КНСБ "за" избори, но сега "искаме да има какво да ядем"

Синдикатът организира в сряда митинг в София
Обновена: 15 ное 2013 10:13 | 15 ное 2013 09:13,
20
КНСБ "за" избори, но сега "искаме да има какво да ядем"
Пламен Димитров. Снимка: архив, Булфото

Протестният митинг на КНСБ в сряда на 20 ноември съвпада с гледането на Бюджет 2014 на второ четене в бюджетната комисия в парламента и е последният шанс за оказване на синдикален натиск.

Това обясни пред bTV президентът на синдикалната организация Пламен Димитров.

"Датата е такава и тогава за последен път можем да окажем синдикален натиск. Мобилизираме хората и излизаме на протест – това могат да правят синдикатите и го правят", отсече той.

Димитров отхвърли обвиненията в задкулисие, прозиращо от думите на лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, че Димитров се е срещал с лидерите на управляващата коалиция Сергей Станишев и Лютви Местан.

След като "Подкрепа" отказа да даде подкрепа и да участва в общи протестни действия с КНСБ, вчера в ефира на bTV Тренчев обясни, че организираната на 20 ноември проява има политически оттенък, затова няма да участват.

"Срещи имаме с всички, които имат влияние – преди това и с Бойко Борисов, Сергей Станишев. Няма задкулисие в нашата логика, срещите ни са публични и пред журналисти", подчерта президентът на КНСБ.

Той изрази мнение, че твърденията за разрив между синдикатите са несериозни и според него това е "буря в чаша вода".

Пламен Димитров припомни, че над 51% от членовете на КНСБ са заявили желание за национални и регионални протестни действия. Според очакванията му на митинга на КНСБ в сряда ще се съберат между 6000 и 8000 души.

"Властта няма намерение да си ходи, трябва да решат проблема с изборите. Предсрочни избори искаме, но днес искаме да има какво да ядем, утре да имаме ток, после пенсии"”, декларира в заключение синдикалният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
Мистър Y преди 10 години
Да им дадем шанс, хайде да се събудим - нали искаме по-високи и редовни заплати. Искаме платени осигуровки. Ще ми се да мога да се пенсионирам. Иначе то при тази пенсионна реформа най - добре фирмите да сключат договори и с погребални фирми, освен с тези по трудова медицина.
14
2
 
5
 
! Отговори
Крум преди 10 години
В България отдавна няма синдикати и те са маскари ти му викаш куме Иване той гледа за х...я да те хване нямал какво да яде ами до сега какво яде не аланкоолу парите на хората .Един протест не съм видял да е организиран за нещо и да е решен проблема до край.
13
1
 
8
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
искаме референдум за емигрантите!
12
1
 
9
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ВЪПРОС ТРЯБАВ ЛИ БЪЛГАРИЯ ДА ЗАТВОРИ ГРАНИЦИЦИТЕ СИ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ, ИДВАЩИ ОТ СТРАНИТЕ ЗАСЕГНАТИ ОТ "АРАБСКАТА ПРОЛЕТ" И ВОЙНАТА В ИРАК?ДАНе
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тия кой им членува/важи и за подкрепа/НАПУСНЕТЕ ГИ ТЕ НА СА С НАРОДА
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо един път за тези 24 години не сте организирали национална стачка??? Да не би всички браншове да процъвтяват?? Къде сте когато женички шият дрехи за 200 лв./мес. по 12 часа на де?? Къде сте когато 80% от хотелския персонал се осигурява на 4 часа?? Къде сте когато миньорите ползват работното облекло на бащите си??Що за синдикати сте вие?? Как не ви е срам да се покавате и да давате мнения изявления и становища??? Що за безочливост и дебелоочие
9
1
 
18
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Точно този ли ще говори за избори, дето всеки ден е на спявка при Местан и Станишев, а неговата съветничка Росица Янкова е зам.министър на Хасан Адемов и му заделя парчета от баницата. Този е участник в тройната коалиция, подобна на Сидеров ги подкрепя и това са пълни глупости, че ще се вдигне на протест. Жалко за бедните работници, които заделят от членския си внос от и без това ниските си заплати, за да издържат този ***.
8
2
 
16
 
! Отговори
as преди 10 години
На този артист всички политици се изредиха да го приветстват за рожденния ден - отговорите оставям на вас
7
4
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Тези пък за какво ще протестират? Без икономика искат още пари и пари! Е....и и жалките синдикати! Нека Димитров да каже колко забавени заплати платиха сегашното управление, които бяха забатачени от ГЕРБаджиите, през чието управление, самият този "лидер" бе натикан в миша дупка и бяха изхвърлени от тристарннката и никой не ги смяташе за нищо! Сега, когато нещата вървят в правилна посока, всеки за нещо си вика, важното да е в играта!
6
1
 
11
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Синдикатите паразитират,само лапат членски внос без да вършат нищо.Те са в съюз с всяка власт.Дане им се барат имтите,а те да си мируват.Когато българският Пиночет се появи ще бъдат забранени и това време може да доиде още зимата ще видим.Синдикати има само в държавните фирми,в частния сектор са само на книга.
5
1
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Този специално, не е гладен.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А напечатахте ли купони талони и каракачанки? че комунисти без купони кога е било това нещо!
3
1
 
16
 
! Отговори
фен на бсп преди 10 години
Кво ще ядете вие лапате направо! Не са ли натъпкахте!?
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато се карат кой да бъде във властта,нищо няма да се промени.С това правителство хем няма да има какво да ядем,хем ще ни бият.Разберете,че най-важното е да бъде свалено това правителство иначе всичко ще върви зле. Договорете се с Подкрепа и подкрепете протестите,ако не се махайте и вие.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат по Осман Дуралиев: "Рънътъ прай бурбътъ... Партия рани, ний борим..."