Социалните мрежи пак настръхнаха: На протест!

Събирането е насрочено за 18.30 часа пред МС
Обновена: 14 юни 2013 13:59 | 14 юни 2013 13:06, Красимир Ангелов
325
Социалните мрежи пак настръхнаха: На протест!
Изборът на Пеевски взриви социалните мрежи. Снимка: БТА

Истинска вълна от негодувание заля социалните мрежи след новината за избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Само за няколко часа над 15 000 души се присъединиха към събитието във Facebook: "Не искам Пеевски за шеф на ДАНС". Хората в групата готвят спонтанен протест тази вечер пред сградата на Министерски съвет от 18.30 часа, за да изкажат възмущението си от решението на кабинета.

Политици и общественици също коментират назначението на Пеевски. "Време за протест", е краткият коментар на номинирания за нов лидер на ДСБ Радан Кънев.

"Не, не е 1 април. Но сме някъде между 19 май и 9 септември, а напуканата демократична фасада на държавата ни пада по главите", пише на стената си във Facebook Кънев.

Бившият външен министър Николай Младенов също бе доста краен в коментара си.

"Вън шайката на Орешарски! Вън! Безобразията на новото управление се превръщат в сериозна заплаха за националната сигурност и ще компрометират България безвъзвратно вред нашите съюзници в НАТО и ЕС. Случващото е без прецедент. България не заслужава това! Крайно време е всички да се вземем в ръце и да не позволяваме тези далавераджии да подменят държавата. Всеки, който има малко достойнство и усещане за морал и справедливост в това управление, трябва веднага да се оттегли!", призова Младенов. 

Съвсем кратък е коментарът на бившия министър по усвояване на евросредствата Томислав Дончев, който постна на стената си "I can't believe it" (в превод – „Не мога да повярвам“)

Още по темата

"Назначаването на Пеевски начело на ДАНС е самоубийствено за правителството и мнозинството. Начело на ДАНС трябва да бъде професионалист, без икономически интереси и изявени политически пристрастия. Назначаването на Пеевски означава, че ДПС силно са натиснали да покажат кой всъщност кара влака“, е мнението на бившия съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров.

Друг бивш син депутат - Ваньо Шарков, допълва: "След вчерашните изнасилвания в НС, днес Станишев, след кратка бременност, роди Пеевски".

"Делян Пеевски шеф на ДАНС??? В държава, в която нямаме братя Карамазови, но имаме братя Галеви, това е напълно нормално...“, смята музикантът Венци Мицов, част от партия „Глас народен“ и допълва:

"Един от КБ се въздържал при гласуването за Пеевски...Сигурно ще бъде първият арестуван от ДАНС".

"Даа, ще трябва внос на революция, директно от Истанбул", коментира писателят Георги Господинов.

Политологът Димитър Аврамов допълва: "Нестандартен" избор за шеф на ДАНС, дори според Станишев. Премиерът Орешарски предложи човек, който обществото ни почти не познава (освен по слухове и разкази на трети лица), но пък вече го е демонизирало до крайност... "Новият ДАНС", вътре с ГДБОП, стартира с нулево доверие. Орешарски и Станишев не се развиват сполучливо, да знаете от мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още по темата: протестДелян Пеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
0
 
! Отговори
:Марин Станев преди 10 години
СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ПРИЗОВАВА: ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ!ДА СИ ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО: ПАК СА СЪЩИТЕ, И ПАК Е СЪЩОТО!!! И ОТНОВО ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС НА КОЛЯНО"!!!Философията ??? Да се запази на всяка цена системата!!!ДА СИ ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО: Действуващата партийно-олигархична политическа система на управление и нейното клониране е пагубна за българското общество, за българската държава, за българските граждани! ДА СИ ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО:
262
2
 
