Пострадал: Биеха наред!

"МВР знаеше, че протестът ще бъде окървавен"
Обновена: 24 юли 2013 10:49 | 24 юли 2013 09:30, Елка Василева
201
Пострадал: Биеха наред!
Снимка: Булфото

Вътрешният министър, полицията, жандармерията, журналисти – всички знаеха, че миналата вечер протестът ще бъде окървавен. Ако бъдат проследени телефоните им, ще стане ясно кой го е организирал, обяви пред bTV Виктор Димчев, който пострада по време на демонстрацията снощи пред парламента.

По думите му в района е имало удобно струпани павета, които само е трябвало да бъдат взети от земята и хвърлени. Продуцирането според него е дело на "политиците, които имат интерес да задържат управлението".

Димчев разказа, че полицаите са махали загражденията, след като са започвали да „бият наред”. Служител на реда, който бе заснет как удря камерата на bTV с каската си, заплашвал, че ще го „хване и разчекне”. Димчев допълни, че голяма част от полицаите са били много сдържани, дори е имало и сълзи в очите им.

Още по темата

Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък.

„Полицията беше перфектна, но до вчера. Имаше брутални провокации, брутална полицейска агресия. Видях хора, бити с полицейски палки, бутани с щитове, жени, влачени за косите. Ще бъдат пускани провокатори, ще провокират насилие, което ще се излива върху нас, обикновените протестиращи”, твърди той.

Георгиев все пак обяви „една голяма победа за протеста”, тъй като се е отложила във времето кражбата на един милиард лева.

„Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката”, допълни той.

Миналата вечер на протеста е пострадал и бившият управител на БДЖ Йордан Недев. Той коментира случващото се с въпрос: „Как може такава комунистическа демагогия да се лее от всички управляващи. Излизат и казват – посланиците обясниха, че всичко е било в предишните години, сега всичко е наред, няма полицейски насилие, има само лумпени”.

„Аз вярвам, че трябва да е по-скоро мирен този протест, но вярвам, че комунист без бой не дава власт”, допълни Недев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
15
 
26
 
! Отговори
протестиращ лумпен преди 10 години
До rumen221БСП и ДПС направиха кабинет подкрепян от 1 300 000 ***,зомбирани пенсионери и чинно водени за носа бългаски турци,кабинет защитаващ интересите на шепа олигарси-това ли наричаш ДЕМОКРАЦИЯ?????
139
22
 
18
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 10 години
До авторите на заглавието : Аз пък не видях нито една палка в ръката на полицай ! ФАКТ ! Напротив , протестиращите и вероятно платените провокатори мятаха камъни и предмети и се врязваха агресивно в редиците на полицията . Търсеха умишлено физич. контакт. Останалите протестиращи бяха използвани за фон и насъсквани за масовката. Жалко , че не го разбраха. Ако със злоба дърпаш за ризата полицай , какво очакваш , да ти се извинява ли ??? Журналята , особено от Канал3 бяха основните провокатори !
138
7
 
15
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Моите уважения,но това трябваше да стане преди 40 дена.Ако т.н. протестиращи бяха оритани още първия ден сега вече да бяхме опандизили вандалите.Вместо демонстрантите да искат 2000 заплата,което си е резонно те тръгнали да замерят с камъни и оставки да искат и после какво пак тиквата ли да ама не.Всеки приватизатор е за съд според мен аз така ги виждам работите.Грабежът свърши господа.
137
3
 
18
 
! Отговори
жандармерията е N1 преди 10 години
ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА ЖИЕМ ДОБРЕ - ЗАТОВА ВМЕСТО ДА ВИКАТЕ ОСТАВКА - ПРОСТО ГИ НАКААЙТЕ ДА ПРИЕМАТ ЖИЗНЕНОВАЖНИТЕ ЗАКОНИ. КАКВА Е ТАЗИ ПРОСТОТИЯ - ОСТАВКА,ОСТАВКА. ЗАЩО? натиска да е за приемане на закона за избори, за намаляване бр.на депутатите, за увеличаване на МРЗ, да се махнат *** и турците от власта, да има задължителни избори, да не може да има 2 мандата депутати, да има спирачки за вноса на стоки извън ЕС, да се борят ЕС да субсидира страната - както Румънци, Гърци и Кипърци , ей ама...
136
9
 
13
 
! Отговори
умник преди 10 години
До жандармерията е N1Малоумнико, утре и теб ще ошамарят ей тъй за адет. Всички виждаме колко са ошашавени и неграмотни ченгетата ни. Не могат 240 *** *** да опазят. Замалко да предизвикат нещо още по лошо с тъпия си автобус. Как може да вкараш 100 квадрата джам срещу хора с кймъни в ръцете.
135
14
 
