#ДАНСwithme 137 пак подкрепи студентите

Протестът затвори кръстовището на Ректората
Обновена: 28 окт 2013 23:09 | 28 окт 2013 19:51,
642

Снимка: Булфото

Граждани се събраха на поредния протест с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. #ДАНСwithme 137 отново започна на площад „Независимост”. Там хората блокираха движението. След това те тръгнаха към Софийския университет.

Около 19.00 часа, по данни на МВР, протестиращите пред Народното събрание са били около 500 души.

Протестиращите традиционно бяха много шумни, като биеха барабани, свиреха със свирки и вувузели. Част от тях носеха български знамена. Част от тях носят и плакати, които гласят: „Народе събуди се, окраден, измамен, измъчван докрай, от БСП, ДПС и Атака”, „Вашите бездействия = на смърт”, „Народе???? Търси водачи, не лапачи” и „Падението: Иноваторите и иновациите”. В района има засилено полицейско присъствие. Протестиращите скандират „оставка”.

Полицейското присъствие е засилено. В един момент протестът, които подкрепя студентите, които са окупирали СУ „Свети Климент Охридски” и  #ДАНСwithme се сляха. Протестиращите отново затвориха кръстовище на Ректората.

Протестиращите преминаха и през сградата на НАТФИЗ, а след това се отправиха към Народното събрание. Там хората насядаха по земята и продължиха да скандират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
Безработен преди 10 години
До OleПич, сега аз съм без работа, не мисля че има положителна промяна, просто сега някой друг страда и , май, стават все повече...
106
4
 
1
 
! Отговори
Хапливото куче преди 10 години
Народе събуди се, окраден, измамен, измъчван докрай, от БСП, ДПС и Атака- пропуснати са най крадливите партии, били начело на държавата НДСВ, ГЕРБ и в това число и СДС.
105
14
 
7
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ СТУДЕНТИ ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ УНИВЕРСИТЕТА,ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СТУДЕНТИ,А ПРОТЕСТИРАЩИ И НЕКА ДА ПРОТЕСТИРАТ НА УЛИЦАТА И ПЛОЩАДА.ТОВА Е ГРОЗНА СЦЕНА ЗА БЪЛГАРИЯ И НЯМА КРАЙ.ПРОСТО НИ ОМРЪЗНА ДА ГЛЕДАМЕ СЕИРИ И ЦИРКОВЕ,ОТ ТЯХ НЯМА ПОЛЗА.ТЕЗИ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ ЗА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ,ТЕ ГЛЕДАТ КАК ДА ГО ОГРАБВАТ.ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАХА КОГАТО БОЙКО БЕ НА ВЛАСТ,ДА НЕ БИ ТОГАВА ДА БЯХМЕ МНОГО ДОБРЕ,ФАКТ Е ЧЕ ТОЙ АБДИКИРА ОТ ВЛАСТТА,А СЕГА РЕВЕТЕ ЗА НЕГО.ТОВА ПЪЛЕН СРАМ.
104
6
 
15
 
! Отговори
% преди 10 години
Народе събуди се, окраден, измамен, измъчван докрай, от БСП, ДПС и Атака, ...........Алоууууу, спонтанните.........Ам герб, костофф, кунева, софиянски и т.н. ???
103
12
 
12
 
! Отговори
Яне Янев преди 10 години
Какви са тея студенти тея с на по 40 години ?!
102
10
 
13
 
! Отговори
@ преди 10 години
Събирам 50 човека за окупация на летище София!Всички да носят плакати ""Кой освободи Гълабин Боевски" и "Оставка на шефа на Гугъл"Никой нама да лети никъде докато исканията ни не бъдат изпълнени!Ни сме народа!!!
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
varg МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ.
100
11
 
1
 
! Отговори
До Майна преди 10 години
ох Майна кога това бе пиле? И аз съм майна, днес че имаше платени от Бареков хора, които да викат имаше ама чак 5000. "Намали малко рибата, да не ги избия всичките"
99
13
 
