Пострадал: Биеха наред!

"МВР знаеше, че протестът ще бъде окървавен"
Обновена: 24 юли 2013 10:49 | 24 юли 2013 09:30, Елка Василева
201
Пострадал: Биеха наред!
Снимка: Булфото

Вътрешният министър, полицията, жандармерията, журналисти – всички знаеха, че миналата вечер протестът ще бъде окървавен. Ако бъдат проследени телефоните им, ще стане ясно кой го е организирал, обяви пред bTV Виктор Димчев, който пострада по време на демонстрацията снощи пред парламента.

По думите му в района е имало удобно струпани павета, които само е трябвало да бъдат взети от земята и хвърлени. Продуцирането според него е дело на "политиците, които имат интерес да задържат управлението".

Димчев разказа, че полицаите са махали загражденията, след като са започвали да „бият наред”. Служител на реда, който бе заснет как удря камерата на bTV с каската си, заплашвал, че ще го „хване и разчекне”. Димчев допълни, че голяма част от полицаите са били много сдържани, дори е имало и сълзи в очите им.

Още по темата

Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък.

„Полицията беше перфектна, но до вчера. Имаше брутални провокации, брутална полицейска агресия. Видях хора, бити с полицейски палки, бутани с щитове, жени, влачени за косите. Ще бъдат пускани провокатори, ще провокират насилие, което ще се излива върху нас, обикновените протестиращи”, твърди той.

Георгиев все пак обяви „една голяма победа за протеста”, тъй като се е отложила във времето кражбата на един милиард лева.

„Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката”, допълни той.

Миналата вечер на протеста е пострадал и бившият управител на БДЖ Йордан Недев. Той коментира случващото се с въпрос: „Как може такава комунистическа демагогия да се лее от всички управляващи. Излизат и казват – посланиците обясниха, че всичко е било в предишните години, сега всичко е наред, няма полицейски насилие, има само лумпени”.

„Аз вярвам, че трябва да е по-скоро мирен този протест, но вярвам, че комунист без бой не дава власт”, допълни Недев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
6
 
11
 
! Отговори
жандармерията е N1 преди 10 години
До Анонименкак без повод бе алкажа? Мен защо не ме биха да го туря на *** в устата ? Какъв го държиш там , какво искате - за какво стачкувате? Вдигат ПЕНСИИ, МИН.РАБ. ЗАПЛАТА, ДЕТСКИ - КАКВО ИСКАТЕ И ЗА КАКВО СТАЧКУВАТЕ БЕ *** ?!?!?!
119
6
 
11
 
! Отговори
Kocho преди 10 години
До жена, работещаКакво се оплаквате ,ти чий го търси там -на Бате ли?Толкова сте прости ,че нямам думи:))Използват ви като марионетки точно тези същите олигарси дето до вчера управляваха държавата.Сега като им спират кранчето и рипнаха та ви изкараха на улицата.Като овце сте ,нито знаете ,нито можете !Полицаите са ни повече от толерантни!Ако бяхте в някоя друга от много демократичните държави нямаше да има 3-4 набити ,а щяха да са извадили маркучите и да ви изметат-2/3 пияни и надрусани!
118
10
 
10
 
! Отговори
НАРОДА преди 10 години
Хора не ги четете тия глупости, писани са от едно IP, ей това са истинските провокатори тука, какво ми защитавате полицията , преби собствения си народ без повод, биеха жени без пощада, който е бил там и е гледал телевизията видя, долни ***, един ден вашите колеги така ще бият децата ви бе нещастници
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЦъроКой ви плаща да ги дрънкате тия глупости бе , ***
116
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До жандармерията е N1Да го туря на ***, балък! Изпопребиха хората без повод, как гледаш децата си в очите или си някой червен недорасляк, гнус ме е от вас, един ден ще ви се стъжни на всичките!
115
7
 
14
 
! Отговори
СТ.СТ. преди 10 години
НА ТОВА АКО СЕ КАЗВА БИЕНЕ ТЕЗИ МОМЧЕТА /пияни и дрогирани/ СЕ НАТИСКАХА НА ПОЛИЦАИТЕ ЧЕ КАК ДА НЕ ГО ФРАСНЕШ - СРАМУВАМ СЕ ОТ ТАКИВА ПРОТЕСТИРАЩИ БЪЛГАРИ - ОТВОРИХА РАБОТА НА БТВ И БНТ ЧЕ И НОВА СЕГА ЦЯЛ ДЕН БТВ ЩЕ ДАВА КОЕТО СА ИМ ИЗПРАТИЛИ НО ЗАЩО НЕ ДАДАХА КОЛКО СА ПИЯНИ И ДРОГИРАНЕ МНОГО ДОБРЕ ВИДЯХА
114
17
 
