Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени

Бареков пък се чувствал жертва на монополното поведение на blizoo
Обновена: 18 мар 2013 16:48 | 18 мар 2013 14:07,
178
Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени
Снимка: blizoo

Поредни драми в отношенията между телевизионните оператори и телевизиите. Кабелният оператор blizoo спира излъчването на TV7 и двата негови допълнителни канала Супер7 и News7. Причината за това е, че телевизията е поискала „многократно по-висока цена за излъчването на програмите й“, съобщава на сайта си фирмата.

“Въпреки усилилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч”, заявяват от blizoo.

Кабелният оператор коментира, че подобно искано увеличение от страна на TV7 е в „пъти повече от приетите норми в индустрията“. От своя страна тази рязка промяна в цената би се отразила пряко и върху цените на клиентите на фирмата.

“За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, blizoo е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТV7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТV7”, категорични са от компанията.

На своята страница кабелният оператор все пак „успокоява“ клиентите си, като уверява, че преговорите между двете страни продължават и “се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТV7 в най-скоро време”.
Сама по себе си „медията на Бареков“ е безплатна ефирна телевизия, припомнят от blizоo. “Точно в това е парадоксът, те искат от нас като кабелен оператор да плащаме непосилна цена, а предлагат програмата безплатно по ефир”, коментират от фирмата.

Още по темата
Изпълнителният директор TV7, Супер 7 и News7 Николай Бареков заяви за БТА, че са жертва на монополно поведение от страна на оператора, който иска да излъчва програмите на изключително ниски цени.

Бареков обясни, че двете страни водят преговори от няколко месеца, тъй като в действителност от телевизията са поискали по-високи цени за излъчването на каналите. "В програмата на ТВ7 между тази и миналата година има огромна разлика - инвестираме десетки милиони в програмна схема, предлагаме невероятно качество на сигнала, нови продукти и е нормално да искаме адекватно и справедливо заплащане", каза Николай Бареков.

По думите му от blizoo са поискали да закупят на парче част от програмната схема на телевизията - мачовете от българското футболно първенство. "Тези мачове струват страшно много пари и който иска да ги предлага в портфолиото си, трябва да си заплати", заяви Николай Бареков.

Припомняме, че подобна "сага" се разигра в началото на тази година. Тогава конфликт настъпи между доставчика на цифрова телевизия "Булсатком" и медиите bTV Media Group и ТV7. В рамките на няколко седмици спорните търговски взаимоотношения между сателитната фирма и двете телевизии бяха в центъра на вниманието на общественото пространство, а казусът отчасти бе сходен.

Двете телевизии искаха промяна в цените, които "Булсатком" да им заплаща, за да разпространява програмите им. Доставчикът обаче отказа да приеме офертите им, договори не бяха сключени и за период от няколко седмици потребителите на "Булсатком" се оказаха без bTV и нейните нишови канали, както и без TV7.

Решение на превърналия се в обществен проблем казус бе постигнато чак към края на януари, след като bTV и "Булсатком" постигнаха споразумение, до което се стигна след намеса от страна на бившия премиер Бойко Борисов.

Още новини от Комуникации четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Лоялен клиент преди 11 години
Тия номера,са ни отдавна известни.Истината е някъде по средата!Ония надуват цените неоснователно,вие лъжете за истинския брой потребители и накрая ние сме потърпевши.Тия номера са известни на потребителите(то не бяха спирания на Диемите,Евроспорт,MGM,......Уважаеми господа,сега когато вече има безплатна цифрова телевизия и която в бъдеще многократно ще увеличи свойте програми вие как мислите,да останеме при вас да ви пълним гушите?Лъжете се.Защо сте ми като немога да гледам Шампионската лига.
144
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 11 години
интересувам се от следното кога 6те си оправите раиенцата и снежинките и другото което ме интересува е как ван6ни лица са в контакт сас служители от ва6ата компания
143
2
 
1
 
! Отговори
papichko преди 11 години
Alo blizoo ste triabva da tarsim drugi varianti ste vi kagem chao
142
0
 
6
 
! Отговори
Peppi преди 11 години
Ама и Бареков е един ***...
141
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Alo Blizoo dotyk bqhme s vas chao shte tarsim drugi varianti
140
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Картелна сделка прехвърлят клиенти на Виваком!
139
0
 
2
 
! Отговори
до 161 преди 11 години
Миии, плюй си на дипломата. Това го няма никъде иначе настава правна анархия. По тази логика защо някои промени от КРС за мобилните оператори бяха приети само за нови договори, но не и за вече сключени? Защото знаят, че щеще да бъд еправно неиздържано да променяш вече сключени доброволно договори между 2 страни.Анархия е да въвеждаш регресивно мярка за стари договори. Всеки зане , че нови алинеи и условия се отнасят за нови договори, от момента на применатето й.
138
0
 
