Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист

Осмокласникът разказва как е извадил от пропаст 8-годишния Мишо
Обновена: 7 дек 2012 16:38 | 7 дек 2012 15:52,
129
Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Осмокласникът Марио Снимка: БТА

Осмокласникът Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, за дни се превърна в герой.

14-годишното момче спаси 8-годишно дете, паднало в 4-метрова пропаст в скалите около града.  

За Марио директорката на дома Емилия Григорова разказа, че е там от седем-осем години и отзивите за него са само добри - че е трудолюбив, отзивчив, скромен и помага на всички, че го хвалят и децата, и преподавателите. 

Заради смелата постъпка кметството в Белоградчик, областната дирекция на полицията във Видин, неправителствени организации обмислят как и с какво да наградят Марио Тихомиров.

За решението си да се притече на помощ Марио разказа, че в топъл и слънчев октомврийски ден си играел пред дома и чул деца да викат за помощ.

Обяснили, че друго дете паднало между скалите до Летния театър "Гъбите". Нито за секунда Марио не се поколебал и бързо отишъл с децата на мястото на инцидента. Мишо стоял заклещен между две скали и викал за помощ.

Макар и трудно, носейки Мишо на гръб, Марио се изкатерил по скалата. А после от летния театър до площада в Белоградчик - разстояние повече от два километра, момчето е носило на ръце пострадалото дете.

Докато възрастните се суетели, Марио вижда отворената врата на спрял частен автомобил, поставил раненото дете, което било в безсъзнание на задната седалка и помолил шофьора да го закара спешно в болницата. 

Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Спасеният Мишо на 8 години Снимка: БТА
След преглед в белоградчишката болница пострадалият Мишо е изпратен в безсъзнание и със сътресение на мозъка в болницата в Монтана.

Пред лекарите Мишо, който е от ромски произход и живее в ромската махала на Белоградчик "Карловица", разказал за инцидента.

В момента той се възстановява от падането, стои си у дома и до края на годината няма да ходи на училище, обяснява директорката на школото Светла Табакова. Родителите на Мишо не крият щастието и благодарността си към спасителя на детето.

Марио Тихомиров живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик заедно със своите трима братя Любомир, Йоан и Габриел. Учи в средното училище "Христо Ботев" в Белоградчик.

Не крие мечтата си да стане известен футболист, да се запознае с Христо Стоичков, да има свои футболни обувки и екип като истински футболист, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: белоградчикМарио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
43
 
! Отговори
Lestat преди 11 години
Пожелавам му да стане толкова добър футболист._____________________________________________Вместо възрастните да дават пример, малкия Джерард дава пример на големите хора що е то да си човек.
7
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това момче е герой защото така е родено ,но какво общо имат мечтите му с една новина ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ ЕДНА СМС КАМПАНИЯ ЗА НЕГО да се съберат малко пари ,че са 4 братя и всичките са в този дом .
6
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, ето, че имало смислъл, да храним сираци!!! Вижда се, че са хора дори повече от нас! Но все пак тези деца не са за домове! Трябват им семейства и то грижовни!
5
3
 
66
 
! Отговори
* преди 11 години
да четеш новина как момче, живеещо в дом за деца заедно с братята си е спасило друго момче и да плачеш...после, връщайки се отново на началната страница на сайта, да видиш новината Джони Деп си подари имение за Коледа....някак си...нот куул нот куул ет олв кофти свят живеем
4
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Марио! Не, че е кой знае какво, важното е че е помогнал и вероятно спасил живот. ( въздържах се да напиша човешки ... ) !
3
1
 
8
 
! Отговори
До Пич преди 11 години
Днес, си много нервен
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на момчето за смелостта и съобразителността.
1
1
 
99
 
! Отговори
подител преди 11 години
Браво на момчето Хайде сега това дете да има късмет , и да го вземат в някоя детска футболна школа!!!