16
 
! Отговори
жжж преди 10 години
полицията няма да ви гали когато хвърляте камъни и проявявате агресия. всички незаконни неша т/а да се наказват, най-строго. иначе няма оправия. искаме да живеем цивилизовано, в подредена държава, а не спазваме обшествения ред и законите в страната.
134
11
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Неуважаеми Хелзитгски сребролюбци,След избори, организирани и проведени от ГЕРБ, правителство направиха БСП И ДПС...- Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ...!ГЕРБ не можаха да управляват и трябва да си го признаят, като поемат скромната си роля на ОПОЗИЦИЯ...!!!- Това е ДЕМОКРАЦИЯ...!!- Когато една партия не признава Конституционно избрано правителство и предизвиква гласоподавателите си за бунтове...- ТОВА Е ТЕРОР...!!!.
133
18
 
7
 
! Отговори
не ви разбирам преди 10 години
Вие сте пияни и дрогирани от тежестта на живота, който влачите след вас. Как е с 500 лв заплата - добре ли е? Или едвам стигат за интернет? Какво изобщо си мислите, че водите някакъв нормален живот - базиран на междучовешките отношения или чакате да дойде датата за заплата? Ние знаем какво искаме много добре при това! И аз махах плочки снощи, и не ми пука - дори съм гордм изкъртил пет петдесет годишни тротоарни плочки - тъкмо ще ги пренаредят че да не се спъвaте! ДА ТЕ БИЕХА НАРЕД
132
11
 
11
 
! Отговори
Dmitrij Staniwev преди 10 години
Хей синко, мили ми Станишко, какви ги вършиш бе синко?? Абе *** главо не разбра ли че НАРОДЪТ не ни иска нас *** бре...И съюз с онзи ненормален фашизоид си тръгнал да праиш...Нямаш ли грам мозъчец в таз твоя корава тиквица бе синко....И кат малък се такъв беше-твурдоглав, упорит...Сине зле ще свършиш...Аз концлагерте създадох в Белене, Куциян, Скравена, ама ти какви ги вършиш бре??
131
14
 
12
 
! Отговори
жандармерията е N1 преди 10 години
Г-да полицаи - целете дрогите в главата тази вечер бек им дойде акъла и да спрат безмислените протести на шепа наркомани, с които занимават цялата страна. Нима някой си мисли че, БСП ще подаде оставка ? ХА ХА ХА ИДИОТИИИИИИ!!! Та в края на седмицата сме на БУЗЛУДЖА - да идем там като паднали ? НЕ - ние даваме решенията - запалти , пенсии, социални придобивки, детски. Всикчо да расте нагоре, при окрадения от ГЕРБ бюджет. ПОЛИЦИЯТА ДА НЕ СЕ ЦЕРЕМОНИ С ТЕЗИ ДРОГИ И ПРОАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ
130
7
 
17
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Е, вие какво очаквахте? Първо да питат, и после да бият, ли? Не мога да ви разбера аз вас... Или сигурно трябваше да раздават енергийни напитки?
129
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то хубаво трябва да ги набият тия безделници и наркомани ама аз не виждам такова нещо само се бутат като овци
128
3
 
14
 
! Отговори
hands преди 10 години
Да не сте очаквали друго?На полицаите това им е работата-да пазят властта.Такава е била заповедта:Да се изведат хората от парламента!Не одобрявам насилието,но нали трябва да си свършат работата,нищо,че Йовчев се прави на ощипан.И все пак това е протест-не е балетен спектакъл.Все някой ще пострада.
127
2
 
8
 
! Отговори
Сахо преди 10 години
Точке, точкееее, точке, дали е за коз или не, ти няма как да знаеш, важното е че се боря за нещо.. а ти? Или на теб ти е добре така?
126
7
 
3
 
! Отговори
Точка преди 10 години
Може и да поливам домати, но ти *** като куха лейка и се бориш за един коз - за нищо друго
125
0
 
8
 
! Отговори
две точки преди 10 години
май са ти дали 40 лв да пишеш тука
124
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
shte biqt mnogo qsno !!! kato razbivate i kyrtite!!!
123
7
 
10
 
! Отговори
Сахо преди 10 години
точке,на мен никой не може да ми купи убежденията. Не би трябвало някой да може и твоите. Ти не си на площада, защото имаш домати за поливане. Аз съм на площата защото се боря за нещо, в което вярвам. Усещаш ли разликата..
122
6
 
11
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Това бой ли е или другарски шамарчета. Включете руската телевизия и вижте какво се случва с тези, които нарушават обществения ред. Вие можете ли да си представите да изкъртят паветата на червения площад в Москва и плочите от тротуарите за да правят барикади, боже упази, ще има трупове на купове. То каквато държавата, такава и полицията - слаба държава - слаба полиция, за армията въобще нямам коментар, то ние имаме ли армия, нещо не се говори за нея напоследък.
121
14
 
12
 
! Отговори
точка преди 10 години
Май *** сте вие. Колко пари ви дадоха да идете на площада - на мен ми даваха 40лв, но аз не отидох щото там е пълно с наркомани гадни.