Да ни вземат лиценза? Необяснимо е, рекоха от ЧЕЗ

Цените трябва да са прозрачни, съгласни са от дружеството
Обновена: 22 фев 2013 15:35 | 22 фев 2013 14:08,
191
Да ни вземат лиценза? Необяснимо е, рекоха от ЧЕЗ
Снимка: БТА

Стартирането на процедура по отнемане на лицензиите на „ЧЕЗ Електро България” АД и ЧЕЗ Разпределение България” АД е необяснимо. Ще направим всичко необходимо в законоустановения срок и по законоустановения начин, за да докажем, че няма основания за подобни действия. Toва се казва в изявление на Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, изпратено до медиите.

„Спазвали сме, спазваме и ще продължим да спазваме всички закони в държавата“, категоричен е той. Докладал посочва, че дружеството иска да продължи да работи, да подобрява обслужването на клиентите и да осигурява качествено електроснабдяване за хората от Западна България.

„Искаме да продължим да работим с общините за подобряване на комуникацията с клиентите и да бъдем по-близо до проблемите на хората“, подчертава той.

Докладал подчертава, че България е единствената страна в ЕС, в която все още няма функциониращ либерализиран енергиен пазар.

Верният път за постигане на по-добри условия на електроснабдяването е отварянето на пазара и разбиването на монополния модел по цялата верига. Така хората ще могат да избират своя доставчик по това, което предлага, и ще могат да го сменят, когато са недоволни от него. Това е най-добрият начин на регулация, смята той.

Според него цените трябва да са образувани по един напълно прозрачен и видим за обществото начин.

„Хората имат право да знаят за какво и на кого плащат, как се формират цените и кой е отговорен за тях. По този начин ще се избегнат всякакви спекулации, създаващи напрежение и несигурност. Обществото трябва да участва легитимно в процеса на ценообразуване, за да е информирано и да има спокойствието, че всичко е законно, справедливо и в негов интерес“, се казва още в изявлението.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България подчертава, че всичко, което дружеството прави е видимо и прозрачно.

„През годините от 2005 г. до сега направихме много, но има още много да се направи, да се инвестира, да се подобряват услугите на електроснабдяването, да се работи за либерализация на пазара и енергийна ефективност и ние се ангажираме да продължим да работим за това“, завършва той.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че чешки дипломати в Брюксел са се заели със ситуацията около проблемите на енергийния гигант ЧЕЗ в България, където компанията е изправена пред опасността да й бъде отнет лицензът и много от членовете на Европейската комисия вече са получи съответната информация, съобщи Чешката осведомителна агенция (ЧТК).

"На правителствено равнище Чехия е привлякла вниманието на членове на ЕК към събитията, свързани с компанията ЧЕЗ в България, а именно на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, еврокомисаря по конкуренцията Хоакин Алмуния, еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле", заяви посланикът на Чехия в ЕС Мартин Повейшил в изявление за чешки журналисти.

Еврокомисарят по търговията Карел де Гухт и еврокомисарят за вътрешния пазар Мишел Барние също са били информирани, добави посланикът.

Чешкото правителство, както и ЧЕЗ, в която държавата държи мажоритарен дял, няколко пъти изразиха убеждение, че ЧЕЗ не нарушава нито българското законодателството, нито директивите на ЕС, допълва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: токлицензцениЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
ч преди 11 години
Само простотии пишете.
159
1
 
0
 
! Отговори
Х преди 11 години
ПРОДАЛИ СА НИ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ,ТОЕСТ БЕЗ УСЛОВИЯ.ХОРАТА НЕ СА ВИНОВНИ.НЕ Е ВИНОВЕН КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА А КОЙТО МУ Я ПРОДАЛ.
158
0
 
1
 
! Отговори
Дръвен шоп преди 11 години
Само да прибавим задължението за ежемесечно отчитане, за което компанияра ЧЕЗ вече е глобявана, а проявява рецидив и..... ако не са интересите на партийците, компанията да е декласирана от икономиката
157
0
 
4
 
! Отговори
Дръвен шоп преди 11 години
За 10-15 метра от трафа до блока, трябва всяка година по 4 пъти да копаят, за да си сменят кабелите и вероятно ще се доближат до 10% печалба, или за 10-15м да вземат 4-5 лева на мертър, ай стига бе!!!
156
0
 
4
 
! Отговори
Дръвен шоп преди 11 години
Печалбата на ЕРП била 9-10%?Нагла лъжа! За пренос по мрежа високо напрежение таксата е 0,009ст, за пренос ниско напрежение- от трафа до нас е 0,04ст, т.е. в зависимост от сметката цената за пренос ниско напрежение е средно 30лв или около 30% от сметката за ток. Да смятаме 1-3% загуби от трансформация, загуби при пренос още 1-2% максимум при това разстояние (специфично съпротивление на проводника и дължина) и колко остава чистата печалба? Нека не е 26, нека е 20%! Лъжат ви/ни, ЛЪЖАТ!!!
155
1
 
3
 
! Отговори
ОМЕРЗЕН преди 11 години
СТОЯН ПЕТРОВ Е АГЕНТ НА СЛУЖБИТЕ.ОБАЖДА СЕ ПО РАЗНИ САЙТОВЕ И ПРОСТАШКИ ОБЯСНЯВА ,ЧЕ НИКОЙ НЕ НИЕ ВИНОВЕН ,А САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ ИГНОРИРАЙТЕ ГО,СЛЕДЕТЕ СТИЛЪТ МУ .ЦЕЛ ТУШИРАНЕ НА НЕГОДУВАНИЕТО,ЧЕНГЕТАТА ВЕЧЕ СА ПЛЪЗНАЛИ НАВСЯКЪДЕ.
154
2
 
