Събраха над 12 000 подписа за "Стара планина" на ген. Делов

Внасят ги утре в Националния комитет за честванията на Балканската война
Обновена: 29 окт 2012 22:39 | 29 окт 2012 22:38, Красимир Ангелов
100
Събраха над 12 000 подписа за "Стара планина" на ген. Делов
За седмица бяха събрани над 12 000 подписа. Снимка: БТА

Повече от 12 хиляди души са се включили в националната подписка на инициативен комитет от Кърджали за удостояване ген.Васил Делов с орден "Стара планина" - първа степен, с мечове, обяви председателят на инициативния комитет Цвета Караянчева.

В подписката са се включили над 10 града от цялата страна. Събраните подписи само от Кърджали надхвърлят 7000 хиляди, уточни народният представител.

Караянчева допълни, че продължават да пристигат допълнителни екземпляри от подписката, която ще се събира до края на деня. Утре всички събрани подписи ще бъдат внесени в Националния комитет за честванията по случай 100-годишнината от Балканската война.

Dnes.bg припомня, че подписката стартира преди седмица в Кърджали. Акцията е дело на инициативен комитет, сформиран след отказа на Общинския съвет на Кърджали да удостои със званието "почетен гражданин" освободителя на Кърджали ген. Делов, навръх 100-годишнината от Освобождението на града.

Още по темата

Председател на инициативния комитет е народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, а сред членовете са областният управител Иванка Таушанова, общественикът Георги Акабалиев и художникът Джемал Емурлов.

Скандалът се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като освободителят на града - генерал Васил Делов, не беше обявен за почетен гражданин.

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали.

От ГЕРБ и БСП отговориха с бойкот на тържествата по повод 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 11 години
Моят списък е наистина дълъг защото ние сме стара нация от преди 1300 години , а твоето племе има ли свои , не потурчени представители на културата , защото наистина не мога да се сетя.Сетих се може би Йоджалан ? Или Доган ? Или ще си присвоиш Нвуходоносор ?
39
8
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Това кой да бъде почетен гражданин на един град могат да го решават само гражданите на самия град. Национална подписка по такива въпроси е глупост.
38
4
 
5
 
! Отговори
do qstreb преди 11 години
Skoro druga pesen shte tananikash i shte vikash qze sam balgarin.pu mamito vi da e.b.a.m neblagodarni pomiqri,pu sha va takovam na takovata
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАНКОДалеч ли сме от Форз? Какви са тезинабръчкани, ужасни същества?На земни жители не ми приличат,макар че на земята са! Кои сте?Разбирате ли от човешки говор?Навярно да, понеже пръст попуканпоставяте на сухите си устни.Жени изглеждате, но тез брадими пречат да ви считам за такива!
36
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 45 Я ми изброй вашите че,моя списък е дълъг.
35
2
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
Ще започна че тюркския (а не турски) произход на българите се крепи на някакви сходства между прабългарски думи и такива тюркски , което не е странно при положение , че прабългрите при всички положения са имали контакти с тюркски племена , но това че английската confirm прилича на испанската confirmar и британците са я взели от латинския изкуствено , а испанците като еволюция на латинския на простолюдитето не прави британците испанци или пък римляните лондончани нали ?
34
2
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 11 години
Ей Богу !Няма по примитивно и не еволюирало племе от Турците. Дайте някой професор , композитор , художник , някаква култура имат ли тези ? Като ги гледам тези космати създания с тяхната джобна религия се питам , тези поглеждат ли се в огледалото ? Аз бих се стресирал да ви кажа честно. А сега за кюрдите. Значи преди няколко дена бяха убити 6 кюрди от Турската армия , новината беше скрита от всички БГ медии , иначе бяха обявени за екстремисти , но за Сирия е различно , а ?
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ястреб остави го тоя да си мисли че е българин аз и ти знае че не е :)
32
2
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
А твоята позиция по въпроса или просто си тук в ролята на неуникален и грамотен философ низач на тютюн от кърджалийско ?
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 38 Такова уникално и неграмотно написано мнение не бях чел от доста време на сам.
30
2
 
3
 
! Отговори
. преди 11 години
На всеки българин независимо от къде е му пука дали един достоен български генерал ще стане почетен гражданин на град с подчертано антибългарски настроено население , интересно е и на софиянци и на пловдивчани и на българи като цяло и е логично да бъде така и ако ДПС не се извинят и генерала не бъде удостоен с подобаваща чест , то трябва да има общонационални протести.
29
2
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
Виж сега ястребче , пиле драго .. туците са си турци , а българите са българи така ще бъде и след 1560 години и това може да се види много ясно в огледалото , османските поровители не са пречупили българите - ФАКТ , виж в Гърция е осезаем турския елемент , това обяснява и защо , докато българите са били народ от роби , тук е имало гръцки лекари , работещи за империята , не разбирам турски , но турците тук права нямат , не защото са турци , а защото тук турци няма , ти си потурчен с 2 думи.
28
2
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
Нека се направи и онлайн петиция за тези , които не са в България , аз съм студент в чужда държава ,но се старая да наблюдавам събитията в родината ми , това е огромен скандал и поредна антибългарска проява на тази партия , вместо да се събират подписки от докараните до ръба граждани , държавата трябва да действа като такава и да предприеме съответните мерки срещу престъпната организация ДПС !!!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ястребчо, не знам дали си завършил 1 клас?Я ми издекламирай "Аз съм българ4е"?Все едно е да си роден 10-то поколение в америка и да казваш - аз съм испанец и мразя всички американски идоли.гепиш?
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вай, много мръднали тука бе!
25
2
 
3
 
! Отговори
25 преди 11 години
ястреб, ако си турчин - *** си у вас със здраве.Макар че съм сигурен там ще те малтретират така както *** бие коня си ;))Ако си българин - недей говори против своята рода.ама ти явно си *** - "береш" квото можеш от народа.
24
3
 
6
 
! Отговори
истината преди 11 години
българин съм.над нас живеят ***-турци (бели ама лъжат кат дърти ***), които 89-а са ходили в Турция. ба4кали са там и са се върнали и сега викам - там много работа, трудно е, а тук хубав живот, има далавери. Интересно е 4е вну4етата ги учат да говорят основно български.Тук децата никой не ги обижда, щастливи са !!!Явно за да оценят България, турчеещите се хора трябва да поживеят малко в Турция!!!
23
3
 
3
 
! Отговори
човек преди 11 години
" Ние, кърджалийците, случайно да сме събирали подписки да обявим Гази Осман Паша за почетен жител на Плевен!?"ми пи, подпиши се бе, ако имаш смелост - дойде време да правим зимнина и да *** зелки!
22
4
 
4
 
! Отговори
15451561465154161518 преди 11 години
Нов възродителен процес веднага за мангалотурците или *** им кратуни на дръвника
21
3
 
5
 
! Отговори
Дон Цицон преди 11 години
На вниманието на организаторите на подписката! Направете и интернет вариант на това родолюбиво начинание и ще се учудите на популярността на генерал Васил Делов.