Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
20
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Не, питам сериозно...наистина ли някой оспорва това, че медийте в момента изпълняват поръчка? Ама наистина ли има такива които си мислят, че медийте отразяват протестите на 5000 човека нон-стоп, защото са много демократични, а не защото тези протести служат на ББ и ЦЦ?
163
0
 
13
 
! Отговори
ПРОТЕСТ преди 10 години
Цялата държава трябва да излезе да стачкува, защото така и така гладуват, поне да е публично
162
7
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До DjoА хората, които се запалиха и изгоряха през Февруари бяха ли политически организирани? ----------------- Само един изгоря и той най-вероятно беше "самозапален" от другарчетата си. Някакъв никому ненужен чегеварец, който на протеста ехидно се подиграваше зад гърба на една луда бабичка-поетеса. Тя се изказва в против ГЕРБ, а той и се лендзи зад гърба :))) Един *** по-малко, берекет версин.
161
5
 
4
 
! Отговори
Флоки преди 10 години
Румен 221 е платен дръскач
160
9
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Сугарев,Като си такъв "МАЧО", ЗАЩО НЕ СИ ДРАСНЕШ КЛЕЧКАТА...- ЩЕ ТЕ ОПЕЕМ И ЗАБРАВИМ, както ти забравяш 6 000 000 гладуващи българи (по данни от Е.С.)...- АМА НЕ ТИ СТИСКА..., ТО САМОЗАПАЛВАНЕТО НЕ КАТО ДА ПРАВИШ МАЙМУНДЖУЛУЦИ...- ПОКЛОН НА ИСТИНСКИЯ МЪЖ - САМОЗАПАЛИЛИЯТ СЕ ПЛАМЕН ОТ ВАРНА...!!!.
159
6
 
5
 
! Отговори
дo rumen221 преди 10 години
Не се прави на компетентен в области, които не разбираш.Протестиращите пред парламента не са там , за да бъдат обект на статиститически изледвание и социологически проучвания.Всички хора в тази държава съсипана са потенциални протестиращи. Няма нито един съгласен със случващото се. Аз съдя по коментари не обкръжението ми, нямам нужда от статистически данни...А вие, дъртите комунисти, само се чудите как да подцените случващото се и за ваше голямо удоволствие, повечето българи са заспали пу...
158
10
 
11
 
! Отговори
фалшива стачка преди 10 години
С фалшива гладна стачка, истинско правителство не се бута!
157
16
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,Медийте наистина са извратени...- За един ден загинаха Пет(5) деца и двама(2) миньори, а псевдомедийте ни занимават с един ***, И ДЕСЕТИНА ПЛАТЕНИ "ПРОТЕСТИРАЩИ".
156
5
 
9
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Сега децата му да не се отметнат.Няма такива.Глад му е майката.
155
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако чакате комунист да се впечатли от такъв тип стачка, гладни ще си умрете. Комуниста разбира само от разстрел и затвор. Още 5 месеца може да откара протеста в тази си форма.
154
11
 
11
 
! Отговори
тиквун преди 10 години
Най големите артисти ; СУГАРЕВ И БОКО , лика прилика, КОЙ ВЯРВА ,че гладувал 22 дни , досега да е пукнал от глад,
153
4
 
10
 
! Отговори
Ще станеш легенда преди 10 години
Давай, Едвин, краят му се вижда! Ще станеш легенда. Като Кърт Кобейн, например.
152
5
 
14
 
! Отговори
Гошко преди 10 години
Отворено писмо до мама, татко, леля Мими и госпожата:Настоявам да се отмени следобедният сън в детската градина и всеки месец да имам рожден ден. Декларирам, че до изпълнението на гореизложените искания няма да ям кюфтета, спанак, тиквички и зелен фасул, а докато не изселите Васко от съседния вход, няма да пия мляко. Освен това искам всяка вечер да дават "Хари Потър" по телевизията.Ваш Гошко
151
6
 
13
 
! Отговори
гладната стачка преди 10 години
Едвин, гледай да приключиш с гладната стачка преди 19 часа, за да те дават по новините на кабеларките!
150
4
 
8
 
! Отговори
БКП преди 10 години
Другари и другарки, предлагам с оглед на проамериканското и империалистично поведение на другаря Сугарев, да бъде обявен за враг на народната власт!Това е моето предложение и го имайте на предвид!
149
12
 
5
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Мри,седесарско псе!
148
5
 
6
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Просто в момента медийте са съучастници в един гнусен сценариий. Целта е това правителство да не бъде оставено да работи, целият гняв на Борисов и Цветанов бива прокарван чрез тази *** медийна кампания. Канал 1, Бтв и НоваТВ са дефакто слугуват на интересите и заповедите на ББ и Цветанов-истината.Нужна е добра доза критична визия и стабилна психика, за да не се подадем на тези игрички.
147
3
 
17
 
! Отговори
***** преди 10 години
Най -после една добра новина ! Аман от такива тунеядци дет си уредиха живота и тези на децата си с удно едничко гладуване !Да каже г-н гладуващия , през живота си (освен децата) , някаква друга работа свършил ли е ?
146
0
 
24
 
! Отговори
234 преди 10 години
Току-що БНР съобщи,че няма НИКАКВА опасност за живота Сугарев,който е в Александровска болница!! В същото време 27 часа продължава борбата за спасяването на миньорите - молете се за тях!
145
5
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПРИЯТЕЛИ,Е, като изгоним тези ще се върнат БУДА-лите все артисти от филма Ни чул ни видял!- Роско-офшорката, мери, реже и все късо му идва- Борисов е "вечно подведен"- Цветанов не знае кой (освен него) подслушва в МВР - Дянков не знаеше къде са парите- Лилянка не знаеше защо магистралата не се строи- Делянчо не знаеше какво става в енергетиката- Никой не знае кой е здравен министър- Цялата им партия не знае защо българите се самозапалватОще ли им вярвате?! - За бога братя, тези патологични лъжци ни гледат в очите, лъжат ни и са СИГУРНИ, че ще им се