6
 
! Отговори
За ЧЕЗ с "любов преди 11 години
Накрадоха се в Албания, но шиптарите хем ги изритаха, хем преди това ги "уважиха" изотзадзе. Сега ще ги "уважим" и ние и ще пием по една чешка бира да им е здрав гъзът за следващите уважители.
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците са виновни :-)
152
2
 
11
 
! Отговори
Емил преди 11 години
За какво да им вземат лиценза.Аз съм доволен от ЧЕЗ.Последната ми сметка Дневна енергия 49.90, Нощна 6.63 и накрая сметка за плащане 138.44!Как да не ти е кеф да им ги дадеш!Да живеят и те и Другаря Бойко и цялото ни перфектно правителство!
151
2
 
16
 
! Отговори
боян преди 11 години
петърчо докладал, ела в неделя да се окъпеш в народната любов, маминку да ти пойебинку...много добре ще ти бъде разяснено защо това, което са построили бабите и дядовците ни е наше, а не на чехи, австрийци и всякаква друга ***
150
0
 
10
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
Ч Е З ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИ НЯМАТ МЯСТО ТУК,ЗАЩОТО НИ ОГРАБВАТ.ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ В РЪЦЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ,ЗАЩОТО ТОВА Е СТРОЕНО С ТРУДА НА БЪЛГАРИНА И ТОВА Е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ.СТИГА МУТРЕНСКИ И МАФИОТСКИ ИНТЕРЕСИ.ЖИВОТА НИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ,А НЕ ТАКИВА КАТО БОЙКО БОРИСОВ ДА НИ ОГРАБВА И УНИЩОЖАВА.
149
2
 
5
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
А стига ви е била за пример Албания. Те са на режим и на тока и водата. И ако знаете колко български момичета изнесоха за *** албанците, няма толкова да ги веете като знаме. Другото име на албанците е арнаути. Лично аз от арнаути акъл не искам.
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЛАТЕ НИЕ ЩЕ ВИ КАЖЕМЕ ЩЕ ВИ ОБЯСНИМЕ БЕ. ЩЕ ВИ ОБЯСНИМЕ И МНОГО ДРУГИ РАБОТИ. НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ. САМО ИМАЙТЕ В ПРЕДВИД ЧЕ АКО ВИДИМЕ ОТ ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЯКОЙ ДА ПРИПАРИ ДО ЕЛ. ТАБЛАТА НАПРАВО МИ СТАВА МЪКА. ТАКАВА МЪКА МЕ Е НАЛЕГНАЛА ЧЕ ЧАК МИ СЕ РЕВЕ. ТАКЪВ РЕВ ЩЕ МУ УДАРЯ ЧЕ СИ НЯМАТЕ И НА ПРЕДСТАВА. ЩЕ МЕ ЧУЕ И ШЕФА ВИ СЪС 100 000 ЛЕВА ЗАПЛАТА. МНОГО ГОЛЕМ РЕВ ЩЕ МУ УДАРЯ ДА ЗНАЕТЕ.
147
10
 
6
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Никой не ви е крал. Отчетоха Ви по-дълъг период, някъде 2 месеца бяха писали на око и сега изравниха по елекртромера, някои бяха си краднали и ги наказаха със сметка за 6 месеца назад. Да ви успокоя, пенсиите в Чехия няма да паднат под 600 евро, даже и да ги изгоните. А доколкото виждам нас ще ни се сцепят задниците от бачкане за 600 лева на месец. Но на *** му трябва самочувствие и най-вече форум където да прояви собственото си величие. Дерзай ***.
146
2
 
11
 
! Отговори
Anakin преди 11 години
Интересно , защо никой не е протестирал , когато са сключвани договорите за монополите или това понятие "монопол" чак сега стана модерно ????
145
2
 
2
 
! Отговори
кмета преди 11 години
"Аз като кмет на София видях един стълб да вдигнат, за какви инвестиции говорят?", май само дето смениха електромерите, с чешки разбира се.ББ забрави май какво е виждал ;)
144
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ако не можем да си национализираме ЕРП-тата ,предлагам народа да поиска да се присъединим към държавата Ч ехия да станем Чехо българия и така ще станем собственици на енергото си. Явно чешките държавници са добри стопани щом са купили и нашия ток.
143
0
 
1
 
! Отговори
glavatb преди 11 години
da badat sadeni, da im badat privatizirani smetkite s milionite. V bulgaria ima ymni i kadarni hora. Stiga sme vartqli edni i sashti 23 godini! She mi izliza carq ili kostov , nai golemite bokluci....zaradi tqh e na tova deredje vsichko v momenta. Toq Mestan izobshto da ne se mqrka, izobshto DPS nqma mqsto v bulgaria, ne mrazq nito tyrcite nito ***, no tova e etnicheska partiq koqto samo sazdava naprejenie mejdy horata v bulgaria.
142
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искаме да сме ви клиенти бе *** такива, как не разбирате? Тези хора са невероятно нахални. НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ ИМ КЛИЕНТИ !
141
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да си ходим/стоим там където ни е мястото, заедно с Албания, под закрилата на "справедлива" Русия и "демократична" Турция. Къде сме тръгнали ние "умните и работливи" чалгаджии/голтаци да ходим в ЕС. Сега като ни спрат кранчето от ЕС ще си намерим правилното място много бързо. Я да се захващаме и сами да си построим дебела и висока стена на западната ни граница и да си сядаме до руския самовар и да захапваме наргилетата.