Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист

Осмокласникът разказва как е извадил от пропаст 8-годишния Мишо
Обновена: 7 дек 2012 16:38 | 7 дек 2012 15:52,
129
Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Осмокласникът Марио Снимка: БТА

Осмокласникът Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, за дни се превърна в герой.

14-годишното момче спаси 8-годишно дете, паднало в 4-метрова пропаст в скалите около града.  

За Марио директорката на дома Емилия Григорова разказа, че е там от седем-осем години и отзивите за него са само добри - че е трудолюбив, отзивчив, скромен и помага на всички, че го хвалят и децата, и преподавателите. 

Заради смелата постъпка кметството в Белоградчик, областната дирекция на полицията във Видин, неправителствени организации обмислят как и с какво да наградят Марио Тихомиров.

За решението си да се притече на помощ Марио разказа, че в топъл и слънчев октомврийски ден си играел пред дома и чул деца да викат за помощ.

Обяснили, че друго дете паднало между скалите до Летния театър "Гъбите". Нито за секунда Марио не се поколебал и бързо отишъл с децата на мястото на инцидента. Мишо стоял заклещен между две скали и викал за помощ.

Макар и трудно, носейки Мишо на гръб, Марио се изкатерил по скалата. А после от летния театър до площада в Белоградчик - разстояние повече от два километра, момчето е носило на ръце пострадалото дете.

Докато възрастните се суетели, Марио вижда отворената врата на спрял частен автомобил, поставил раненото дете, което било в безсъзнание на задната седалка и помолил шофьора да го закара спешно в болницата. 

Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Спасеният Мишо на 8 години Снимка: БТА
След преглед в белоградчишката болница пострадалият Мишо е изпратен в безсъзнание и със сътресение на мозъка в болницата в Монтана.

Пред лекарите Мишо, който е от ромски произход и живее в ромската махала на Белоградчик "Карловица", разказал за инцидента.

В момента той се възстановява от падането, стои си у дома и до края на годината няма да ходи на училище, обяснява директорката на школото Светла Табакова. Родителите на Мишо не крият щастието и благодарността си към спасителя на детето.

Марио Тихомиров живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик заедно със своите трима братя Любомир, Йоан и Габриел. Учи в средното училище "Христо Ботев" в Белоградчик.

Не крие мечтата си да стане известен футболист, да се запознае с Христо Стоичков, да има свои футболни обувки и екип като истински футболист, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: белоградчикМарио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да взимаме пример от децата и да им помагаме с всичко възмажно - това е поуката от случая. А стоичков да иде да стисне ръката на това дете и да го вземе в школата си.
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zashto ne pishete che spasenia Misho e ROMLIANIN???
26
1
 
30
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
За съжаление, днес когато човек прояви съобразителност и пълна липса на вездесъщия егоизъм (не говоря за себеотрицание) това се счита за геройство. Това е естествената реакция и постъпка на човек, който няма какво да губи, не е политик и има чиста душа. И за още по-голямо съжаление, чистите души днес са станали такъв кът, че или ги подминаваме като "не у ред" или ги провъзгласяваме за герои. Марио, нямам представа какъв фурболист ще станеш, но ако можеш да запазиш чистотата си - това е безценно.
25
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление хлапето има тъжни очи. Но е пример, че даже човек и да има лоша съдба, не е задължително да стане ***! Постъпката на хлапето ме извади от сивото блато...
24
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам му да осъществи мечтите си и да стане добър футболист,но по-важно е да получи добро образование и достойно бъдеще,защото е стойностен млад българин!Време е тази държава да почне да мисли за децата си!!!
23
1
 
14
 
! Отговори
ннн преди 11 години
ДО 22, *** и се гръмни
22
1
 
54
 
! Отговори
gg преди 11 години
Вече само от децата можем да очакваме добри новини. Да е живо и здраво детето и нека мечтата му се сбъдне. Дано има повече такива деца.
21
1
 
56
 
! Отговори
Невена преди 11 години
Браво,Марио!!!От сутринта чета за теб и трия сълзите си..а най-тъжно ми стана,когато каза пред БТВ сутринта,че си "седял пред нас",а това нас е било пред дома..ЧОВЕЦИ се раждат все още,макар че са от изчезващия вид на планетата!
20
6
 
5
 
! Отговори
Дядо мраз преди 11 години
ДнесБГ, супер сте. Много Ви се кефя, като видя, че ползвате снимка на БТВ, текст на БТА, който нямаше да го бъде без предаването от тази сутрин по БТВ. Просто сте уникални. 12ч закъснение
19
1
 
35
 
! Отговори
читателка преди 11 години
Браво на момчето!Трябва да бъде поощрено!
18
1
 
47
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Браво на момчето! Да е живо и здраво и да запази добротата си!А институциите вместо да се чудят какво да направят за него - да осигурят спортен екип, тренировки в някоя детска футболна школа, да следят развитието му и когато навърши 18 год. да му дадат възможност да учи и работи.
17
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Видинско децата са руси, включително и малцинствата със светли очи ...
16
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на момчето! Това се казва истински мъж - спасил е един човешки живот, няма значение от какъв произход е 8-годишното дете. А вие, които пишете че е спасил един бъдещ крадец, *** и т.н., замислете се, може пък проблемът да е у вас и вашите комплекси... Това можеше да бъде всеки.
15
2
 
43
 
! Отговори
Lolla преди 11 години
Faith in humanity: Restored!Истински герой!Много, много късмет на това юначе!
14
1
 
37
 
! Отговори
666 преди 11 години
браво Марио,ако всички бяха такива като теб и като големи нямаше да има равни на нас по света.Едно искам да каза на хората,ако тези деца се вземат и бъдат отгледани и образовани с мисъл ,едни ден могът да станат хората най милеещи за България. А и няма да имат нито семейство нито никои а една единсвена Махка България.
13
1
 
39
 
! Отговори
хммм преди 11 години
много си прав Лестат, доста точно го определи. Виждам доста мъка в очите му, надявам се жената оставила го някога там да страда колкото него. Нищо не я оправдава, нека да е живо и здраво детето, българия ще се нуждае от такива като него.
12
1
 
57
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Една добра новина за днес !!! Момчето има невероятен поглед!! Дано всичките му мечти станат реялност, а кмета да го предложи на Стоичков в неговата школа .. Ще стане велик футболист!!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 ти някой ден да попаднеш в същата ситуация и да те подминат всички. Тогава да видим как ще говориш.
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10Наистина е копие на Стивън Джерард ... Пожелавам му да стане истински футболист!
9
1
 
53
 
! Отговори
Lestat преди 11 години
Малкия прилича на Стивън Джерард.Пожелавам му да стане толкова добър футболист._____________________________________________Тотално обърната ценностна система на българският народ.Вместо възрастните да дават пример, малкия Джерард дава пример на големите хора що е то да си човек.