МВР купило скъпи автомати, които засичат

Преди 3 г. за една пушка с мерник и фенер са били платени 6110 лв.
Обновена: 7 апр 2014 07:09 | 7 апр 2014 07:07,
101
МВР купило скъпи автомати, които засичат
Снимка: архив, Булфото

Бившата полицейска фирма "БМВ" ЕООД не само се е отблагодарявала с щедри дарения на МВР, но е и продавала оръжие на държавното ведомство - перфектен начин да бъде заобиколен Законът за обществените поръчки, пише на първа страница "Труд".

Преди три години бившата полицейска фирма е доставила и 90 броя автомати PWS MK 114, калибър 7.62х39 с холографски мерник и тактически фенер за 549 936 лв., сочи справка на МВР, изготвена за вестника по Закона за достъп до обществена информация.

Оръжията са били доставени за Специализирания отряд за борба с тероризма. По информация на "Труд" в момента тези автомати дават технически проблеми и преди дни в София е пристигнал специалист от САЩ, за да прецени какви са дефектите. От справката излиза, че за една пушка с мерник и фенер са били платени 6110 лв. Оръжейни експерти твърдят, че такива системи се продават в САЩ за 1300 - 1500 щатски долара (1860 - 2145 лв.).

Сделката е станала преди три години, когато шеф на "БМВ" ЕООД е бил Симеон Делисивков, който вчера не е бил открит за коментар.

Барети твърдят, че в момента работят и с опасни балистични щитове, тъй като те са купени преди 10 години, а кевларът, от който са изработени, има трайност 4 години. С такъв щит е бил и загиналият в Лясковец командос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: фирмаМВРпушки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
бай Димитър преди 10 години
Първо патроните не са руски, а наши български и си работят. Второ проблема не е в автомата, а в недоработения пълнител. Конструктивен дефект демек. Автоматите са си хубави и с мерни прибори последна мода. Просто да си доработят пълнителите. А точността зависи от задприкладното устройство. Има едни такива с които оръжието улучва безотказно, независимо какво е - наричат се кашици. Който не е такъв просто да не се изказва. Това са електронни игри.
78
0
 
0
 
! Отговори
ekmek преди 10 години
dobre, che normalen Petko, deto si e pazil kuchnyata, djamlika i klozeta, ne e bil s takiva moderni orajia, ami e bil s savsem darti i savsem prosti bg orajia.:))))
77
0
 
2
 
! Отговори
висок преди 10 години
Не точно така. Пушките са перфектни, но нашите не купуват патрони, а ползват подобни произведени в Арсенал!!!! В патроните е проблема, нашите имат голям допуск по размера, там е проблема.
76
0
 
1
 
! Отговори
предлагам преди 10 години
Да плащат мошениците ,които са купили пушкалата с далаверинга.След плащането-затвор до дупка без право на помилване.Разплетете един път поне воняща далавера с последващи присъди и ще видим кой и как ще се осмели да ни краде.
75
0
 
0
 
! Отговори
ЧАВДАРЧЕ преди 10 години
izgodnobg/psearch.php?q=arsenal+slr+95
74
0
 
4
 
! Отговори
ЧАВДАРЧЕ преди 10 години
Нищо ново поредната далавера ,карабини с калибър 7.62х39 се произвеждат в Казанлък и 90 броя струват 50 000 лв izgodnobg/psearch.php?q=arsenal+slr+95 Тези 549 936 лв кои ги плаща естествено данъкоплатците тоест ние . С всеки изминал ден ,месец, година стават все по алчни .
73
0
 
1
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 години
даа,бибиткова му работа...
72
3
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Е браво бе,от толкова гъ*олизане,та чак им купуваме ***. Направо съм втрещен до колко е стигнало малоумието на управниците ни. То и вижте през коя година са купени Та още един пример за малоумие от страна на управляващи. А тогава на кормилото бяха ББ и компания.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баретите с американски тапешници, засичащи при истрел а бай Петко с нашенски пушкала и резултата е на лице 1:0 за БГ пушкалата. Не случайно УС воискарите във Виетнам първо са се снабдявали с АК 47 и после са водили истински бой. Виетнамците с АК 47 са ги попиляли.
70
0
 
