Да вдигаме тока с 20%? Опазил ни Господ, ще ни разкъсат!

Целта ни е да задържим цените, рече Харитонова
12 апр 2013 18:39,
257
Да вдигаме тока с 20%? Опазил ни Господ, ще ни разкъсат!
Снимка: архив, БТА

ДКЕВР не иска да увеличава цените на тока в никакъв случай, но сигурно има разходи, които неминуемо трябва да признаем“. Това коментира шефът на комисията Евгения Харитонова. По думите й едни от тях са именно цените на въглеродните емисии.

Харитонова обясни, че миналата година са били признати разходите само за половин година и от 1 юли тази година трябва да влизат разходите за целия ценови период.

Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цената на електроенергията с около 15-20%. Сред тях е и големият производител на ток - АЕЦ "Козлодуй".

„Комисията ще гледа под лупа всичките разходи, представени от съответните енергийни дружества”, обеща Харитонова. Тя изрази притеснение, че мините са поискали увеличение на цената на въглищата, което е съществено при образуването на крайната цена на тока.

Още по темата
На въпроса дали все пак не се подготвя сериозно поскъпване на тока от 1 юли с 20-25 на сто, тя отсече: "Опазил ни Господ. Улицата ще ни разкъса“.

„Целта ни е да задържим цените или да има някакво минимално поскъпване - това да бъде", разясни Евгения Харитонова.

„Не искам да казвам потискане на цени, защото това не е здравословно за никого. Потискане на цени сега означава следващия период Бог знае на какви цени“, коментира още тя.

Най-рано до два месеца, тоест до средата на юни, ДКЕВР ще вземе своето окончателно решение дали да бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, каза още председателят на ДКЕВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
davqrno
204
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 11 години
А СИ ВДИГНАЛА, А ШАМАРЧЕ СИ ИЗЯЛА.
203
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 11 години
Тая като нищо ще ни го "дигне", ако не бяха протестите. Но ако не се съобразят ще има не протест ,а революция.Ако си траехме ,както го правихме 23 години -добре им дошло.Щяха да продължат "изтискването".
202
0
 
1
 
! Отговори
бореца преди 11 години
Ще вдигнат цените на ел.енергията и с повече от 20% защото така искат големите играчи в енергетиката,но да му мисли народа защото проблема не е цената на тока за бита,а липсата на работа и ниските заплати и доходи защото ако се увеличат цените с 20% и повече всичкият бизнес де що е останал ще затвори всичко и ще тръгне към Румъния,Турция,Украйна където и енергиите са ниски,имат добра работна ръка най-вече по-млада от нашата,а тук ще останат ***,умиращи пенсионери,пияници и несретници!
201
1
 
1
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
KOMUNISTITE sa VINOVNI are davaite minusi
200
0
 
16
 
! Отговори
kaka преди 11 години
а сте дигнали цената,а сме ви дигнали у въздухапротесът на 3 март у варна ще ви се стори като детска разходка
199
0
 
6
 
! Отговори
nansi преди 11 години
ами като сте *** как няма ви разкъсат,ако бяхте си вкарали всички разходи в цената, както е в Европа .за да знаят хората крайната цена тогава нямаше да имате тея ядове с Българина ,на който му е писнало от кожодери 25г.
198
0
 
13
 
! Отговори
кака преди 11 години
Дигайте,но Варна не списпукана ви е службатаимаме готовност
197
1
 
1
 
! Отговори
kaka преди 11 години
До Краят им идвамалко уточнениевиница е квартал на варна))))))
196
5
 
