Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
599
2
 
8
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
807/ БСП трябваше да бъде и в опозиция, за да се види и стане ясно какво могат и докъде ще ни докарат другарите комунисти-до последната дупка на кавала не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят. Не само че ни съсипаха с данъци, високи цени, без индексации на заплати и пенсии, но обраха и парите в банките ни, кътани за мизерните дни , до които ни докараха. Вярно е, че комунистите на Герб са сериозна сила, комунизмът има здрави корени, но не значи, че не могат да бъдат изкоренени на изборите.
598
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖАЛКОТО Е , ЧЕ ИЗБОРЪТ Е МЕЖДУ БСП- СОЦИАЛИСТИ И БОЙКО - КОМУНИСТ - ***. А ДРУГИТЕ- СИНИ, ЖЪЛТИ И МЕГЛЕНИ СА ЗАЕТИ СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА. ЯНЕТО И МАРЕШКИ ПОНЕ ЯВНО СА МАФИОТИ И НИКОЙ НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВА- СЪЮЗ МЕЖДУ ****ЕРУНГЕЛ И ***. ТУРЦИТЕ И Е СА РАЗЦЕПЕНИ НА ДВЕ. ИЗОБЩО- МАЗАЛО.
597
4
 
14
 
! Отговори
малко преди 11 години
Малко име на тия да ги замерят с домати.Такива *** не са управлявали никога.
596
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ще управлява по-добре от некадърниците ГЕРБ.
595
1
 
9
 
! Отговори
До варненеца... преди 11 години
Изгубих му номера на оня, 'дето няма пари за влака.Като нямаш пари за влака и си толкова ербап защо не организираш един протест във Варна? Или ти е по-лесно да седиш и да мрънкаш, че софиянци не отишли на протеста. И само да те осведомя, че аз бях на този протест. И на протеста два ни преди това също бях. Но заради такива недоносчета като теб не бих отишъл повече. Досега не съм чул за един сериозен протест във варна!
594
5
 
4
 
! Отговори
До 808 преди 11 години
И кой ще управлява като ГЕРБ са все още водеща партия? Коалиция СДС-БСП-Кунева-ДПС ли?
593
13
 
7
 
! Отговори
София преди 11 години
При това управление заплатата ми се вдигна дори два пъти, вярно е че с малко, вярно е че в фирмата ми съкратиха половината но имаме работа и върви добре нищо че бачкането стана повечко, тва е пичове- бачкане се иска, само с мрънкане не става. Аз ще гласувам за Герб, всичките ми познати и колеги също. София подкрепя Бойко, по добре не идвайте с тракторите втори път защото ако ние доволните от властта направим контраминитг няма да е само от 150 човека !
592
3
 
15
 
! Отговори
Niko преди 11 години
През 2013 година най-големият ми подарък ще е краят на това комунистическо милиционерско управление, друго не ми се очертава. Затова коментарите във форума са един светъл лъч през тъмното царство на мракобесието до деня, когато тия комунисти ще бъдат изметени и надеждата, че ще се живее нормално.
591
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви домати !? Хвърляйте гранати !
590
6
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААА... преди 11 години
....БСП/бкп .....щяла "ДА ИЗМЕТЕ КОМУНИСТИТЕ".....ха,ха,хааааааааааааааа......ДА СЕ ЧУДИШ.......ДА СЕ СМЕЕШ ИЛИ ДА ПЛАЧЕШ.... !!?????За сетене път се убеждавам , че по-големи ПЛАЗМОДИИ от *** ---ПРОСТО НЯМА!ТОВА Е ИЗМЕТА НА СВЕТА!НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МЕ УБЕДИ В ПРОТИВНОТО!!!!!!!!!!!!!!
589
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората вече мразят и ГЕРБ. Две години се заблуждаваха, на третата започнаха да проумяват истината - герберското правителство е вредно за страната. През четвъртата се отвърнаха от него, вижда се и в проучванията и сега вече е спорно кого мразят повече - батето или станишев.
588
7
 
10
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
И комунистите замечтаха отново за власт, за кражби,за отвличания, за убийства и тотално унищожение на България. Герб може да са всякъкви но ги предпочитам пред комунистите долни.
587
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е 200 недоволни човека от ГЕРБ не са чак толкова много. Аз лично съм доволен от управлението, както и повечето ми познати. Бих гласувал пак за тях ако не се издънят нещо до изборите.
586
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Догодина на изборите БСП пак ще си стои на 18 % които ги държи четвърта година вече, дръпна един процент заради данъка на влоговете но дали ще го задържи е друг въпрос. Хората може и да не харесват властта но със сигурност мразят БСП и Доган и трите продухани мозъка от позитано които пишат и се мъчат да ме убедят че догодина тройната коалиция трябва да се върне бъркат- хората ви мразят , разберете това, мразят украинеца и доган повече дори и от ББ, и догодина на изборите ще го разберете.
585
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре стига с тия - по-малкото зло. ГЕРБ е най-голямото зло. Няма по некадърно правителство от герберонското в историята на страната. Пълен провал във всички области освен строежа на магистрали.
584
3
 
11
 
! Отговори
Rad преди 11 години
До 795- Ще си го преместя фара от другата страна на борда, дали при предишните са били спрени фондовете. Тогава получавах стабилна заплата, сигурна работа, въпреки че цените също растяха, но не ми обраха и мизерните пари от банката.
583
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
я, тук ревът и се оплакват точно трима мързеливи нещастници които работели за 350 лв. и Бойко им е виновен бил за това ! Ми намерете си работе бе мързеливци, ако само точите тук цифките и се оплаквате никой няма да ви обърне внимание, който и да дойде на власт вие ще си останете същите некъдърни мрънкащи со*оли. ......да бачкаш за 300 кинта и само да се оплакваш вместо да си дигнеш *** и да поработиш.......е*ати нещастниците....който и да дойде вие ще си остенет лузъри, аре чао ***.
582
6
 
6
 
! Отговори
Chiko преди 11 години
792* Няма друга алтернатива поне засега от БСП, която да измете тия комунисти завинаги. Просто няма друга партия с такъв голям и твърд електорат, и заедно с ДПС ще ги изхвърлят, елементарно е. Само с емоции нищо не става, както и предвид малобройния митинг. За това-по-малкото зло, иначе оттърване от тия комунисти няма да има.
581
4
 
14
 
! Отговори
ДО 786 преди 11 години
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2009 Г:ГЕРБ- 39,7%, БСП- 17,7% ДНЕС:ГЕРБ-МЕЖДУ 23 И 20 % , БСП- МЕЖДУ 18 И 20 %САМ СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ. ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГЕРБ СЕ Е СРИНАЛ С 20 % , БСП СИ СТОИ, ДАЖЕ МАЛКО Е ДРЪПНАЛА. СЛЕД ОЩЕ 6 МЕСЕЦА ЩЕ БЪДЕ:ГЕРБ- МЕЖДУ 10 И 15%, БСП- 20%
580
5
 
8
 
! Отговори
до Ben преди 11 години
Да, вдигаха пенсии и заплати но не видях много доволни пенсионери и работници на митингите срещу тройната коалиция :на които Миков прати полиция да бие протестиращите/. Но в замяна на това крадяха нагло и дивашки, толкова крадяха че ЕС ни спря еврофондовете а това беше най драстичната мярка с която е наказвана държава член на ЕС. Така че не се хаби да го копи пействаш това за заплатите, помним какви ги свърши украинеца и Доган, не ги щем пак !