Европеецът с ултрабърз интернет от 100 мегабита в секунда

Целта трябва да се постигне до 2020 г.
Обновена: 17 ное 2012 20:43 | 17 ное 2012 20:28, Петя Славова
28
Европеецът с ултрабърз интернет от 100 мегабита в секунда
Гергана Паси по време на срещата. Снимка: БТА

Целта на Европейската комисия (ЕК) е до 2020 г. всеки европейски гражданин да е дигитално грамотен и да разполага с ултрабърз интернет от 100 мегабита в секунда. Това каза днес избраната от ЕК за посланик на новите технологии Гергана Паси по време на Петия годишен форум за предприемачество в България - StartUP Conference-2012.

Тази година събитието е под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и на министър Делян Добрев, пише БТА.

Гергана Паси обясни, че е избрана за "дигитален шампион" по настояване на заместник-председателя на ЕК Нели Крус, която поискала всяка държава членка на Европейския съюз да определи свой посланик на новите технологии. Тя изрази надежда да служи като мост между ЕК и общността на младите предприемачи в България, за да получат те по-добра разпознаваемост не само у нас, но и в Европа.

Паси отбеляза, че в момента в ЕК се водят "ожесточени дебати" по инициативата "Open data", която позволява публичната информация да бъде отворена за повторно използване. По думите й ако държавите постигнат споразумение за Open data, това ще означава 70 млрд. евро оборот в рамките на Европейския съюз, от което основен печеливш би бил европейският предприемач.

Според Евгени Ангелов, съветник на президента по въпросите, свързани с икономиката и иновацията, голямото предизвикателство за страната ни е използването на държавните средства така, че теда не бъдат изхабени, както и консолидиране на различните държавни звена, които отговарят за иновациите.

Посланикът на САЩ у нас Марси Рийс заяви, че единствено чрез обединяване на усилията на предприемачи, представители на правителството, на гражданското общество и инвеститорите предприемачеството в България може да постигне пълния си потенциал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
nanan.mirea преди 11 години
Онзи ден гледах в едно публицистично предаване отново коментари по темата *** Крус и как на някой си, който няма да цитирам - не му пукало за нея. Що за безумие и това да го каже бг журналист, не оценяват ли това, което тя се опитва да направи ....
18
0
 
0
 
! Отговори
nanan.mirea преди 11 години
Защо пък сте толкова учудени всички. Няма нищо по-чудесно от това да жънем поздравления и добри коментари, особено след ползотворната конференция мисля, че нещата с нашия "интернет" се развиват повече от добре :)
17
0
 
0
 
! Отговори
ГлупавЗаек преди 11 години
А, колко интересно, чак не ми се вярва :))))ама е хубаво, де, респектирам :)
16
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Ми браво, нещо интересно да се установи и в БГ като информация. Лошите новини не са никакви новини ;)
15
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 11 години
и тук имат бъдеще иновативните дигитални технологии -e-call,wi-fi и т.н.
14
0
 
1
 
! Отговори
ром с лаптоп преди 11 години
Със скорост на сваляне на данни от 1,611 килобайта в секунда България се нарежда на трето място в света, изпреварвана единствено от Южна Корея (2,202 KBps) и Румъния (1,909 KBps).
13
0
 
1
 
! Отговори
компютърен АС преди 11 години
България може да стане страната с най-бърз интернет в света. Това заяви зам.-председателят на ЕК и комисар по информационните технологии в Европа *** Крус, която бе в София, за да участва в конференцията "Цифровата програма на Европа 2012"
12
1
 
4
 
! Отговори
СБНЛ преди 11 години
Тая *** до 2020г.ли мисли да се чепи в ЕС ????
11
2
 
6
 
! Отговори
не европеец преди 11 години
Евролеецът е още далеч от бързината на моят компютър. Самодоволството, мързела и самочувствито, че са по-по- най ги води към пропаста.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мчи мое...*** то ся да ви разпраяме, че не единствено от мегабита в секундя зависи качеството, а от всичко наедно ... се едно да си абим думите напразно. И ко ш прайте със стоте мегабитя ... ше глеаме филми и ше слушаме музика и ше цъкаме игрички... Амчи то д икономиката дет я няаме друго по интернетя нема ко а се прай...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Високотехнологчен концлагер
8
1
 
29
 
! Отговори
SS преди 11 години
*** пак набутаха ку***зантката на Паси
7
0
 
17
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 1 ЕС не ти казва такова нещо. Именно шведски е най-големият тракер в света, а в Холандия са не по-малко либерални-там се хостват нашите сайтове за онлайн филми(които, разбира се не плащат права). Въобще, в повечето европейски държави са доста либерални към пиратството(махам Англия от уравнението). В същност в момента на нашата скорост( и на цената на тая скорост) западна Европа може само да завижда(за справка - netindex org). А и така при нас 100 мбита са достъпни(при тях-не навсякъде)
6
0
 
16
 
! Отговори
Моше преди 11 години
Да се "усвоят" едни пари от правилните доставчици
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"дигитален шампион" боже, боже прибери си вересийте или наследството на мадридския мушеник.
4
1
 
25
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
100Мега в секунда въйййй туй знайтели колко порно на квадратен милиметър се пада хмммм
3
1
 
31
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Де тоз...късмет и в Кривунделово да имаме този...ултра бърз интернет.Тогава моят Правец-16 ако не се...разпадне от бързане и аз ще мога да гледам...някои XXL
2
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И двамата сте с доста тежко психическо заболяване. Пийте си хачетата, че е зле иначе.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да може да се "усвоят" едни пари.. Нали трябва да може да крадат нашите.