Пострадал: Биеха наред!

"МВР знаеше, че протестът ще бъде окървавен"
Обновена: 24 юли 2013 10:49 | 24 юли 2013 09:30, Елка Василева
201
Пострадал: Биеха наред!
Снимка: Булфото

Вътрешният министър, полицията, жандармерията, журналисти – всички знаеха, че миналата вечер протестът ще бъде окървавен. Ако бъдат проследени телефоните им, ще стане ясно кой го е организирал, обяви пред bTV Виктор Димчев, който пострада по време на демонстрацията снощи пред парламента.

По думите му в района е имало удобно струпани павета, които само е трябвало да бъдат взети от земята и хвърлени. Продуцирането според него е дело на "политиците, които имат интерес да задържат управлението".

Димчев разказа, че полицаите са махали загражденията, след като са започвали да „бият наред”. Служител на реда, който бе заснет как удря камерата на bTV с каската си, заплашвал, че ще го „хване и разчекне”. Димчев допълни, че голяма част от полицаите са били много сдържани, дори е имало и сълзи в очите им.

Още по темата

Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък.

„Полицията беше перфектна, но до вчера. Имаше брутални провокации, брутална полицейска агресия. Видях хора, бити с полицейски палки, бутани с щитове, жени, влачени за косите. Ще бъдат пускани провокатори, ще провокират насилие, което ще се излива върху нас, обикновените протестиращи”, твърди той.

Георгиев все пак обяви „една голяма победа за протеста”, тъй като се е отложила във времето кражбата на един милиард лева.

„Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката”, допълни той.

Миналата вечер на протеста е пострадал и бившият управител на БДЖ Йордан Недев. Той коментира случващото се с въпрос: „Как може такава комунистическа демагогия да се лее от всички управляващи. Излизат и казват – посланиците обясниха, че всичко е било в предишните години, сега всичко е наред, няма полицейски насилие, има само лумпени”.

„Аз вярвам, че трябва да е по-скоро мирен този протест, но вярвам, че комунист без бой не дава власт”, допълни Недев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
3
 
! Отговори
Яна преди 10 години
До -Avitohol-Как пък реши,че ще са платени?Това,че медиите говорят глупости нищо не значи!
99
12
 
13
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
До Анонимен Тълпата се озлоби, след като полицята буквално валчише и дърпаше за косите седналите на площада хора, какви платени хулигани те гонят, един не беше с маска в сравнение със миналите протести....
98
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицаите да спрат да бият! Вместо това да ги оборудват с електрошокови палки. Няма да има кървища повече. Пък "мирните" протестиращи да стоят настрана от агресорите, които едва ли ще искат да им спре сърцето за някой лев. Да видим тогава кой ще се прави на ербап срещу полицаите и кой ще се разхожда по телевизиите!
97
6
 
7
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Da bi mirno sedyalo, ne bi chudo vidyalo.
96
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти па къде ги видя 30000 човека? В кръвта ви е да лъжета!!!300 човека правите луда цяла държава. плащат ви разбира се! Нормалните протестиращи не ходят с камъни и бутилки алкохол на протест, гамени, мръсни!
95
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютна лъжа!! Полицаите само ги изблъскваха! Защо никоя тв не показа как ги бият.?
94
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали се твърдеше,че протестите не били платени,нормален работещ човек никога няма да стои и да хвърля камани и бутилки до четири часа сутринта.Тези хора не са от работещото население, а са добре платени от някой.То се видя на кадрите какви бяха повечето хора,татоирани хулигани които бяха доволни от вандалските си прояви.
93
4
 
22
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Имат късмет че не приложиха закона за НСО върху демонстрантите, защото в този случай дори беше наложително да се приложи. Да им припомня че този закон го гласуваха техните депутати от ГЕРБ. В случая имаше заплаха за охранявани лица и не е лошо да си прочетат какви глупости са гласували преди месеци в парламента и по техния закон какво трябваше да се случи с демонстрантите.
92
14
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Четвъртък е денят Х , ако гласуват измененията на бюджета Парламента трябва да е обграден , СТИГА ТОЛКОВА . Просто трябва да видят , че така не може , НЕЗАБАВНА ОСТАВКА
91
15
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Четвъртък е денят Х , ако гласуват измененията на бюджета Парламента трябва да е обграден , СТИГА ТОЛКОВА . Просто трябва да видят , че така не може , НЕЗАБАВНА ОСТАВКА
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
94 и тебе ли те биха.хи хи хи.
89
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А те какво очакват да хвърлят бутилки и павета по полицаите а те да им се кланят ,*** платените протести,това не го очаквах.Много съм разочарован.
88
1
 
13
 
! Отговори
Dude преди 10 години
Малко им е на тези, които слушат някви русенци - мусенци, дето са дошли само за да провокират тука, щото мозъка им е по-малък от...
87
18
 
12
 
! Отговори
апел преди 10 години
повече от 100 000 софиянци гласуваха за г-н Костов, ако тези хора излязат на площада за няколко часа правителството ще падне
86
30
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На полето отивайте мръсни шопи.Стига сте протестирали.Февруари беше народно недоволство сега сте много малко.Хайде на моретооо ха ха.
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко му е било .....
84
27
 
23
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Абстрахирайте се от червените коментари тук. Това е машината за манипулация, тези хора са на заплата. Абсолютни глупости пише. Чакаме ви отново всяка вечер! Който е ходил ни е виждал. На протеста са най-интелигентните млади хора, професионалисти с образование и широк мироглед.
83
11
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 10 години
И как от толкова журналистическа *** там няма една камера или една снимка на удрящ полицай, бееееее..... Всичко "очевидци" цитира.....
82
19
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Командването на протеста е по-добро от това на полицията Браво на Ц.Ц. и шпиц-командата на Румен Николов Пашата!- "Мирно протестиращите" софийски "интелигенти" сами си разкъсват дрехите един-други и хвърлха красиви камъни по себеподобните и полицаите... - Буда изрева Избори веднага и Буда-лите изпаднаха в хистерия и искат власт, ВЛАСТ ВЕДНАГА и на всяка цена и няма да се срът пред някаква си кръв или трупове!- В борбата си за власт, ако трябва, труп върху трупа ще редят!Гарантирано от ГЕРБ!.
81
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве никой не са били ве , а трябвaше ...