Гимназистите във Варна пият поне 3 пъти на седмица

Бирата върви с марихуана, твърдият алкохол - с амфетамини
Обновена: 30 сеп 2013 09:36 | 27 сеп 2013 21:06, Камелия Цветанова
51
Гимназистите във Варна пият поне 3 пъти на седмица
Снимка: Булфото, архив

Половината гимназисти във Варна пият алкохол поне 2-3 пъти в седмицата, съобщи днес Диян Димитров от Центъра за социални изследвания в Икономическия университет в града, който представи резултатите от изследване на употребата на наркотици и алкохол сред учениците от 8 до 12 клас.

Най-честото обяснение на младежите е, че пият заради самото пиене, посочи Димитров. По думите му такъв отговор са дали близо 70 на сто от анкетираните.

Резултатите от проучването показват, че към алкохола не посягат само 6-7 процента от учениците, съобщи БТА. При останалите всяко събиране е съпроводено с пиене и напиване.

Димитров каза още, че в много случаи бирата се "комбинира" с марихуана, а твърдият алкохол - с амфетамини.

От отговорите на учениците става ясно, че нямат никакъв проблем да си купуват пиене, макар че нямат 18 години, посочи социологът. Той каза още, че младежите са уверени, че са наясно до какви последици води злоупотребата с алкохол, макар че не могат да отговарят на въпросите кои системи в организма се увреждат и какво е лечението.

Проучването показва, че само една трета от родителите контактуват с децата си, каза още социологът. Според него това също е причина младежите да посягат към дрогата и алкохола.

Димитров посочи още, че причина за масовото пиене при гимназистите е и обществената търпимост към концентратните напитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Perko преди 10 години
Да си пият. Ако ще и всеки ден. Аз като бях ученик си пиех, нищо че беше преди 30 год. ама и си учех. Но да не се друсат !!!
36
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 10 години
До Анонименi kato piesh po 3 pyti na den golqm li si ?
35
0
 
1
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
много важно кой го е грижа за БГ ахахааххахаххаахахах
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонимен 34 това "село" е много по-далече от София,защото няма нищо общо с онази софиянска ***,от която половината са от "провинцията" и са отишли с голямото си самочувствие,а да не говорим за *** и селските трапове по улиците! ;)
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 10 години
Аз имам въпрос: Защо са сложили снимка на ученици от Математическа гимназия? Не смятате ли, че така ги засрамвате? Съгласна съм с 32 коментар на Анонимен, че родителите им трябва да заведът дело. А инъче нека пият, но да не се напиват. Ако не поживеят сега, кога? Като станат на 30 и трябва да дават пример на децата си.. Айде моля ви се не се правете, че и вие не сте имали такава част от тинейджърските си години.
32
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинете, къде беше Варна?Това някакво село до София ли беше?
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, на седмица, аз пия по 3 пъти на ден.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си пият. Така се контролира по лесно масата. Също като *** който си е позволил да сложи снимката на тези деца без тяхното разрешение. Ако съм на родителите ще го съдя поне за 100 бона. Кой му е дал право да слага снимка на децата и да уронва техния авторитет публично? Това си е за затвор. Родителите веднага да заведът дело и да сезират закрила на детето. Аман от ***.
29
2
 
5
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Абе Гурбетчия за тебе няма ли Турски саитове бе ко дириш тука Аи сиктир
28
9
 
2
 
! Отговори
ss преди 10 години
До Атакистbe po golemi ot bilgarite nqma ve 6matrok.zatova ne va 6tat o6te v 6engen.prosto pleme
27
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До ...О какво щястие е, да пиша простотии навсякъде, ох!
26
1
 
4
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ 24Ти требе да си некой турчин идващ от миналото с некаква непозната техника. Или учиш от сериялите по телевизора. Що пияни турци има, ехееее.
25
5
 
8
 
! Отговори
Манталитет преди 10 години
Абе стигаха за това, но сега пък имаш избор! Тая седмица ще си купя салам другата сирене! Недей да се изказваш млади момко неподготвен! На нас българите ни куца балансът в нещата ! Крайностите в изказванията никога не носят положителна насока! Има си + има си и минус! Системата беше гнила но сигурна! А бай Тошо си беше държавник въпреки конунизма! Не го оставиха да тръгнем по пътя на Китай, за това не му стигнахна силите ! А сега бързаме да се продаваме за без пари на всеки, който си поиска!
24
12
 
7
 
! Отговори
... преди 10 години
Големи байтошовци сте тука бе..А дано ви се върне пак онова време да си имате сигурната работа и нищожните пари,които ти стигат,само и единствено защото няма какво да си купиш освен хляб,сирене и салам!Много ви е къса паметта..Ако е онова време ще си мечтаете да имате компютри и да пишете глупости навсякъде!
23
3
 
7
 
! Отговори
Манталитет преди 10 години
Ето доказателство, че годините са лоши!!!
22
0
 
20
 
! Отговори
Манталитет преди 10 години
Кви 3 пъти!Ние преди 20 години пиехме по 8!
21
11
 
24
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ЛЕКА НОЩ ,СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА ПАК ЩЕ ВЛЯЗА В САЙТА ДА ВИ ВИДЯ КВО ПРАВИТЕ .И УМНАТА ,НЕ СЯДАЙТЕ ВСЯКА ВЕЧЕР НА ТРАПЕЗАТА С ЧАША РАКИЯ ,НЕЗАВИСИМО ЧЕ ПИЕТЕ МАЛКО И РАЗУМНО ! ТАКА ПРАВИТЕ ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА ДЕЦАТА СИ И СЛЕД ВРЕМЕ ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА ГО ПРИЕМАТ ЗА НЕЩО НОРМАЛНО ! АКО ИСКАТЕ ДА ВЪЗПИТАТЕ ЕДНО ПРОСПЕРИРАЩО ПОКОЛЕНИЕ ,СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ЧАШКАТА ,ПОЛЗВАЙТЕ Я САМО ПО ПРАЗНИЦИ !
20
0
 
2
 
! Отговори
до гурбетчията. преди 10 години
Аз ще си залющя кожата ако го видя на улицата
19
2
 
8
 
! Отговори
Готина ученичка преди 10 години
Турчина, който се представя за гурбетчия не е мюсюлманин при положение, че "лющи" ракийка от време на време.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯИзглежда си прав по отношение на българите, за съжаление.