0
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
И как ще стане като той се е съгласил да подпише при предишните условия с борй канали , а не конкретни канали?! Това че КРС сега е взела решение за промяна, това не отменя старите договори като невалидни. ще отиде и ще му кажат, че това не се отнася до старите вече подписани договори, които СА ПОДПИСАНИ ДОБРОВОЛНО И СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДВЕТЕ СТРАНИ. Малко рпавна култура и по-малко разбирачество от всичко
137
0
 
1
 
! Отговори
158 преди 11 години
Не нови закони, а да се чете нови договори :)
136
0
 
2
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
Да видим как ще стане и ще отменят старите договори с нова алинея, която се отнася само за нови закони:)))). Аналогиите ти са нелогични- банки и енерго са по съвсем други закони- за енергетиката и финансите. Ходи утре и прекрати договора да видим как ще стане..Ще стане никак. Близу ти го и написаха на сайта си- старите договори остават в сила. Аман от разбирачи, които не могат елементарни неща да проумеят. Хайде, пиши утре как ти прекратиха договора. Честито на спечелилите!
135
0
 
2
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
Енергото е етсествен монополист- не са в тази категория на съобщенията и комуникациите, така че аналогията е нелогична. Те са по закона за енергетиката- там нешата са много различни от телевизията, мобилните услуги и интернета
134
0
 
1
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
Нещо бъркаш нещата много- тук говорим за ЗДЗ (за договорите и задълженията), а не за ГПК. Тук не говорим за дела и престъпления. Новите алинеи влизат в сила за новите договори , след 15.03- старите продължават както са подписани до момента на изтичане и тогава ще се преподписват, евентуално, по новите алинеи. Пробвай утре да прекратиш договор с тези аргументи и се върни да пишеш тук, ама няма да се върнеш, защото ще те отсвирят. Прочети поста на Иван от сайта на Близу- всички договори остават
133
0
 
4
 
! Отговори
АЛООО... БЛИЗУ преди 11 години
И СЕГА КВО:БГ ФУТБОЛ-НЯМА,ИТАЛИАНСКО КАЛЧО-НЯМА,ИСПАНСКА ПРИМИЕРА ДИВИЗИОН-НЯМА(ПРАВАТА ГИ ДЪРЖИ БУЛСАТ). БАХ МААМУ,КВО ЩЕ ГЛЕДАМ: АЛ-БАХРИ СРЕЩУ АЛ-НАСРИ ОТ ЛИБИЙСКАТА ШЕСТА ДИВИЗИЯ? УЖАС. БЯГАМ БЪРЗО КЪМ БУЛСАТКОМ. ТЕ ПОНЕ СЕ ОПРАВИХА
132
0
 
1
 
! Отговори
принцип преди 11 години
Принципът, който всеки грамотен човек трябва да следва, е да не плаща за канали, които съдържат реклами. Такива канали трябва да се гледат само ефирно и безплатно. Инвестирали били в какво ? - в нови мозъкопромиващи и манипулиращи схеми! Масово тези канали са антибългарски? Българските пък, са опростачващи (охалваджиянващи) и т.н. ...
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за кви договори говорите бе хора.отивайте в булсат там е без договор.
130
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Извинявам се исках да напиша това
129
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Шова е информация от официалният сайт.
128
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Мога ли да прекратя договора си с Близу?Договорът с Близу е за определен брой, а не за конкретни програми. По тази причина, договорите остават в сила. За в бъдеще, при преподписване на договорите, ще се определят, кои точно програми са включени в пакета. Ще добавим допълнителни канали в следващите няколко дни, а всички клиенти на детския канал Супер7 ще могат да гледат Nickolodeon. За повече информация относно програмите във вашия индивидуален договор и възможни промени може да се обадите на 0700 43 700.Следете за допълнителна информация следващите няколко дни.Ръководството на Близу
127
1
 
1
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
Това може да стане, ако се съгласи Близу. Пробвай, но се ангажираш с тях за много по-дълъг период. А и само заради една нова разпоредба, аз не бих рискувал нов дълъг договор. Защото както четем тази алинея доволно, 100 % има друга, някъде заровена в новите разпоредби, която ни връзва ръцете като лиент. Все пак сме България- страната на половинчатите потребителски закони. Не съм адвокат, но знам, че всяка нова разпоредба касае новите договори, а не подписани вече.
126
0
 
0
 
! Отговори
До 140 преди 11 години
А защо например да не се приложи следната тактика, преподписва се нов договор за нови 18 месеца независимо, че не ти е изтекъл договора, обаче по новите вече алинеи и правила, защо да не може?