2
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Дреме ми за управляващи и протестиращи!Мойта цел е да ги накарам да се изтребят взаимно и ще бъда доволен!ДНЕС.БГ,докога ще ни занимавате с тая всеобща простотия!Защо не написахте нещо за подслушванията за което гърми целия свят?Проверката е висша форма на доверие!Джордж Буш-младши през 2002 като тръгна да воюва в Афганистан излязоха статии във вестниците че САЩ са подслушвали Кремъл и са знаели абсолютно всичко за тях и ходовете на техните политици!Подслушването спаси света от Трета Ядрена С.В.
98
5
 
12
 
! Отговори
до 681 преди 10 години
Точно 10 нетрезви имаше, ама те викаха за Тотев и са известни в града, че им плащат ГЕРБ, начело с ексдепутата Марков.Същите опорочиха протеста и срещу областния управител. Полицията се видя в чудо да ги пази, защото се заяждаха с всички, дори пред мен псуваха един баща с детето му! Питай, ако не вярваш някой който е бил, но наистина имаше много хора, и моето впечатление е, че го мразят /Тотев/ безплатно!
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 10 години
[[107015582669715]]
96
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип умен човек на протест никога не се среща! А тия машите са още по - ***, не е лесно 137 дена да протестираш. Да не споменаваме това, че както има такива които не искат Орешарско, така има и такива, които гп подкрепят. Така, че нека да си протестират още 1000 дена
95
17
 
4
 
! Отговори
681 преди 10 години
До МайнаКакви 5 хиляди една шепа нехаещи защо са там хорица.нали казаха че на някои бакшиши са им платили по 30 40 кинта,да не говорим че за на Бареков предаването е имало хора и от други градове.
94
11
 
16
 
! Отговори
Майна преди 10 години
Вместо да пишете за 50 студента в София и 20 в Пловдив, които подменят истинските протести и ги правят несериозни, бетонирайки Орешарски, пишете за това как в Пловдив 5000 човека пред Общината, искаха оставката на кмета Тотев!
93
4
 
4
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
О.К.!Ще си призная за преди 10 ноември!Първо бях чавдарче а после пионерче!Неможах да стана комсомолче щото комунизма рухна!Иначе моментната ситуация в България според мен е много обнадеждаваща че управляващите и опозицията ще вземат взаимно да се изтребят до крак от което родината ми направо ще разцъфти!Твърдото ми решение е да повторя на изборите вота си с невалидна бюлетина
92
13
 
19
 
! Отговори
БГ преди 10 години
На нормалните хора не ни харесва коалицията на гея, бея и обрязания *** гьотферен сидер ака. Последният нищо няма да направи против правителството задкулусно дърпано от хидроинженера. Какво да си говорим повече? Затова обичащите България са на улицата, а събудилите се студенти и те взеха нещата в свои ръце. Ибриците не пускат властта, тогава да се къпят в народната "любов"!Оставка на куклата на хидроинженера!Бойкот на медиите на еничарчето пеевски!Да живее България!
91
3
 
5
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
До до пишещите----------ти си голям *** бе!Заради фамилията на Петър и Емил Стоянови парламента прие специален закон да не се разсекретяват агентите на РУМНО тъй като се очаква получилата подкрепа и от Сорос,Хилари Клинтън да стане президент така че както виждаш комунистите на някои десни хора със нови закони им бранят миналото
90
3
 
8
 
! Отговори
До 195ти..... преди 10 години
А бе *** ако те набарам ще ти се види тесен резервата където те е родила ***...някъде по околовръстното .....
89
16
 
12
 
! Отговори
до пишещите преди 10 години
Моля, пишещите в този форум да не забравят да споменават бившата си принадлежност като сътрудници на Държавна сигурност или сегашните си връзки с този апарат.Драги ***, скоро ще паднете, тогава ще възникне тов проблем КАК ДА ВИ ОПАЗИМ ОТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ"Очевидно, ще имаме много проблеми, защото трябва да се направят резервати (нещо като индианските резервати). В София не виждам, как хора като Орешарски, Цветелин министъра, Мая Манолова ще мога да се появяват сред хората.
88
4
 
4
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Виж какво!Аз гласувах с невалидна бюлетина на изборите в знак на протест срещу многопартийната комунистическа система в България!Комай и на следващите избори ще повторя същото