ВМРО призова: Не узаконявайте циганските катуни!

Войводите против готвен мораториум за събарянето на незаконни постройки
12 юни 2013 18:17, Красимир Ангелов
116
ВМРО призова: Не узаконявайте циганските катуни!
Снимка: Архив Булфото

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание, се чете в позицията на ВМРО – Българско национално движение. То е във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.

"ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните", смятат войводите.

Според тях мораториумът дава опора и увереност на нарушителите, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат „узаконявани“.

"Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака“ парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно.

Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като незаконни или собствениците им са били глобени за изграждането им", заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
9
 
! Отговори
бордер преди 10 години
Докато се "гневим" седнали пред коНфитюрите,"ония" си вършат каквото си искат и то главно,насочено срещу българския етнос.Ще дойде ден и той не е далече,когато ще измислят причина и ще гласуват закон,чрез който да ви изгонят от жилищата и да ги дадат на "онеправданите малцинства".На първо време ще започнат,със старите и самотни хора със собствено жилище,след това ще се прехвърлят на семействата без деца ,след това къмсемействата с едно дете...и така,две трети от българите ще бъдат натикани в ня
91
0
 
12
 
! Отговори
я преди 10 години
а сигурно и некое друго хотелче ше мине за катун
90
0
 
19
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
Истината е, че по-силните икономически държави от ЕС подкрепят и окуражават подобни предложения за да може да си задържим "нашите братя" тук създавайки им подходящи условия за да не пъплят нагоре по Европата!!! За това ни пробутват тука техните измислени толерантности и измислени ценности!!! Франция понеже е много толерантна държава ги натовари "братята" и айдееее.... нали !!!
89
0
 
16
 
! Отговори
Най-важното: преди 10 години
Какво ще правят в големите градове непрекъснато прииждащите трайно безработни, неграмотни ***?!Те нямат никакъв шанс да намерят работа там, нито могат да плащат наем за квартира. Какво се цели, като се поощрява скупчването им в големите градове? Това може да предизвика само проблеми - престъпност, неконтролируема евтина проституция, замърсяване на средата, бум на зарази и епидемии.Друг голям проблем е безконтролното настаняване на роми край цветущи села - те отиват там, за да крадат!
88
0
 
11
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
Ако узаконят катуните, тогава да вдигнат (за тяхна сметка) наново къщите през които вече минаха багерите!!!
87
0
 
17
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 10 години
Правителството започва с ревизия на добри действащ закон за мораториума при събаряне на незаконни строежи.Това води до дискриминация на добросъвестните и честни данъкоплатци.Анархията и при заплащане на детските без критерии,даване на пари на. ръка на деца,невлезли в детски градини също ощетява данъкоплатеца и е в услуга на ***,които и досега се препитаваха с детеправене,раждания за наша сметка и безгрижен живот на гърба на работещите българи.Плащаме им тока,водата,а те точат парите ни с п
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 20-ина години, по ТВ, офицер от МВР говори относно ромската престъпност. Човекът специално подчерта какви трудности създават на полицията *** гета - сами правят по улиците т.нар. "заспал полицай",та колите на МВР да не могат да се движат бързо там, а когато се появят полицаи, жена изпищява пронизително, събира се тълпа и започва да тласка деца пред колите на МВР. Каза още:"Около София се създава пръстен от незаконни гета,последиците ще са ужасни!"И СЕГА УЗАКОНЯВАТ ТОЧНО ТЕЗИ ГЕТА !
85
0
 
9
 
! Отговори
До НФБ преди 10 години
Относно къщите-паметници на културата, бъди сигурен, че са постраени въз основа на стриктно спазване на правилата, които са били валидни преди векове. Обичайното право казва съвсем ясно къде и какво имаш право да строиш - на своя земя, на отстояние от съседа и то така, че капчукът на твоя дом да не се излива в неговия двор, да не му засенчваш слънцето и ако имаш постройки за животни, те да не са опрени на оградата му. И местните старейшини, и турските кадии, са наказвали сурово нарушенията.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се докаже че така намерените бюлетини в Костинброд не могат да повлияят на изборите, да се потърси отговорност от ТВ 7 и най - вече от Бареков затова че е извършена агитация в деня за размисъл и се е повлияло на гражданите за гласуването.
83
0
 
