Американче помага финансово на родителите си да осинови българчета

Момиченцето прави гривни от мъниста
26 дек 2012 14:18, Петя Славова
49
Американче помага финансово на родителите си да осинови българчета
Снимка: Reuters

Седемгодишно американче от щата Канзас помага на родителите си да съберат пари, за да осиновят две българчета от българско сиропиталище, пише сайтът Cansas.com.

За целта 7-годишната Оливия Хийстън прави пъстри гривни от мъниста, които продава за 5 долара. Досега от кампанията си тя е събрала 2000 долара, пише БТА. На родителите й са необходими 30 000 долара, за да покрият разходите по осиновяването на децата от българските сиропиталища.

Досега семейството е събрало 10 000 долара чрез различни начинания, като продажба на лимонада, продажба на стари вещи от дома или лятна бригада по събирането на кучешки фекалии от улиците Оливия разказва, че двете деца в България, се казват Сам и Софи. Сам е на 6 годинки и живеел в частно сиропиталище в България, където обаче по думите й децата били недохранвани и грижите за тях не били достатъчни през уикендите. Детето има и генетично заболяване, заради което части на тялото му растели с различна скорост.

Майката на Оливия - Лорийн Хийстън, разказва, че лекар от щата Калифорния е предложил да се грижи за Сам, когато бъде осиновен и бил учуден, че момчето е живяло толкова дълго време без истинска медицинска помощ.Софи е на 2 годинки и е в друго сиропиталище. Тя има тежка форма на сколиоза и на гръбначното заболяване спина бифида.

Лорийн и съпругът й Рич имат и 5-годишен син Джак, но искат повече деца. Те са пратили документите за осиновяване на българчетата и сега очакват отговор от България и одобрение да се срещнат с двете деца. След това опознавателно пътуване, двойката ще отиде отново в България, за да финализира осиновяването и да отведе децата в САЩ. Вероятно това ще стане през март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
тя преди 11 години
До 40 Ъпдейтни си ако знаеш и можеш информацията. Не разчитай САМО, на това което ИСКАТ да ЧУЕТЕ и ПРОЧЕТЕТЕ.Има доста организации които дават РЕАЛНИТЕ цифри.
41
4
 
3
 
! Отговори
тя преди 11 години
Хайде сега ЛИЧНО аз моля подалия последния пост за тези измамници, да ги намери или да посочи адрес или телефони за връзка с тях. ТУК ТАКИВА В ТОЗИ ЩАТ НЯМА РЕГИСТРУРАНИ.Живея тук и знам как да получа достъп до всяко име което се казва ,че е на територията на тази страна пък и на островите които са към нея.Приказката е като онази .... "Кажи,че сестра му била*, пък той да доказва има или не сестра"Намерете си наистина някаква Реална новина и не манипулирайте българите.
40
0
 
6
 
! Отговори
Cansas ?? преди 11 години
А някой сети ли се да отвори сайта Cansas щото там има всичко друго - от китайски сандали до японски магазин за дънки, но не и новина за въпросните осиновители и българчетата... БТА къде ги намирате тези сайтове, а Днес.бг преписват ли, преписват...
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-странно ще бъде, ако излезе, че кандидат осиновителите са черни.
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не отидат за чаркове, тамошните извратеняци ще се забавляват с тях.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще рециклират бързичко осиновените, направо заминават за резервни части.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bulgarskamu rabota pocnaha ta prodavat i tecatasi na hamerikancite
35
4
 
7
 
! Отговори
ИДЕ преди 11 години
Пишете в ютюб 'Jessica Bigley, Alaska' и вижте как се отнасят с осиновените деца онези промнити мозъци
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37. Абе *** , това е в български сайт , не е реклама да събират пари от американци .И много скъпо тези частни бългатски фирми - продават деца ??Ти би ли взел болни деца и даже да си се консултирал с доктор за лечение ,Главата ви не го побира и си пишете ..
33
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОВА АМЕРИКАНСКА СИСТЕМА ЗА БЪРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ.НЯМАМЕ ПАРИ А ИСКАМЕ ДА ОСИНОВИМЕ ОЩЕ ДЕЦА ,АМА НИ ПОМОГНЕТЕ С ДАРЕНИЯ.А ПОСЛЕ С ДАРЕНИЯ ЛИ ЩЕ ГИ ИЗХРАНВАТЕ И ОТГЛЕДАТЕ. АРЕ У ЛЕВО ,НЕГЪРСКИ НОМЕРА,ЗА СЛАВА ,ПАРИ И ГОЛЯМА СЕНЗАЦИЯ .
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето ги изгонихте от Европа и ни ги пратихте, сега си ви ги връщаме, те са си ваши и не са българи!
31
12
 
7
 
! Отговори
Детелюбец преди 11 години
Браво, грижи се за комфорта на татко си, ново, балканско дупе, че му дойде освежаващо.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОНЯ С НИК 66!СУПЕР , ДНЕС ГО НЯМА ,А ВСЕКИ ДЕН ПИШЕШЕ ДУЗИНА ГЛУПОСТИ ?! ИЛИ СА ГО ПРИБРАЛИ В ПСИХИАТРИЯТА ИЛИ МУ СЕ Е СЛУЧИЛО НЕЩО ?!
29
0
 
4
 
! Отговори
Я ЯЛОВИЯ БИЛ ТУКА БА преди 11 години
ПА МНОО СИ МИСЛИХА, ЧЕ ПО КОЛЕДА Е ВЗЕЛ ДВОЙНА ДОЗА... ПА СА РАДВАА.... Е ПАК ША СА РАДВАТ, ДЕ...., АМА ДРУГ ПЪТ...
28
2
 
8
 
! Отговори
ДО 26 преди 11 години
Таквиз добрини са ясни видиш ли нямаме 2000 долара ама искаме 6 деца я върви ги разправяй на баба си.
27
10
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До *** до 22 ."Каква полза има от едно ***..."?! Абе Ялов ,да ти кажа честно аз лично не бих осиновил болно и сакато дете ,признавам си , има държава ,получава данъци от хората и е длъжна да се грижи за болните и сакатите ! Но нека не забравяме ,че в САЩ повечето хора са религиозни ,може да вярват ,че ако се грижат за тези "уродчета" ,Бог ще ги прати в рая и пр. и пр. ! Какъвто и да е мотивът им ,искат да направят добро ,но вие вечно неблагодарните българи пак плюете по онези ,които ...
26
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Донорството за органи придобива заплашителни измерения, дажи и 7 годишни нищо неподозиращи американски деца са впрегнати в този бизнес
25
18
 
7
 
! Отговори
Алов до 22 преди 11 години
Не аз ,а тези ,които искат да го осиновят и такива като теб имат психични проблеми.Какво ще правят с едно ***?Има ли полза за обществото от такива? Освен в някой цирк да го показват друго не виждам какво може да върши.По-хуманно щеше да е га го преспят да не се мъчи и да не затормозява и околните.
24
3
 
16
 
! Отговори
do 25 преди 11 години
Mnogo si typ, bate! Horata se opitvat da napravqt dobro, a ti na Koleda pak ne propuskash da mrazish!
23
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата ясна, ще вземат децата за да събират фекалии за да се изхранват после, мръсни американци.