Агенцията по бежанците страда от липса на персонал

Структурата се оплака, че е неглижирана
1 окт 2013 22:47,
6
Агенцията по бежанците страда от липса на персонал
Снимка: архив Булфото

Остър недостиг на служители има в Държавната агенция за бежанците, съобщават оттам. Наличният състав на агенцията работи на удължен работен ден, както и в почивните дни.

По разпореждане на Националния оперативен щаб в ДАБ от днес ще бъдат командировани служители от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и други ведомства.

Изготвено е и представено предложение от агенцията за увеличаване на щата с длъжности, които пряко касаят регистрация, настаняване и провеждане на процедура по предоставяне на закрила.

От ДАБ са имали разговори с Европейската комисия и Европейската служба за подкрепа в областта на убежището, с които е дискутиран засиления миграционен поток към България и вероятната помощ, която биха оказали институциите. Предстоят разговори на високо равнище с ръководителя на мисията на Върховния комисариат за бежанците към ООН за Европа.

Основен проблем остава недостигът на настанителен капацитет, чиято естествена последица е занижаване на хигиенно-битовите условия на съществуващите центрове и необходимостта да се използват необитаеми сгради, чието предназначение не е за жилищно настаняване, посочват от агенцията и припомнят, че към 27 септември общият брой на търсещите закрила у нас е 4798.

Със засиления интерес на общество и медии към сирийските граждани предвид ситуацията в Сирия, търсещите закрила от други националности считат собственото си положение неглижирано, което нееднократно е довеждало до ескалация на напрежението, допълват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да наемат безработни да обслужват ***.Така няма да има безработни и всички ще са доволни.Да им построят жилища и да им дадат земята ни.Ето това е целта-заробване на държавата.Нека да ги внасят още то и без това всичко е китайско и турско.Не ги е срам.Позор за БЪЛГАРИЯ и с "брюкселските бабички".
5
0
 
1
 
! Отговори
aman ot chinovnici преди 10 години
mi razpusnete q....nqma agenciq ,nqma problem.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остър недостиг на служители...при тази безработица....има остър недостиг на адекватно управелние и мерки според мен. Статистиката показва, че за официално обявени длъжности в държ. амдинистрация кандидатстват между 100 и 300 човека, за учителско място в София бяха кандидатствали 100 човека..айде стига.Моя приятелка ходи кандидатства в Агенцията преди няколко месеца, бяха 70 човека на теста.Като усещате недостиг, обявете места, безработни бол, желаещи за работа бол, хора с езици бол.
3
0
 
3
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Do Аз съмAbsolutno tochno !Правителството на България трябва да изпълнява задължението си да работи в интерес на Българският народ и Държава .Iskam da dobavia che dneshnite greshki shte gi plashtat decata i vnucite na ciala Balgaria vkluchitelno i tezi na dneshnite ministri.
2
1
 
9
 
! Отговори
Аз съм-продължение преди 10 години
то това възстание отдавна да беше приключено и никакви Сирийци нямаше да минават Българската държавна граница . И ако съм прав с моите изводи , то тогава издръжката на тези бежанци би трябвало да бъде приета изцяло и напълно от причинителя и поддържник на конфликта , и именно USA . Следващият въпрос тогава е . Защо Българското Правителство и Народно Cъбрание не са поставили това искане към Правителството на USA ? Целуване на *** няма да доведе до нищо положително , Правителството на България трябва да започне да изпълнява задължението си да работи в интерес на Българският народ и Държава .
1
1
 
11
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
Тези 5100 Сирийски бежанци които в момента се намират на територията на България , и са на пълна държавна издръжка , струват на много-страдалният Български народ 66,000,000 лева гoдишнo . Това са пари извадени от гладните усти на Българските пенсионери , Българските деца и Българските бедни хорица . Как се получи така че най-бедният народ в Европа издържа новите пришълци ? Защо Българската нация трябва да плаща за Имперските амбиции и интереси на най-могъщата страна в света ( USA ) ? Ако USA не поддържаше с въоръжение възстанниците и мразещите всичко човешко терористи от мрежата на АL Quaeda ,