Булсатком и bTV си стиснаха ръцете

Поетапно ще се възстанови излъчването на каналите на групата
23 яну 2013 22:45, Миглена Иванова
153
 Булсатком и bTV си стиснаха ръцете
Снимка: Dnes.bg

Булсатком и bTV Media Group подписаха споразумение и поетапно ще възстановят излъчването на каналите на медията в мрежата на оператора в следващите часове, посочва се в съвместно съобщение от двете компании.

Двете страни са направили взаимни отстъпки, така че сигналът да се възстанови без да се вдигат цените за крайните потребители.

В спора между двете компании се намеси и премиера Бойко Борисов. В последните дни в преговорите между оператора и телевизията се е включила и Комисията за регулиране на съобщенията.

Още по темата

Припомняме, че „Булсатком“ и bTV не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите. bTV обвини "Булсатком", че укрива реалния брой на своите абонати, въз основа на който се определя таксата за излъчване на телевизията от оператора.

Сателитният оператор пък не прие поисканото от bTV трикратно увеличение на таксите за излъчване, тъй като това ще доведе до покачване на цените за крайния потребител.

TV7 също спря сигнала си към доставчика, но от тази вечер програмите на телевизията вече се излъчват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: БулсаткомbTV Media Group
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
0
 
! Отговори
Christo преди 11 години
До ПиратКакво си ги зазащитавал тези от Булсатком? Заради тях беше всичко, ако не бяха те виновни, нямаше да клекнат след един разговор с министъра. Цялата асоциация на радио и тв операторите подкрепи бТВ и ТВ7, че Булсатком укриват абонати, което по всичко личи, е така. Така че точно бск трябваше да си даде компенсации.
139
0
 
3
 
! Отговори
Пират преди 11 години
Бтв е трагедия , не става за гледане . Има много по-добри телевизии !Компенсация да ви даде АЛЧНАТА Бтв, те спряха сигнала !!!!
138
5
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
На мен компенсация така и не ми дадоха! Крайно разочарован съм от тази фирма и некоректното й отношение! Нищо чудно, че се стигна и до такъв спор! Добре че се намесиха нап и министерството, иначе още можеше да сме си без най-гледаната телевизия.
137
5
 
0
 
! Отговори
kremenaraikova преди 11 години
Абеее до увеличение щял да доведе, като започнат да пишат глупости, че не се чуват. Когато Булсатком обсъждаха, че трябвало да вдигнат цените заради бТВ говореха за цена на абонат в порядъла 2-2,80лв на човек, сега като трябват да плащат обезщетения за това, че три седмици бяха спрели сигнала, ще плащат обезщетения в порядъка на 0,60-1лв на човек - кой точно прибира разликата, е това е интересно?????
136
0
 
8
 
! Отговори
Пират преди 11 години
Държавата малко пари ли ви дава за реклама на различни програми и инициативи , че искате и от бюджета ?Нямате наяждане .......!
135
0
 
9
 
! Отговори
Пират преди 11 години
Това ли ви е проблема на вас от Бтв, парите от реклама, парите от сателитни и кабелни оператори не ви СТИГАТ искате и ДЪРЖАВНИ ПАРИ ?! За още турски сериали ли?
134
0
 
8
 
! Отговори
Пират преди 11 години
Да направи ми, Бойко заплаши БСК да плащат малко повече на алчните Втв ,в замяна на хвалби от тях до изборите! По -добре 1 качествен канал , отколкото 7 неставащи за гледане !
133
9
 
0
 
! Отговори
Christo преди 11 години
Pirat, Истината е, че въпреки че Бтв е ефирна телевизия, не е като БНТ да се издържа с държавни пари! За да ги има хубавите продукции и предавания трябват пари! Сигурно ти е направило впечатление колко бързо се реши спора след намесата на "Държавата"! Ха познай сега защо. Булсатком вече беше сгащена и нямаше как да отрече, че е укривала абонати (и данъци!!!). Аз междувременно чакам да видя как ще ме компенсират, затова че близо месец не можехме вкъщи да гледаме каналите, за които сме си платили
132
0
 
11
 
! Отговори
Пират преди 11 години
До Бойко Алчноста на Бтв е сравнима само с тази на еврейски банкер (човещината също)! Държавата не трябва да се меси в търговски спорове! Утре Бойко , може да реши , че една телевизия ни е достатъчна .......
131
10
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 11 години
До Пиратнима Булсатком не укриват абонати и не се правят на интересни ? Много ясно, че всеки иска да захапе от баницата, ама всичко си има мярка. Радващо е, че и държавата се намеси и ще пресече сивият сектор в кабелните оператори. От всичко ще спечелят най абонатите, защото бтв си прави качествено съдържание и предвания.
130
0
 
11
 
! Отговори
valko.kanev преди 11 години
До Дениз Бтв е най черногледата телевизия.при тях положителните новини се избягват.Човек като се прибере уморен от работа вечер,иска малко да разтовари пуска бтв а по новините само домове,сираци,***.Ани Салич след като роди направи над сто репортажа от родилни домове,за да покаже колко сме зле.Програмата за коледа беше ужасна,човек се чуди празник ли е или е дошъл края на света.
129
0
 
10
 
! Отговори
valko.kanev преди 11 години
До Клара за Клара Маринова ли става въпрос.
128
1
 
9
 
! Отговори
3goro преди 11 години
Добре де, нали прецакахте БСК да ви плаща повече пари , какво искате още? Що не се скриете в на кучето ......а ! Човека ви казва какво да направите , що не го послушате ?!
127
10
 
0
 
! Отговори
Тончо преди 11 години
пуснаха каналите, ама булсата яко нацапаха гащите и се изложиха, връщане назад няма.
126
11
 
0
 
! Отговори
Шашото преди 11 години
Какъв пакет на бтв са пуснали?Пак нещо будалкат хората.Върви само основния на бтв и основния на тв7 и то с надписа на бнт2.Къде е БТВ екшън.Или май първо в София,а другите да чакат.Що така бе Булсатком?
125
12
 
1
 
! Отговори
Jijito преди 11 години
Дори на хейтърите им беше ясно, че този фарс няма да продължи още дълго! Булсат губят прекалено мн от цялата работа
124
10
 
1
 
! Отговори
Shmatkata преди 11 години
Явно Булсат ще закрепят положението иначе до месец щяха да са загубили всичките си абонати
123
0
 
15
 
! Отговори
NoBtv преди 11 години
Добре де, нали прецакахте БСК да ви плаща повече пари , какво искате още? Що не се скриете в на кучето ......а !
122
0
 
12
 
! Отговори
Колко преди 11 години
Колко ви плащат за тези простотии от Бтв, признат грях е половин грях!
121
1
 
14
 
! Отговори
Изумен преди 11 години
Платените по.логи на Бтв не спират с лъжите и хвалбите. Аре стига сте се излагали никой не гледа Бтв освен работещите в нея!!

Спонсорирани публикации