5
 
! Отговори
ии преди 10 години
1/2 милион за патлаци !?!?!?! (Далаверка отвсякаде. В тази държава всичко смърди!) и накрая онзи "лудия" от Лясковец ги гърми като яребици.Да бяхте им заделили по 2 шепи с патрони да постерелят малко тез барети?
69
2
 
15
 
! Отговори
Велес преди 10 години
Шът...Млък...Ама ха....Неразбран народ... Естествено,че Хамериканското оръжие и джепане е по-по-най хубаво... Само дето не бива да се мокри,прах да не пада върху него,да не се удря,и най важното - да не се стреля ! Спазват ли се горните изисквания има гаранция от 3 /три/ месеца !
68
2
 
16
 
! Отговори
хахааа преди 10 години
А така а за нашия завод в Казанлък нямало пари а може по някакъв начин да пот държаме американската икономика и да им купуваме *** бравоооо Българи е няма такава държава , вече стабилно се замислям да се откажа от Българското гражданство ако не ми дадат руско може да ми дадат па турско
67
2
 
9
 
! Отговори
Гошо - продължение 2 преди 10 години
..по бронежилетки, с други -по ключалки, по коли, има малокалибрени снайперски карабини, има истински прецизни снайперски и т.н.Тук всякакви предубеждения, принадлежност към военни организации нямат значение -купуват се малки количества.Например повечето полицейско оръжие в UK е немско,американските копове предпочитат Глок, а не Колтове и S&W и наскоро купиха голяма партида Сайга-12. Нашите дуп*лиз*и няма да купят руско оръжие,което е в пъти по-евтино и имат прекрасни образци:ПП-2000, СР-3, 9А91
66
0
 
10
 
! Отговори
Гошо - продължение преди 10 години
Най-удачната преработка е руска - А-91, който изхвърля гилзите напред и надолу. Втората тънкост е балансировката на оръжието - при А-91 това се постига чрез подстволен гранатомет. Та, нека не се радваме толкова на Бакаловото изделие, само защото бил българин. Ама под америчко знаме! Цените на тези пушкала са чудовищни! В САЩ съм виждал AUG за $1500.Някой беше писал, че руското оръжие е най-добро. Съгласен съм, макар и с уговорки. За полицията ни са необходими разнообразни оръжия - с едни стрелят
65
0
 
1
 
! Отговори
а преди 10 години
Защото има разлика между основно оръжие на армията, което преди всичко трябва да е здраво и лесно за обслужване и специализирани антитерористични оръжия. Изискванията за тях са по-различни
64
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До ПродажнициПрав си, управляват ни продажници и далавераджии. По въпроса за "пушката на Бакалов". Влез в нета, ще бъдеш очарован от този ***, правещ се на велик конструктор, снет пред... американското знаме. Неговото оръжие си е "Калашников", преработен като бул-пап. Такива разработки има десетки.65% от частите са взаимозаменяеми с АК. Не е решил най-важните задачи, когато преработваш оръжие от класическа в схема бул-пап - тази за изхвърляне на гилзите, което го прави непригоден за леваци.
63
1
 
15
 
! Отговори
Пресиян преди 10 години
На експерта от САЩ да му вкарат една оптика откъм задница, да го натоварят с всичките железа и обратно. АК не дава дефекти. Даже янките го знаят още от Виетнам.
62
0
 
8
 
! Отговори
Веско преди 10 години
До vesko02Точно така адаш. И тъй като всичко е законно, докато не се въведе практиката, който сключи неизгодна сделка да плаща разликата и забрана за държавна служба завинаги, ще продължава да е така.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Загрижен "Четиридесетгодишна смазка, грес". Вярваш ли си, като ги пишеш тези работи? Или не можеш да си представиш, че произведените на запад оръжия никога не дефектират?
60
0
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
А сега...Купили оръжия за "калибър 7.62х39"Че това не са ли патрони за АК-47 (Калашников)...???.