11
 
! Отговори
Боян преди 11 години
Оная *** Бойко вдигна пенсийте с 20 лева даде на майките по 33 лева .. чака пак да го преизберат и да УДАРИ НАРОДА .. есента с 20 / абе нека са си 50 % увеличение на всичко !!! НИе нали сме животни ще трябва да се оправяме !!! ЗАПЛАТИТЕ ОБАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВДИХНАТ И СЪС СТОТИНКА ... НИЕ СМЕ ЖИВОТНИ НЕ СМЕ ХОРА , Трбва да се оправяме както можем , ТРЯБЕА ДА ИЗМАМИШ И НАй-БЛИЖНИЯ СИ , да откраднеш от който можеш само и само за да прежиееш .. ЗА ДА МОЖЕШ ДА СИ ПЛАТИШ ТОКА НА НОВАТА ЦЕНА !!!!
195
0
 
10
 
! Отговори
До 233 преди 11 години
Абе куха главо...Нарочно раздуват разходите за да имат основание за по-висока сметка на тока. Само ти не си го разбрал!!!
194
1
 
19
 
! Отговори
Нютон преди 11 години
3-ти закон на Нютон"Всяко действие има противодействие..." Аз лично сметнах че вече си струва да си купуваш качествени икономични климатици, бойлери, енергоспестяващи и светодиодни лампи. ТАКА ЧЕ НЯМА ДА ПЕСТЯ ОТ ИНВЕСТИРАНЕ В ТЯХ А ВИЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА ЩЕ ВИЕТЕ ПАК ЗА НАМАЛЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ!!! МНОГО СТАНАХТЕ ЛАКОМНИЦИТЕ НА НАШИЯ ОГРАНИЧЕН ПАЗАР...И между другото с това вдигане на цени ЗАДУШАВАТЕ И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ПРОИЗВОДСТВА!Това води до лавинообразна безработица и неплащане сметки
193
1
 
3
 
! Отговори
456 преди 11 години
До Анонимен 733КАЗАХА!!!!! Ами вервай бе, какво ти пречи ,като си балък!!И не забравяй да си платиш солената сметка за тока на твоите любимци, ама ти май работиш там / в ЕРП/и не плащаш ,,ясно,, тъпо парче!!
192
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
232 Не имаше само на думи , но и тя нис тига , ти какво азбираш под диктатура на пролетарията .Тогава е било наистина ужасно Какво ще кажеш у вас да настаня един двама съквартиранти без да ти плащат защото са ти мнго стаите
191
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
231 отив Пловдив и виж ЕВН какво са направли с ТЕЦ-а и приличали на Софийските общински тецове А ЧЕЗ си казах че до сега са вложили в България 1.5 млрд за закупуване на ЕРП-то и Тец и за инвестиции като ианвестициите са над 700 млн.
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 229не се заблуждавай,в България никога не е имало диктатура на пролетариата в истинския смисъл
189
0
 
1
 
! Отговори
456 преди 11 години
До Анонимен227Ама ти сериозно ли го мислиш това!!!!Хората верно ни РАБОТЯТ и ако на теб ти е кеф,,,ОК!!Но ако искаш да си наясно ,,,абе вземи се поинтересувай малко, да видиш какво ще излезе за тези така наречени "инвеститори"!! А пък ако знаеш и езици ще повече ще ти просветне!!
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kazvat che shte vdigat cenata na toka samo za da ne iskate da ia svaliat i da ste dovolni che ne sa ia vdignaliTezi *** misliat celia narod za balami.
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
226 Диктатура на пролетариата , тази плоча съм слушал и знаеш ли ке е най-*** че репресиращите след време се облагодетелстват и засават на мястото на репресираните , нашите комунисти точно това направиха гониха боржуазията гониха докато те *** свой ред станаха червени боржуа, кръговрат каакво да се прави , който не го е виждал не знае. СЕГА ЩЕ Е ПО РАЗЛИЧНО НАЛИ хахахахахаахахаххахахахахаххахахахахахххах
186
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министерството на икономиката и енергетиката е публикувало договори, които нямат нищо общо с големите измами. Няма ги дългосрочните договори, нищо за АЕЦ "Белене", "Цанков Камък", ЕРП-тата. Окончателно се убеждавам, че тези хора смятат българските граждани за *** и родени само да бъдат крадени, мамени и злоупотребявани!