Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница

69-годишният мъж вероятно е получил инфаркт
Обновена: 1 дек 2012 18:32 | 30 ное 2012 21:08, Бойчо Попов
258
Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница
Снимка: архив Булфото

69-годишен мъж почина в линейка, след като в Националния кардиологичен център, бившата Трета градска болница, отказаха да го приемат с мотива, че пациентът не бил в техния район, показа bTV в централните си нови.

Мъжът е взет от дома му в столичния квартал „Обеля”. Той е бил в тежко състояние, най-вероятно след получен инсулт, са заявили пред телевизията от екипа на спешна помощ.

Медиците преценили, че случаят е спешен и го закарали в най-близката болница, а именно бившата Трета градска. Оттам обаче не само отказали да приемат пациента, но дори не го и прегледали.

Състоянието на мъжа рязко се влошило и въпреки молбата на лекарите от линейката от болницата не оказали помощ. Мъжът бил реанимиран от екипа, отзовал се на адреса му, който е бил подпомогнат от лекар от друга линейка. Въпреки това обаче минути по-късно мъжът е издъхнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
3
 
16
 
! Отговори
До 220 преди 11 години
Какво знаеш ти за манипулацията бе и къв си ти, че да наричаш народа стадо. Ти и другите като теб сте главните виновници. Взимат по 600 лева, да, грешка в системата, обаче като знаят че ще взимат по 600 лева, да не са учили за доктори, да са учили за счетоводители тогава. Застанал ли е в болница, нарича се лекар, той трябва да помага на хората, независимо дали взима 100 или 10 000 лева !!! Стадна манипулация вика, ай сиктир на такива разбирачи като тебе аман !!!
197
2
 
21
 
! Отговори
АЗ БИХ ГО УБИЛ преди 11 години
АКО ПРЕБИЕШ ТАКЪВ НАГЪЛ ЛЕКАР ЗАТВОР НО АКО ТОЙ ОТКАЖЕ ПОМОЩ НИЩО - ПАРАДОКСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОКО ЗА ОКО ЗЪБ ЗА ЗЪБ ЗАТВОР ЗА ТОЯ ДОКТОР И ОТНЕМАНЕ НА ПРАВАТА МУ ЗАВИНАГИ!
196
0
 
8
 
! Отговори
ети преди 11 години
До номер 224 не можеш да набиеш лекаря защото сновия закон дето скоро ще го приемат отиваш директно на топло. И се получава следния въпрос защо когато са набити е подсъдно а когато направят те нещо са невинни. На мен без малко да ми уморят детенцето още в родилен дом и какво стана нищо... издават фалшиви епикризи с които потулват работата и дотам. То при доказана грешка са невинни а така съвсем нищо не може да им се направи.
195
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докато има нзок с нагли чиновници,които налагат финансови наказания,че лекарите приемат пациент не ,,по техните разпоредби ,,за райониране по адрессна регистрация и не признават хуманността като критерий за оценка на професията,а бездушието и формалностите,така ще бъде.
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 94 ЩЕРКА МУ Е ДОБРЕ, ДАЖЕ ОНЯ ДЕН ПЛАТИ КАПАРО НА РЕСТОРАНТА ЗА СВАДБАТА Й.
193
1
 
17
 
! Отговори
варненка преди 11 години
В Америка биха осъдили стопанин на куче, който го държи без вода и храна.А тук лекари, които не оказват помощ на човек как се наказват?!?Бог да пази...
192
0
 
29
 
! Отговори
един баща преди 11 години
Преди 6 години загубих дете от лекарска грешка.Минах през 9- те кръга на ада по болници и "специалисти".Опитах да потърся възмездие в рамките на закона,но безуспешно.Сега имам друго дете на 4 години и си живеем щастливо на 3000 км от България.Тук хората работят за държавата,но и държавата работи за хората.Успех на всички.
191
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда от една страна за обществото и за медицинската система хората в България над 60 год. са вече много стари. Те са вече "дядо" ("баба") и няма нужда да им се оказва медицинска помощ. От друга страна пък за пенсионната система са "младежи", защото трябва още дълго да работят за да могат да се пенсионират. Това положение може да се нарече само с една дума.
190
0
 
18
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Лекарят го дадоха снощи по телевизията-и какво от това.Даже се държа нагло!Това вече стана ежедневие-за какво плащаме здравни осигуровки,като даже няма и "спешна помощ",когато е очевадно,че човека е зле!!!Аз,ако съм на мястото на родата-ще го попилея тоя,без да чакам правосъдие.Ама няма да го убивам-нека живее и да се мъчи гадта!
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що бе , нека си пише човека! той смята по тоя начин да реши проблема , не да преливат непрекъснато пари на докторчетата , нака им прелеят кръв !
188
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе лейка, никой не го е сложил там насила. Лекаря и за 100 лева да работи трябва да е лекар, а не бизнесмен. А преди да е лекар трябва да е ЧОВЕК!
187
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сложете му трите имена и снимката на този УБИЕЦ
186
4
 
7
 
! Отговори
Лейка преди 11 години
Защо не се ядосвате на директорите на болниците, които поставят лекарите на колене, а после удобно се крият в комфортните си кабинети?знаете ли каква е разликата в заплащането на онези, които блъскат по нощите и техните "ръководители"? пример: в една градска болница, любима на управници от всички цветове лекарите получават чисто 600 лв, а счетоводителя и директорите - хиляди, почти десет пъти повече. само докторите са ви в устите защото сте глупави и се оставяте на стадната манипулация.
185
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди години бях свидетел на подобен случай, само че възрастния човек не беше сам а със сина си, който беше около 150 кг. Видимо случая беше спешен, защото човечеца виеше от болка. Дежурния лекар обаче най-невъзмутимо им каза да изчакат. При което синът му сграбчи лекарят за престилката и му каза, че и колегите му няма да могат да го спасят ако продължава да не прави нищо. Точно след 1 минута 5 лекари и 2 сестри вече се бяха зели със случая.
184
2
 
3
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
я като си такъв смел мъж си напиши имената тук, да те знаем. ама не, ти си просто едно нищо, скрито зад анонимен ник. страхливец ! я се покажи
183
5
 
3
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
ти добре ли си ??? заради такива като теб хората в парламента се опитват да направят нов закон, кой си ти ?? затвор за такива като теб или поне 6 месеца принудително лечение в психиатрия.
182
2
 
3
 
! Отговори
до 213 преди 11 години
ти ще имаш ли смелост да застанеш пред този лекар и да му кажеш, че искаш да умре ? първо виж какво е написано в закона и после пиши . имам чувството, че един и същ човек тук спами на воля
181
5
 
1
 
! Отговори
до модератора преди 11 години
моля, спрете човека, който непрекъснато иска смърт за лекарите, това е ненормално поведение.
180
2
 
10
 
! Отговори
аngry преди 11 години
Мръсни ***!!! Дано и техните бащи да ги оставят така по линейките, да видят какво причиняват на хората...*** такива, това не са лекари, а ***
179
1
 
9
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Сигурно са били пияни като са полагали Хипократовата клетва