Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
988
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Дори най - големия *** едва ли ще повярва, че това е от палка! Немога да разбера защо дядото не си каже, че е от камък? Какъв е смисъла да лъже?
987
0
 
2
 
! Отговори
6666 преди 11 години
Е, каква стана тя?Телевизии и радиа продължават да бълват глупости и да гледаме същите мутри! Те трябваше още вчера да са в ръцете на стачкуващите и всички те още от днес да са в затворите!Май българино, пак ти скроиха шапка едрите крадци? Сега ще ти обяснят и за цените на тока, и за продажбите, и за заменките, и каквото още пожелаете! Язък за барута!
986
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите е необходимо най после да кажем какъв стандарт на живот искаме и това да го постигнем. В противен случей ще продължаваме да тънем в мизерия и робството ще бъде върху целия български народ.
985
1
 
3
 
! Отговори
Татко Барба преди 11 години
В крайна сметка, "запечатаното" на снимката лице, не разбрах, дали е пострадал от хвърлено паве, което снощи показваше, че го е ударило или от полицейска палка, както стана ясно във версията от тази сутрин?! Толкова ли бе трудно, тези пишлемета, мятащи бомбички, бутилки и т.н. от първа линия да бяха прибрани, предвид, че ясно се виждаше кои са, вместо господата с щитовете да ги гледаха умно в стартова позиция?
984
0
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Извинявай, ама как точно са показали, че са с вас?
983
2
 
3
 
! Отговори
ot varna преди 11 години
NEDELQ VSI4KI DA DONESAT I PO EDNO CVETE ZA POLICAITE I JANDARMERIQTA..VARNENSKITE SLUJITELI NA REDA POKAZAHA 4E NE SA SRESHTU NAS A S NAS,VANDALITE DA BUDAT NAKAZVANI DAJE I NIE SHTE GI NAKAZVAME ZAEDNO S POLICAITE!!!OBI4AME VI VARNA POLICE!!!
982
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой ще намаже от тая работа, но няма да е от тези с окървавените глави!!!!
981
2
 
20
 
! Отговори
Точно така преди 11 години
До ххх1181, трудно е да ти кажа колко си прав! Ние, служителите на МВР, сме едни от вас. И ние не искаме Цветанов да ни е началник, защото не промени нищо. Управляват ни ченгета от ДС, те са му съветници и тях слуша. И ние имаме сметки за ток и парно и сметки за уреждане
980
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До политолог
979
0
 
1
 
! Отговори
баба яга преди 11 години
До Пацо-и аз това се питам,лек ден
978
5
 
26
 
! Отговори
konsa преди 11 години
Протестът е срещу високите цени на електроенергията,а не срещу правителството.Червените *** отново яхната протеста,за да се доближат до народните блага и власт.Наивните млади и безработните футболни хулигани обърнаха протеста от граждански в политически,което е типично за плиткоумните граждани на нашата родина.Жалко,че хората забравиха как точно един политически протест през 89-та бе потопен в кръв именно от тези,които днес реват,че са ги били.
977
0
 
4
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
До Анонимен 1179. Точно този човек каза ,че е бил удрян с палка от полицай.
976
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До mirela.ermenkova пиши на български ако си българка
975
18
 
6
 
! Отговори
mirela.ermenkova преди 11 години
az stignah do slednia izvod sno6ti kato pro4etoh mn komentari i gledah si4ki ***-o4evidno e ,4e boikoi e naredil na policiata indirektno da biqt ne samo futbolnite huligani,za da horata da se otkajat da idvat na protesta!!! vijdatate li kakva politika ima toi? pove4e ot logi4no e ,4e e naro4no vsi4ko-za6toto nie naivnite si mislim,4e samo hulignaite 6te go otnesat,6toto tro6at ama toi s hitrost deistva-ne 4e tova 6te otkaje horata razbira se! drugoto koeto e po pla
974
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ххх 1185 ... ПРИЯТЕЛ , ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА . ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАДА И ДА ГОВОРИ КАКВОТО СИ ИСКА , ТОВА ГО ИМА СЕГА , А НЕ ПО ВРЕМЕТО НА БКП / БСП ... ТОГАВА НИКОЙ НЕ СМЕЕШЕ ДА СИ КАЖИ ПУБЛИЧНО ИМЕТО ...ТАКА , ЧЕ ТИ ИЗБИРАЙ , ИМАШ 2 ВАРИАНТА - БКП / БСП ИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ ...
973
1
 
42
 
! Отговори
Пацо преди 11 години
Абе хора, трябва по някакъв начин да се изхвърлят всички (без изключение) от парламента. Днес ще махнем Борисов и кой ще изберем после? Същите *** дето се изреждаха през годините да ни управляват. Трябва да се направи нещо и по този въпрос. Трябва всички долни измамници да бъдат издухани от парламента и да не им виждаме повече лицата!!!
972
1
 
8
 
! Отговори
balgarin izvan BG преди 11 години
ne se podavaite na provokaciite na komunistite [izmetta na SERGEI] ami pomislete koi prodade tezi drugestva na van6ni firmi.I togava tragvaite na protesti sre6tu Boiko.6toto kato saborite tezi 6a doqt dartite kumonqgi na vlast i togava 6teq vtasame.Van na serGEI i DOgan. da ostavim boiko .
971
1
 
12
 
! Отговори
ххх преди 11 години
искам да попитам някои вярвали на тези симуланти и артисти дето се появяват по телевизията така печално изглеждащи.Защо ги показвате може би да всеете страх в хората да се отдръпнат да няма протести.Всичко е инсценировка то и на полицията им идва да обърнат щитовете към правителството ама няма как.
970
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БългариНе хората, а платени червени мекерета.
969
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази рана е от камък на провокаторите.

Спонсорирани публикации