Всеки втори "за" протеста, всеки трети зове: Оставка!

Хората в селата не искат оставки и избори, отчитат от НЦИОМ
15 юли 2013 18:35,
144
Всеки втори "за" протеста, всеки трети зове: Оставка!
Снимка: Булфото

58 на сто от българите подкрепят протестите срещу кабинета "Орешарски", а 42% - не ги одобряват.

Това показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 3 и 10 юли сред 1000 души.

Социолозите регистрират по-висока подкрепа за протестите сред хората на възраст до 49 години, сред висшистите и сред тези с жизнен стандарт около и над средния.

67 на сто от столичаните подкрепят протестите срещу кабинета, както и 57 процента от жителите на областните центрове и 65 на сто от жителите на малките градове.

Всеки втори от жителите на селата обаче не ги подкрепя.

Сред онези, които не подкрепят протестите, се срещат най-често възрастни хора над 60 години, с основно и със средно образование и представители на етносите.

37 на сто искат правителството да подаде оставка веднага. 23 на сто също искат оставка на кабинета "Орешарски", като не настояват това да се случи незабавно.

"Вероятно тази позиция се аргументира с идеята "нека първо да се свърши най-неотложното", смятат от НЦИОМ.

Според 30% от анкетираните правителството не трябва да подава оставка.

Всеки втори смята, че за страната ще е по-добре, ако се проведат предсрочни парламентарни избори, а 35 процента – че е по-добре правителството да изкара мандата си докрай.

Едва 24 на сто от българите са удовлетворени от резултатите от парламентарния вот на 12 май, докато 62% посочват, че не са удовлетворени.

Доволни са 69% от избирателите на ДПС и 53 на сто от поддръжниците на БСП. 82% от симпатизантите на ГЕРБ никак не са доволни от резултатите от парламентарните избори.

Силно е неудовлетворението и сред избирателите на политическите формации, които останаха извън парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 103. Отиди първо питай баба ти за кого е и после прави такива генерални изводи. Провери колко *** има в БГ и после сметни колко процента са от населението - може да ти излязат сметките.
85
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 10 години
ЗАЩО ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА И ХОРАТА ОТ СЕЛАТА. ТОВА, ЧЕ ПО СЕЛАТА НЕ СЕ ПРОТЕСТИРА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЕ ПОДКРЕПЯТ ТОВА ПРЕСТЪПНОПРАВИТЕЛСТВО.СОЦИОЛОЗИТЕ МАЙ НИ ИМАТ НАС ЗА БЕЗГЛАСНИ БУКВИ И НИ СЛАГАТ ГЛАСА ТАМ КЪДЕТО ИМ Е УГОДНО. ВЪОБЩЕ НЕ ВЯРВАМ НА ТАКИВА ПРОУЧВАНИЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.
84
4
 
10
 
! Отговори
Натали преди 10 години
От София съм! И съм против протестите: те са мероприятия за неангажирани и хора без отговорности. Ако имаш две деца и работиш на две места за да им осигуриш прилично препитание няма да имаш време да пиеш кафенце всяка сутрин и биричка всяка вечер в центъра на София. Да не говорим, че повечето от протестиращите дори не си плащат пълния размер на данъците ако въобще работят и плащат такива! Протестите са дружна веселба за свободни хора! И то без резултат, за сметка на обикновения софиянец!
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е ,че всеки втори софиянец е "за" протеста, всеки трети зове: Оставка! а провинцията е за правителството
82
1
 
6
 
! Отговори
лъжа преди 10 години
До *** За твое сведение имам две висши и три езика, но съм за правителството, макар и с големи резерви. Колко ти плащат за да манипулираш?
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна лъжа е заглавието. Повечето хора, особено в провинцията, са против протестите. "артистите" на жълтите са инструмент в ръцете на другари като Ц. Бориславова и Прокопиев. Единият клан на олигархията се бори с другия, а вие си викайте и скачайте.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е поредният номер на олегархията,организираща тези ,пардон протестиращи.Цял месец им наблюдаваме номерата и театъра който разиграват.То не бе хвърляне на домати и камъни,пиене на кафе,рисунки ,игрички,плакати,дипломати и т.н.Сега какво следва-Американската армия ли да дойде или пакистанската най- добре.Не разбрахте ли че с ***,пък били те и френски ,власт не се сваля.
79
5
 