10
 
! Отговори
B0b0 преди 10 години
Добре бе, как се узаконява нещо без проект. Дай всеки да строи без проект и после недай си Боже нещо падне после ще се чудим защо се е стиганло до там. Аз съм строителен инженер и мога да ви кажа,че това узаконяване на неща без проект ще доведе до тежки последствия.
82
0
 
21
 
! Отговори
Алооо!!! преди 10 години
Осъзнайте се бе, родоотстъпници! за едната власт ще затриете нормалните българи! как ще узаконяваш нещо незаконно?! що направо не им кажете да се нанесат в къщите на българите? макар че те и това вече правят! мога ли аз да си харесам някое теренче, да си построя нещо, та после да ми го узаконите, а? или не може, трябва да съм ***...ааа ясно! продажници!!!
81
1
 
20
 
! Отговори
Влади преди 10 години
Значи да си пиша тогава че съм *** и да си взимам всичко ... Поне безродниците в парламента ше издават закони , които да ме защитават!!! Та нали после гласове им трябват... Ей пушка трябва иначе за никъде не сме!
80
1
 
21
 
! Отговори
gnevnia преди 10 години
Докато ги търпим така ще бъде.В момента ни управлява малценството във Парламента,което не енормално.Така се подменя вота на Българите и е нормално БСП и ДПС да се отблагодарят на своите избиратели ***,като им дадат права които за нас БЪЛГАРИТЕ които си плащаме редовно данък сгради,ток, вода,медицински усигоровки и др.не са достъпни.Трябва народа отново да се вдигне и да пометем тая *** във Парламента която изспи кръвтана собствения си НАРОД.
79
1
 
19
 
! Отговори
gnevnia преди 10 години
Докато ги търпим така ще бъде.В момента ни управлява малценството във Парламента,което не енормално.Така се подменя вота на Българите и е нормално БСП и ДПС да се отблагодарят на своите избиратели ***,като им дадат права които за нас БЪЛГАРИТЕ които си плащаме редовно данък сгради,ток, вода,медицински усигоровки и др.не са достъпни.Трябва народа отново да се вдигне и да пометем тая *** във Парламента която изспи кръвтана собствения си НАРОД.
78
1
 
26
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ПРЕСВЕТЛА БОГОРОДИЦЕ,КАКВО ДОЧАКАХМЕ И КАКВО ОЩЕ ЛИ ДА ОЧАКВАМЕ? И ОЩЕ СИ ТРАЕМ! ТЪПО ПЛЕМЕ СМЕ БЪЛГАРИТЕ!СЛЕД 20 Г. ТУК ЩЕ СМЕ МАЛЦИНСТВО !ТОВА ЛИ ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ БЕ ХОРА???
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Uvelichiha detskite na zigankite i davat na parvoklasnik po 250 leva.Sega vsichki zigani zapisvat ziganchetata si v parvi klas, a kato stanat vtori klas - ste gi otpishat !!
76
0
 
8
 
! Отговори
bai mangal преди 10 години
Do 80 Do 80 lapacha na sergei, zashto ne vazraziavash sreshtu spiraneto na zapovedta za sabariane na nezakonnite postdoiki pokrai vododainite zoni be kaluv. saboriha se samo nezakonni postroiki na pensioneri i ribari a ne na mitnichari.
75
2
 
31
 
! Отговори
ТЪПКАЧА НА СерГей преди 10 години
Новото правителство прави всичко за ***. Нали трябва да осребри гласовете им от изборите. Увеличава майчинските .....кой има най много деца в България. Във всеки случай не са българските майки. Сега и катуните.... Бог да прости България!!!
74
1
 
35
 
! Отговори
АНТИ ЧАЛМАТА преди 10 години
ГЕЯ,БЕЯ И ЗЛОДЕЯ ТОВА ЩЕ Е ОСНОВНОТО,КОЕТО ПРАВЯТ-ДА ДАВАТ ПРИВИЛЕГИИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ-***
73
1
 
27
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До пишман-националистиТрай че ся ще дотърчат анонимните да го защитават колко политически отговорна постъпка е извършил.

Спонсорирани публикации