Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
619
4
 
6
 
! Отговори
до 836 преди 11 години
Баце верваш ли си ?
618
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да си пишете, фактите говорят - ГЕРБ са пълен провал във всичко освен магистралите. Да правят тогава Бойко шеф на магистралите и да оставят по-кадърни хора да се занимават с всичко останало.
617
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
социалиста- огладняхте ли а? Четири години далеч от баницата не се издържа вече а, айде догодина юруш на еврофондовете!
616
6
 
18
 
! Отговори
ДО 834 преди 11 години
БОЙКО НЕ СТРОИ, ДОВЪРШВА ЗАПОЧНАТОТО ОТ СТАНИШЕВ И ТО С ПАРИТЕ НА СТАНИШЕВ. СМЯХ!
615
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧУДЯ СЕ КЪДЕ БЯХА ВЧЕРА:ПЕНСИОНЕРИТЕ, МАЙКИТЕ, НЕДОВОЛНИТЕ ПОЛИЦАИ, ЛЕКАРИТЕ, ПУШАЧИТЕ, ЕКОЛОЗИТЕ, СПЕСТОВНИТЕ БЪЛГАРИ, ЦЕСЕКАРИТЕ, ЗАЩИТНИЩИТЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ПОЛЗВАЩИТЕ СКЪП ТОК, ПОЛЗВАЩИТЕ СКЪПО ПАРНО, ПОЛЗВАЩИТЕ СКЪПА ВОДА, КЪДЕ СПАХА ?
614
16
 
8
 
! Отговори
до социалиста преди 11 години
пак ли се готвите да управлявате бе кърлежи ненаситни, с чии гласове ще управлявате ! с гласовете на *** и мързеливите нещастници, до сега колкото пъти сте управлявали все национална катастрофа е идвала, сегашните поне строят- от вас само грабеж сме видели.
613
2
 
18
 
! Отговори
Бойко преди 11 години
Може да съм грозен,но за сметка на това съм ***!
612
7
 
6
 
! Отговори
българин преди 11 години
...всички тия Държави ,които предпочетоха и се включиха в т.н. "лява политическа вълна"-с която се гордееше Херсонския ****ал ....ВЕЧЕ СА "АКТИВНИ ПРОСЯЦИ" ЗА ПАРИ ОТ ЕВРОПА И ЕЦБ!Така е при всички социалисти и комунисти ....."пели, пили ,яли и знамена веяли---кога плащали ..плакали"!ИСКАТЕ ЛИ И ВИЕ ДА ПЛАЧЕТЕ----ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СОЦИАЛИСТИ И КОМУНИСТИ!
611
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До социалистЕй крадливо племе пак искате власт.Но няма да се получи,започвайте да се готвите с репликите за купените гласове и декларацииките за допълнително преброяване на гласовете.И да не забравите да се обедините с ДПС,че без тях за къде??
610
6
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Горд съм,че съм председател на гей сдружението в ГеЙрб!
609
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗДРАВ ШУТ НА ГЕРБ- ДАЛИ СЕГА С ПРОТЕСТИ, ДАЛИ НА ИЗБОРИТЕ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ- ВАЖНОТО Е ДА СЕ МАХА ТОЗИ ***- МАФИОТ ОТ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
608
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Фразата, че няма бивш комунист и бивш *** е пусната в обръщение от комунистите... - свидетели сме как бивши комунисти бият по крадливите ръчички настоящите...
607
0
 
5
 
! Отговори
arhar преди 11 години
А кой всъщност ще плати онези 50.000 евро заради 15 - те гранати ?Колко килограма домати на цената на 15 гранати можеха да се купят ?Не беше ли по - добре да се дадат пари за домати вместо за гранати ? Гранатите да не би да се ядат ?
606
8
 
7
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Сега червени домати, на изборите с ЧЕРВЕНИ бюлетини-иначе спасение от това зло няма да има. Червеният цвят не избелява.
605
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОВЕДЕНИТЕ НАСКОРО ЧАСТНИЧНИ МЕСТНИ ИЗБОРИ СА МНОГО ПОКАЗАТЕЛНИ. В КАЛОФЕР- 2.5 ЗА ГЕРБ, В КЮСТЕНДИЛ НА ТРЕТО МЯСТО И ВЪОБЩЕ- ПАДЕНИЕТО НА КУРТИЗАНКИТЕ. А ТЕЗИ, КОИТО ХАРЕСВАТ БОЙКО СА ДВЕ КАТЕГОРИИ- ПРОСТАЦИ КАТО НЕГО И МАФИОТИ КАТО НЕГО.
604
5
 
5
 
! Отговори
ЩО Е СОЦ..... преди 11 години
....ВСЕ Е ***!!!!Нема ,абсолюютно никаква разлика!Убеден съм напълно!
603
6
 
5
 
! Отговори
Stas преди 11 години
Винаги за Доган, но никога повече за комунисти и милиционери.
602
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ИДВАТ ПО-БЪРЗО ИЗБОРИТЕ, ЧЕ ДА СЕ УСПОКОИМ ВСИЧКИ. ДОВОЛНИ И НЕДЕВОЛНИ.
601
3
 
18
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Боко, Боко много си ***!
600
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМУНИСТ----ТОВА Е "НАЙ-СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА" ПОЛИТИЧЕСКА , ДУШЕВНА МОРАЛНА И ДУХОВНА *** НА СВЕТА!ПО-СЪВЪРШЕН ВИД ОТ ТАЗИ ДОЛНА ПОРОДА ---СВЕТА НЕ ПОЗНАВА!