20
 
! Отговори
жандармерията е N1 преди 10 години
Малко ви е ! браво на полицията ! Като не искаш да те бият разпоредбите на полицията се изпълняват. Да бе отишъл на опера.
113
13
 
15
 
! Отговори
точка преди 10 години
Да бият бе, за софиянци работа няма ли работа, та са тръгнали като стадо овци. Абе наркоманска работа.
112
10
 
18
 
! Отговори
Бай Григор преди 10 години
Че това бой ли е ? Вие бой не сте виждали , я си припомнете Тексим , тук само се мъчат да ви избутат... пък кървищата са предизвикани от провокатори платени от Б.Б. и ГЕРБ....
111
10
 
16
 
! Отговори
epa преди 10 години
Да ви бият бе. Чий го крепите там. Писна ми от вас некадърници такива.
110
15
 
12
 
! Отговори
жена, работеща преди 10 години
много ви е ясно всички, да бяхте там. АЗ БЯХ ТАМ до 12 часа и днес съм на работа. жандармерията започна сблъсъка и блъскаше брутално. после почнаха да летят камъните. хората пред автобуса вдигаха ръце и сядаха на земята. кажете ми къде дават парите, че явно много имам да вземам.ЗА ПЛОЧКИТЕ ОТ ТРОТОАРА - всеки ден минавам по този тротоар, като водя детето на детска градина. плочките са разклатени, разкъртени, направо като свободно поставени. никой нямаше чукове и кирки да кърти здрави плочки!!
109
6
 
8
 
! Отговори
Сахо преди 10 години
На всички, които питат "Вие видяхте ли да удрят някой?" - ето видео от BTV - камерата не лъжи vid.btv.bg/vod/2013/07/24/c7d7f782e5_61157306.mp4 (загледайте специално 3:20)
108
14
 
15
 
! Отговори
докога преди 10 години
ЯК БОЙ НА ТЕЗИ ***!ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИТЕ?КАК ЩЕ ПОСЯГАТ НА ПОЛИЦАИ?БОЙ,ЯКИ ГЛОБИ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД!
107
10
 
15
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
"Пострадал: Биеха наред!"Е този интелектуалец какво си мисли, че ще прескачат ли? :)
106
7
 
21
 
! Отговори
Църо преди 10 години
Целото меле нощеска се излъчи пряко в ефир, камерите на 4 ефирни телевизии излъчваха директно на зуум какво се случва! Немаше един полицай с палка, не се видя една вдигната полицейска ръка! Опитваха се само да бутат със щитовете, а шепа екзалтирани ***-революционери се блъскаха като замаяни върху полицейската стена! Това се видя, който има очи знае какво стана!
105
3
 
12
 
! Отговори
преди 10 години
Само купените от Бойко, по програма забележете "Биоразнообразие", водни оръдия за борба с безредиците могат да неутрализират провокаторите, пък и казани няма да могат да палят, а и групова баня и конкурс за мокра фланелка няма да им дойде зле
104
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако биеха наред автобуса щеше да излезе за три минути.Повярвайте ми
103
7
 
22
 
! Отговори
преди 10 години
"Пострадал: Биеха наред!"хаха, а какво очаква избирателно ли да бият, или като ги замерят с камъни, те да мислят че дъжд ги вали и нищо да не правятКато си отишъл с камък, трябва да ти е ясно, че и бой може да ядеш
102
3
 
8
 
! Отговори
Do 102 преди 10 години
I sega da glasiuvat 100 000 za Kostov pak nyama da vleze v parlamenta, nyama da mine granicata. Taka, che malko ste, slabi ste!
101
10
 
18
 
! Отговори
КОЛКО БЯХА ТЕ? преди 10 години
Ами какво да ви правят като сте препречили пътя с телата си?! Защо седите на земята, къртите плочки /обществена собсвненот/ строите барикади и хвърляте камъни, чупите стъкла на автобуси?! Това не се ли нарича ВАНАДАЛЩИНА а не протест? И колко бяхте? 2-3-- 10 000 човека? На фона на 2000 000 София/ДОРИ НЕ бЪЛГАРИЯ/, не сте НАРОДА!