6
 
! Отговори
Пак лъжи преди 10 години
Тази агенция попита ли провинцията или само столичани са граждани на България? Всичко това е една нагажданица, нищо повече. Ясно е, че освен на протестиращите, пари се наливат и в гакива агенции.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
. Zaplatite na Uchiteli,Lekari,CHinovnizzi i Izobsto v ZARSTVO BALGARIA sa bili TRI PATI /3 PATI / PO-GOLEMI ot Tezi v Kralstvo Garzzia .. Pri Zar BORIS III ZARSTVO BALGARIA be na 4-5-6 Masto po STANDART I BLAGODENSTVIE zaedno s Belgiai Hollandia..1938-40g... ZARSTVO BALGARIA e bilo na PARVO MASTO v SVETA po IZNOS na ZARNO na PODANNIK izchisleno...Na PARVO MASTO v SVETA po IZNOS na TUTUN na PODANNIK i na PARVO MASTO po IZNOS na GROZDE v ABSOLUTNI kolichestva..Iznasa POVECHE GROZDE ot Franzia i ot vsaka druga strana v SVETA...
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В селата почти не остана население, там живеят много малко хора, предимно възрастни и неграмотни, така че мнението им нма такова значение за общата картина.
76
3
 
9
 
! Отговори
ух преди 10 години
Ами НЦИОМ да не блеят ами да вкарат в парламента резултатите от проучването. Да видим тъпата Мая и компания как ще реагират.
75
7
 
26
 
! Отговори
ташак преди 10 години
Става ясно че *** ги подкрепят бабички от селата, простички, и ***! С две думи, вяръщане към корените
74
8
 
29
 
! Отговори
ве преди 10 години
До НЕпротестиращЩо да хода в Германия ходи ти в Сибир умреляк червен,ще ви изметем тоя път *** мръсни за 20 години намалихте България с близо 2 милиона,нямате работа в управлението на тази държава повече ходете в Северна Корея
73
25
 
12
 
! Отговори
НЕпротестиращ преди 10 години
Каква държава ще си връщаш бе ***? Аман от лунатици! Само потвърждаваш че въобще не знаете какво искате. Като искаш заплата ходи в Германия. Ама там не минават нашенските номера. Не може народът да е ***, а политиците ни да са нещо. Те откъде ще се вземат. От сто километра си личи кой ви плаща. Явно не са "комунистите."
72
11
 
13
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
До йхгЗа по-високи заплати трябва национална стачка, а не протести пред Парламента!Ама бай Калпак, като е теглил кредитче, сега ще се пристисква за 450 лева и ще псува Ореха!А чорбаджиите си плакнат краката в Бяло море, пък вие скачайте! Хи-хи-хи!
71
25
 
10
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
Боко ви вдигна тока, Боко ви замрази пенсиите и заплатите, Боко ви сложи данък на депозитите, Боко ви зароби да работите до гроб, Боко ви го набучи с макарите барабар.*** ви намалиха тока, замразиха покачването на пенсионната възраст, хляба падна... Е, ако искате и бирата да стане по 20 ст, а свинското 2.60, няма да стане!P.S. Аре, шопландците да яхват магистрал'та и да се оплицикат в ***!
70
15
 
21
 
! Отговори
йхг преди 10 години
Само един неБългарин от котилото на червената партия може да пише против хората който излизат на протест,хората който искат да си върнат държавата хора които искат достоен живот не да ни казват че да работиш за 200 евро на месец е нормално,и да ни смятат за трета ръка хора в Европа,а на острова да предпочитат Пакистанци и Нигериици не се ли измете сега тази *** червена няма спасение за България призовавам всички да подкрепят протестите защото тези хора нямат намерение да работят за добро
69
7
 
21
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
До НЕпротестиращТочно тез дето работят и не искат да им се ограбва труда протестират. А серсемите готованковци си искат *** за да им подхвърлят кат на псетс по нещо и да си живуркат. Ама няма да стане.
68
6
 
11
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
До НЕпротестиращЕ кой ви е виновен че пак си натресохте ГЕРБ.Нали точно против тях протестирахте.Извода какъв е,че сте ***.
67
5
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
процентите са по различни, ама не са могли да ги доизкривят. На БСП им остана само втвърдения електорат дето не мисли и дето магарета да турят в листите, за магарета ще гласуват.