Нова измама: искат пари за пломбиране на водомери

Мошениците се представят за служители на „Софийска вода“
29
Нова измама: искат пари за пломбиране на водомери
Снимка: архив, Булфото

Измамници се представят за служители на „Софийска вода“ и събират пари на ръка за пломбиране на водомери, без да издават платежен документ, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Сигнал за това подали клиенти през последния месец.

Измамниците носят облекло на "Софийска вода" и уж „установяват”, че водомерите на клиентите подлежат на пломбиране, като принуждават потребителите да заплатят поставянето на пломби.

От дружеството напомнят, че предлагат услугите монтаж, тестване и пломбиране на индивидуални водомери, но след предварително заявено желание от страна на клиентите.

Всеки служител на "Софийска вода" АД е длъжен да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа име и фамилия, длъжността и снимка. На картата има и телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: нова измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
belafonte преди 11 години
Стига вече - часовник е! показва 21 часа. Служи за дневна и нощтна тарифа.
23
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Особено са зачестили тези мошенничества в Столипево, а то вече не е онова, а е стопански и културен център на България. Много столипняни си имат басейни в двора и не са очаквали че с водата може да се търгува. Има предложение на Плевнялиеff, сметките за вода на столипняни да се удържат от пособията им за да се избягват подобни спекулации. Но това е открито вмешателство в изборите.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мошеници се правят на мошеници ....Така и не я разбрах тази статия. Какво му е новото ?ВИК = НЕК = ТОПЛОФИКАЦИЯ = МОНОПОЛИСТИ МОШЕНИЦИ
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВОДОМЕР тук: bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие различавате ли топломер, от електромер от водомер!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко сте зле!!! Пишете за водомери, а на снимката.... електромер!
18
0
 
1
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Има ли будали,работата върви
17
0
 
1
 
! Отговори
LaSombra преди 11 години
Това на снимката водомер ли е? Леле! Значи до момента целият ми живот е бил лъжа?!
16
0
 
0
 
! Отговори
Зевзек преди 11 години
НАРЕДБА 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи Чл. 34а. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2012 г., в сила от 17.08.2012 г.) (1) Периодичните проверки на индивидуалните водомери като средства за измерване и разпределение на изразходваното количество вода в сгради - етажна собственост, се извършват през 10 години.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водомерите ми се сменят на всеки 5 години, но знаете ли, че при теч в собственомеността ми и натрупана огромна сума за вода, служители от В и К трябваха да гарантират за мен, без да ме познават, за расрочено плащане, за което им благодаря. ..За смана на водоизмервателните уреди до момента не съм плащала нищо...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен до 13 преди 11 години
Вдомерите не са собственост на дружеството, а са собственост на потребителя,затова той е длъжен сам да се грижи за тях,проверка и подмяна, ако се наложи, на всеки 5 години!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споровете ми със Софииска вода нямат край. Контактувам чрез пощата, защото така са задължени да ми отговорят писмено на посочения ядрес в законоустановения едномесечен срок. Водомерите са собственост на дружеството и замяната е за тяхна сметка .
12
0
 
1
 
! Отговори
iveta преди 11 години
Разминаването между думи и изображения вече май се превръща в епидемия, тръгнала минути преди настъпването на новата година :))) И колко време ще ви трябва да реагирате, след като толкова хора ви казват, че водомер и часовник на електромер не е едно и също?
11
0
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Това е часовншк "КРИЖИК" за нощна и дневна ел. енергия ! Драги журналисти, ако бяхте слушали поне за ТНТМ нямаше да показнате архиви от соца...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, измамници се представят за измамници. Какво освен официални измамници са тези, които ти правят фактура, където ти включват за плащане двойно повече вода, отколкото ти показва водомерът, с което си покриват загубите и изкарват и тройни печалби. А загубите са 3-4 пъти по-големи от европейските, защото галените от правителството чуждестранни инвеститори не им пука и не инвестират в обновяване и поддръжка. Слагат си огромните печалби, защото народът ни е стадо без кучета.
9
0
 
0
 
! Отговори
dta66 преди 11 години
Моля плащайте на истинските измамници от Софийска вода-не на самозванци!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЕШНИ псевдо журналисти! СМЕШНИ и ***! Иначе снимката е вярна, със сигурност ЕЛЕКТРОМЕРЪТ има отношение към "Софийска вода"!
7
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
А на мен инкасаторката ми каза че трябвало да сменя водомера защото бил стар...Ще го сменя ама един друг път!
6
0
 
1
 
! Отговори
pechkata55 преди 11 години
когато се пише за вода показвайте поне водомер, а не часовник за тарифа на ел енергия
5
0
 
0
 
! Отговори
и ся ко? преди 11 години
имали пари-дали.Аз пари нямам и даже и вода не плащам!Че и на безплатен нет я карам за назидание!