ,NAMA DA SE PIE GADNIYAT ALKOHOL,KOYTO OTRAVA TYALOYO I OBShtESTVOTO , NAMA DA SE HODI S LAYNEN I MIRIZLIV GAZ,NAMA EBANE POD PAT I NAD PAT,IZNEVERI,AMORALNOST,RAZVODI,RAZBITI SEMEYSTVA,PROSTITUTSIYA,NARKOTITSI.NAMA DA IMA EVREYSKI BANKOVI MAShINATSI I FINANSOVO ROBSTVO ! NAMA DA SE KLANIM NA PROROKA/ChOVEKA/ ISUS HRISTOS ,KOYTO NE E BOG I NE E SIN NA BOG , A E SAMO PROROK !SAMO POLOJITELNI NEShtA V ISLAMA NA TOZI SVAT I PODGOTOVKA ZA DRUGIYA !
53
3
 
15
 
! Отговори
плевенчанин преди 11 години
Орнитолог, ти за Конституция чувал ли си?Не може всяка махала и паланка да си прави, каквото иска по тупраците, след като се финансира и управлява от държавата! В Анадола такива отворковци като теб ги пердашат и ги насилват по 5 пъти на ден да крещят: "Аз съм турчин", въпреки, че са кюрди и не знаят и 1 турска дума. Камо ли да *** по компютъра и да плюят държавата! Като твоя милост! А на *** Осман паша му взехме сабята и пагоните, преди да му е изсъхнал балтона от мятането му в р. Вит...
52
3
 
12
 
! Отговори
. преди 11 години
Понеже сте *** вие потурчените *** искам да ти напомня , че азбуката , която използваш е българска , какъвто е и езика , на който говориш , ще приема че се обръщаш към нас със събирателното "вие" защото не сме от Кърджали или не обличаме жените си като пингвини.
51
2
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
Учебници ...разбирай книги дядо тютюнджия , ти не си ли легна ?
50
3
 
2
 
! Отговори
59 преди 11 години
Пак ти казвам , че си плиткоумна и необразована ***. Тодор Живков и съратниците му руски слуги са правили всичко възможно да бъде забравена и затрита българската история и култура , те са учили синковците си , първо да обичат Русия и после България , чети повече , по малко философствай.
49
2
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
Лека нощ , потурчен ***.
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 57 Твоята история която си учил е пренаписана по заповед на Тодор Живков краката трябва да му целувате на този човек.ЛЕКА
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде лека миксирани българи!
46
2
 
5
 
! Отговори
. преди 11 години
Историята е в учебниците , ако можеше да четеш и ако не беше потурчена *** щеше да знаеш повече , безродно куче !
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА-ХА-ХА 1300 На вас ви е отнело 600 години само да дойдете до Дунава от много дупене по пътя за другите 700 години знаем всички 200византия 560 османска империя .......Та къде ти е историята на тебе хилядолетната?
44
2
 
4
 
! Отговори
do 52 преди 11 години
Shte me razberesh
43
8
 
2
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
От малък се интересувам от история и съм убеден, е щом преди десетина дни за първи път чух името на ген. Делов, то и на 90% от участниците в подписката това име не им говори нищо.
42
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дарвин си остава Дарвин.Без коментар.Ти го питаш той ти се дупи.
41
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 49 Абе-ей,патриот българино изгърмян куршум,пиши на кирилица че не те разбирам.