Варна посрещна тържествено Дядо Йоан

Митрополитът обеща, че ще работи в името на вярата
Обновена: 23 дек 2013 19:06 | 23 дек 2013 18:37,
5
Варна посрещна тържествено Дядо Йоан
Въдворяване на митрополит Йоан. Снимка: БТА

Новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида в памет на починалия митрополит Кирил.

"Човек не знае какво предстои в живота му, но като дойдат такива дни, той трябва да благодари и със смирение да приеме всичко онова, което е воля Божия и ние го сторваме с духовенство на Варненска и Великопреславска епархия, част от клириците на Софийска епархия, с които съм свързан почти 12 години. Именно за това трябва да направим това, като първа богослужба при гроба на покойния митрополит Кирил", каза пред миряни новият владика, който пристигна днес в морската ни столица.

Още по темата

"Аз чух едно изречение, което много ме затрогна – дълбоко. То беше във вчерашния ден, при каноническия избор в сградата на Светия синод. Хората от Варненска епархия, които дойдоха и взеха благословение, духовници и миряни, казаха: Ваше високо Преосвещенство - Вие сте изпросен с много молитви. Аз нямам право да забравям това", каза още митрополит Йоан и допълни, че от тук нататък, неговият живот, дела и решения са свързани с вярващите.

След това новоизбраният митрополит бе посрещнат тържествено пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" в морската ни столица. Пред него има стотици миряни, свещеници от епархията. Полицейското присъствие в района е засилено.

По-рано през деня дядо Йоан беше посрещнат от свещеници и миряни в село Моравица, което е на границата на Варненската епархия. Там той целуна земята и обеща да работи за мир и благоденствие за хората от неговото паство.

Утре митрополитът ще отслужи своята първа Света Божествена литургия в митрополитския храм–паметник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
0 преди 10 години
Като гледам тези кадри...имам чувството че съм сбъркал времето,в което да се родя...Пред Господ всички сме равни,а тези....накичени от глава до пети в злато,бедни хора отделят от залъка си за тях(за да има за гуляи,***(мъжки и женски),лимузини...),целуват им ръка...Всичко това ми изглежда толкова....примитивно...Аз съм християнин,но определено не искам да имам нищо общо с тези...А като се замисля,че баба Гууууууууууси иска да въведе и вероучение в училищата....
3
3
 
1
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Тоя *** не осъзнава ли в какви води го потапят!? В мътните води на гмуркане в 6 часа сутринта...
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само в ковчег - тия са пожизнени...
1
0
 
15
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Не е важно как го посрещат ,а как един ден ще го изпратят :)))