0
 
! Отговори
galena преди 10 години
koga instituciite 6te otidat na proverka v arestite da vidqt pri kakvi usloviq jiveqt s balhi i va6ki zadarjanite pod straja na bul, G.M.Dimitrov , mislq 4e protesta trqbva da se izmesti i tam, stroqt se ku4karnici po evropeiski standart a zadarjanite jiveqt kato ku4eta v mizeriq, horata tam gi darjat prekaleno dalgo vreme c cel unijenie, vseki ot nas ima nqkoi poznat koito e popadal tam, da gi podkrepim
261
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не трябва да позволим на хора от партия чийто електорат не знаят български да отговарят за нашата и на децата ни сигурност.Турците в Турция БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ.Крайно време е Българския народ да им покаже къде им е мястото на тези ***.
260
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Страхилимаш от мен 100 плюса
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кочо честименскиПо принцип съм против насилието, но сега май това е единствения начин!!!
258
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
въпрос накого ще пречи пеевски та има такива истерий на сигорноста или на работещи канали контрабанда и като си отговорите ще разберете на кой му е зле такъв избор та организира протести
257
2
 
2
 
! Отговори
Страхил преди 10 години
До АнонименНаистина не сме народ, който види малко зор и бяга...ще ходи да мие чинии в съседни държави... слуги сме ние, не сме народ! Вижте какви са *** и турците, единни са и затова прогресират! Мръсните *** и турци одавна не са малцинство, съвсем скоро тук няма да е България, тук ще е Турцигания...
256
1
 
6
 
! Отговори
Луд с мотика преди 10 години
Абе що седим бре? Те турците в Турция не си харесват управлението от приятелите на Доган, а ние в България трябва да го харесваме такова управление и то в собствената ни държава... Хората май пак ще излязат по улиците, ама тоя път съм убеден че няма да носят флагчета с българското знаме ами брадва в едната ръка и паве в другата... *** кирливите управляващи. Те тез съвсем взеха да се подиграват с народа бре... Ам сопа,а?
255
4
 
3
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Български народе, разбрахте ли,че сбъркахте като не гласувахте за Костов!
254
1
 
11
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Да махнем комунистите един път и за винаги над 70 години да нямат право да гласуват както и без основно образование.
253
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Van komunistite i rusofilite ot pravitelstvoto i parlamenta! Ot utre vcichki s bradvi i toiagi na ploshtada s jaltite paveta!
252
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Alooo,narode balgarski,turcite ni pokazvat kak se postiga demokracia i kak naroda se bori za progres.Progres vav vsichko. A tozi homo Stanishev prodaljava da ni manipulira s ruski nomera!Van Stanishev ot parlamenta!
251
0
 
16
 
! Отговори
Братя Българи, преди 10 години
Да спрем Свинезацията!
250
0
 
10
 
! Отговори
bg преди 10 години
na protest - tove e varhat.Slozete i Mitio Ochite da mu e zamestnik. Ebati zirka
249
1
 
34
 
! Отговори
кочо честименски преди 10 години
Утре 1000000 софиянци да си вземат тоятиге и пред Народното събрание! Носете йод и бинтове!
248
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луди ли сте, бе, или нас имате за луди. Не е ли това мамин свинчо дето го пратиха на двайсет години да управлява флота, после - царски зам. министър на 26. Талант, мамин. Ей, червени ***, току що си подписахте присъдата!
247
2
 
31
 
! Отговори
-Avitohol- преди 10 години
Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?- Не знам, ага.- Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш...
246
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо този народ не стане и не ги ИЗМЕТЕ тези наглеци. До сега такова правителство не е имало. ДПС и БСП -ВЪН от парламента. Тази страна стана *** И ТУРСКА. НА ВОИНА БЪЛГАРИ.
245
1
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До ИСКАМ АЛТЕРНАТИВААлтернатива има, имаше я и на изборите - ДСБ-ДБФ, дори Кунева- умерената олигархия, НФСП- умерените националисти, но народът е мързелив- не гласува и *** - гласува за ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКАДО КОГА ЩЕ СПИШ НАРОДЕ! УПРАВЛЯВА ТЕ И ТЕ КРАДЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУТРООЛИГАРХИЯ,А ТИ ТЪНЕШ В МИЗЕРИЯ!ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЛАСТТА! ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОЛИГАРХИЯТА! ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ И БУНТ!
244
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 10 години
ЗАПИТАЙТЕ СЕ ЗАЩО Е ИМАЛО ВОЕНЕН ПРЕВРАТ НА 9 ЮНИ 1923г !!!!!!!!